За общото между изневярата и рака

Вчера бях с един приятел, докато той купуваше лекарство за лечение на рак за баща си. Докато гледах размяната на пари и опаковки с лекарство, без да искам започнах да сравнявам рака във физическото ни тяло с изневярата в отношенията между двама партньори. Ето определението за рак според Уикипедия:

„Рак се наричат група от злокачествени туморни заболявания. Във всекидневния език „рак“ е събирателно понятие за множество сродни болести, при които телесни клетки растат неконтролируемо, делят се и изместват и разрушават здравата тъкан.

При рака туморният процес се характеризира с:

– неконтролирано разрастване на неопластичните клетки
– инвазия или проникване в околните структури
– метастазиране по кръвен и/или лимфен път в други органи.

Част от раковите заболявания са лечими когато бъдат диагностицирани навреме.”

Освен това ракът е автоимунно заболяване. „Автоимунно” означава собствените ти клетки да нападнат твоя организъм. Изневярата също е автоимунно заболяване, но на връзката между двама човека. Развива се в здравия организъм, който е предразположен на това. Глупаво е да си мислите, че рака идва просто ей така. Винаги си има причина за него. Понякога е наследствена, понякога е свързана с начина на живот (ако сте лекари, знаете още причини), но най-често е заради емоционални и ментални проблеми. Глупаво е да си мислим, че изневярата идва просто ей така. И ако все пак си го мислите, задайте си въпроса: „Дали би били възможно моят партньор да ми беше изневерил преди години, точно в началото на нашата връзка?” Знаете отговора, нали? Е, щом го знаете, значи знаете, че вие също имате своя принос за изневярата му. Вашите емоционални и ментални проблеми са поканили рака, наречен изневяра, във вашата връзка. Затова спрете да се изживявате като жертва.

Изневярата поразява доверието и разбирателството във връзката. Често завършва със смърт на връзката. Начинът да се „излекува” изневяра е честност от страна на прегрешилия партньор и подтискане на егото от страна на наранената страна. Следва изрязване на тумора и евентуалните метастази, което се постига с комуникация и желание за развитие на връзката. На този етап, ако някой от двамата партньори не е готов да работи за връзката, всичко е напълно безсмислено. Забележка: не бъркайте ремисия с излекуване.

Изневярата бавно, но сигурно разяжда връзката. Ако не бъде открита навреме и лекувана по спешност, шансовете връзката да оживее практически са нулеви. Ако не сте съгласни с последното, предлагам да ви изпратя няколкостотин писма в потвърждение.

Точно както при болните от рак, участващите в драмата с изневяра изведнъж започват да ценят разни „дреболии”. Аз започнах да ценя всяка минутка, прекарана с дъщеря си, да се радвам на компанията й. Ракът-изневяра разяждаше връзката с майка й и аз знаех, че ми остават броени седмици. В такъв момент гледната точка става съвсем различна – радваш се на останалите още няколко дни. Изведнъж осъзнаваш МНОГО неща. Иде ти да ревнеш, но от друга страна си безкрайно благодарен за знанието.

Според една моя духовна учителка, ракът се образува от няколко неща:

– постоянно притеснение
– постоянно възмущение
– непростена обида

Или казано с прости думи – ракът започва на емоционално и ментално ниво и се пренася в последствие на физическо.

Изневярата също започва най-напред на емоционално ниво. Минава през менталното и накрая поразява физическото. Изневярата се дължи на причини, които са изключително близки до тези за рака:

– Постоянно притеснение, че връзката не е напълно идеална, че има неизпълнени детски представи за идеален партньор
– Постоянно възмущение, недоволство и неудовлетвореност. Обикновено за дребни неща. Толкова дребни, че би били дребнаво да се споменават на другия. Би трябвало той да се досети за тях. Нали все пак би трябвало да е идеален?
– Непростена обида. Може да е отпреди 2, 3, 5, дори 10 години! Може да е нещо незначително на пръв поглед, което сте забравили почти веднага, но партньорът ви го е запомнил.

Лечението се провежда в обратен ред. Започва се от физическото ниво – изневеряващия би трябвало да се откаже от връзката с третия човек. Има ли трети човек, ще има и рак. После отново той би трябвало да започне да комуникира и да сближава позициите си с наранената половинка. Би трябвало да е търпелив и готов на компромиси. Внимание: няма ли посвещение от страна и на двамата, следва смърт.

И накрая няколко думи за така наречените „случаи-чудеса” на внезапно и необяснимо от лекарска гледна точка изцеление. ВСИЧКИ до един са свързани с ВЯРА! Вяра в позитивното. Вярвайте и ще излекувате изневярата! Успех!

Източник: http://izneviara.com