Възможно ли е да се измами или да се промени съдбата

Казват, че съдбата не може да се измами, и че от съдбата няма спасение … Но понякога ни се иска да я измамим, да я променим! С цел да заблудят собствената си съдба, или поне да разберат какво е предопределено, много тичат при врачки и ясновидци. А може би в края на краищата ние сами сме в състояние да я разберем? Да опитаме.

Как се развива съдбата?

Например, едно дете се ражда в семейство, където има любов и уважение един към друг, родителите работят неуморно за постигане на напредък и са в постоянно творческо развитие. Дете, родено в такова семейство, просто не може да си представи, че е възможно да се живее по различен начин. Ставайки възрастен, то живее със същите принципи, в които е израснало. От психологическа гледна точка това се нарича повторение на сценария.

Как да се измами съдбата?

От езотерична гледна точка също е интересно. Човек, формирал в ранна възраст оптимистичен поглед върху живота така вярва в силата си, че околното пространство започва да му помогне. С други думи, ако не искаме да си мислим, че можем да хитруваме и да лъжем всички наоколо, в повечето случаи ще срещаме хора с подобни възгледи. Ако аз вярвам, че всички мои добри усилия ще бъдат възнаградени, именно това ще се случи. Аз изпращам към вселената положителни убеждения и намерения, тя ги приема и отговаря на очакванията ми. Така се получава нещо съвсем естествено – съдбата ми е щастлива и просперираща.

Напротив, ако в семейството има постоянни скандали, родителите са болни и не искат да работят, трудно е за детето да се очаква различна съдба. Въпреки, че има хора, които въпреки всички превратности на детството се опитват да живеят по различен начин и да изградят различен живот. Защото има и други механизми.

♣ На първо място това са мислите и убежденията, които ние избираме в съзнателна възраст. Първо възниква мисъл, после действие, от постъпките се формира навик, после – характер, а той определя съдбата ни. Ето защо езотериците препоръчва да контролирате своите мисли.

♣ Разбира се, гените не могат да бъдат пренебрегнати. Понякога те образуват такава плетеница, че е изненадващо защо при уважавани родители израства плейбой и хулиган. Но дори и в тези случаи, има надежда, защото ние, хората, имаме едно голямо предимство – правилният избор.

Тежка карма.

Понякога не е ясно защо добър човек е застигнат от нещастия. Ако вярвате в теорията за прераждането и закона за причината и следствието знаете, че това е проява на тежка карма. Но с кармата може да се намери общ език и дори значително да се отслаби ефекта и.

Как да се облекчи тежката карма и да се подобри съдбата?

1. Никога не се оплаквайте от съдбата. Страданията и оплакванията само влошават кармата. И независимо дали вярвате или не, оплакванията и обидите водят в задънена улица, в блато, което поглъща.

2. Най- силното оръжие в трудни ситуации е хуморът. Научете се с ирония да възприемате своите проблеми и провали, и тогава ще успеете и в най-отчаяните ситуации.

3. На Изток казват, че грам състрадание отнема 10 килограма тежка карма. Научете се да се разсейвате от собствените си проблеми, както и да обръщате внимание на тези, които в момента може да се нуждаят от вашето внимание и помощ.

4. Ако имате тежка карма, е важно да се обърне повече внимание на възрастните хора, както и да се опитате да решите проблеми, които са „наследени“. Ако дядо ви, например,не е завършил една къща, това означава, че трябва да я завършите, ако от родителите сте наследили дългове, то трябва да ги платите.

5. Не се опитвайте да подобрите своята карма с помощта на магьосници и други „лечители“. Можете да я утежните още повече. Кармата – това е ваш проблем и да се справите с него можете само вие, това е вашата съдба.

6. Не се страхувайте да правите смели постъпки. Съдбата обича смелите. Понякога просто трябва да се направи нещо дребно за да се премине към друго ниво на живота.

Дори когато изглежда, че наоколо цари пълна безнадеждност, винаги има изход от жизнените перипетии. Но търсенето на такива пътища е само ваша отговорност, никой друг не може да ви помогне.