Време ли е да кажеш “Обичам те”? Ето как да разбереш

Да чуеш думите “Обичам те” е може би нещото, за което всеки човек мечтае. Когато стане въпрос за изричането им, обаче в съзнанието ни се поражда леко напрежение. Изплуват въпроси като “Ами ако той не ме обича?”, “Как ли ще реагира?”, “Ами ако се уплаши и това е краят?”.

За щастие всички тези терзания могат да останат на заден план много бързо и лесно. Има няколко начина да разбереш, че този момент е дошъл и резултатът от него ще е положителен. Ако някои от тях или всички са на лице, остави страха на заден план и просто рискувай да кажеш най-желаните думи.

Ако нещата не преминат както си очаквала, то поне ще знаеш, че си била откровена с него и той просто не е бил готов за това. Ето кои са признаците, че можеш да кажеш на любимия си “Обичам те”.

1. Заедно сте преминали през трудни моменти

Лесно е когато се забавлявате. Когато животът ви поднася трудности, всъщност може да разберете до колко наистина е дълбока връзката ви и дали се задълбочава с всяко преминато изпитание. Ако от началото на отношенията си сте се сблъскали и устояли на много неща, то едно от най-естествените продължения на всичко това е да кажеш на човека, който е до теб в добро и в лошо, че го обичаш и цениш.

2. Сърцето ти е отворено за любов

Как да разбереш дали е така? По липсата на очаквания. Ако си представиш, че казваш на твоя човек “Обичам те”, очакваш ли същото в отговор или просто искаш да споделиш как се чувстваш? Ако наистина обичаш човека до себе си и просто искаш той да знае това, значи си готова. В противен случай, очакванията могат да развалят всичко и да повлияят негативно на отношенията ви.

3. Вярваш, че го правиш щастлив

Ако имате хармонична връзка, в която и двамата се грижите за щастието си, то в даден момент желанието да му кажеш, че го обичаш ще бъде по-силно от всичко друго. Ако наистина смяташ, че сте щастливи заедно, няма нищо по-хубаво от това да му го кажеш.

Източник: https://www.iwoman.bg