За тези, които са влюбени

Ако не сте влюбени в живота, започнете да четете… Ако сте влюбени продължете да бъдете…

Иска ми се да вярвам, че всеки живот се ражда от любовта. Любовта към човека до вас и това, което правите… Какво по-хубаво от това да обичате, както никога досега не сте обичали?

И тогава всички ограничения изчезват, бариерите падат и вие се чувствате по-леки от перце. Нищо не ви тежи, защото единственото, с което разполагате, е енергията на любовта… Онази чистата, искрената любов, любовта към живота и това, което ви се случва, докато сте заедно.

Вярвам, че всичко в този свят е любов…

Не знам как се получи, но започнах да чета две книги едновременно – “Любовта на марките” и “Силата”. И двете за силата на любовта… За загадъчността, чувствеността, близостта, радостта и уважението.

Емоционалната ми обвързаност с тях е повече от обвързаност. Знам, че е твърде егоистично, но си мисля, че те са специално за мен и за моето преживяване в този момент. Влюбена съм… в човека до мен и в работата ми на маркетинг експерт…

Той, Човекът с главно “Ч” разбира от това как се прави бизнес с книги, а аз повече или по-малко от комуникации. Не всичко разбира се, има още какво да уча… И не спирам!

Защото вярвам с цялото си сърце, че всичко в този свят е любов…

Знаете ли, че понякога животът се шегува с мен, а друг път аз с него…

Моето ново професионално вдъхновение се появи точно тогава, когато се шегувахме заедно… Марти Ноймаер, гурото по брандинг, който пристига през април в България, за да ни покаже как се изгражда успешна марка – марка на любовта… Онази, която излъчва сила, провокира емоции и ни се иска да я притежаваме, защото я обичаме още преди да сме се докоснали до нея. Вълнуващо е, преживявам го, така както любовта…

Вярвам, че всичко в този свят е любов...

Истинско предизвикателство е, когато знам, че влагам цялата си енергия в това, което правя, защото съм сигурна, че пристигането на Марти ще вдъхне нов живот на българските марки, живот, породен от силата на любовта. Онази, в която вярвам от самото начало на тази история…

Искам да се случи и давам всичко от себе си. Признавам си, съблазнена съм, но не от звездността, която витае около името на Марти, а от чувството на близост, което продължава да ме вдъхновява докато пиша, докато работя, докато обичам…

Любовта и нейната могъща сила…

Имам приятели, с които животът се шегува повече от обикновено, шегува се и то по темата любов. Знаете ли, че понякога този същият живот ги кара да си мислят, че могат да спасят старата си любов, като им обяснява, че тя “ръжда не хваща”, а друг път ги тласка в съвсем нова посока.

И те продължават да се лутат между спомените за миналото и страха от настоящето. Реших какво да направя, за да им помогна, зададох въпрос на Марти, но на езика на марките, за да ме разбере… Попитах го: “Едни и същи умения ли са необходими, когато изграждаме нова марка в сравнение с това да обновяваме вече позната?” И знаете ли какво ми отговори той…? “Да, но с една разлика”. Аз споделих точно тази разлика на моите приятели…

Ако искате да узнаете каква е тя, продължете да четете, независимо дали сте влюбени или не…

Създаването на нова марка изисква визия, а промяната на вече съществуващата – смелост. Алилуя, точно, както при любовта.

Най-накрая открих тайнствената връзка между любовта и моето ново професионално вдъхновение Марти Ноймаер. Няма значение дали говорим за марки и хора, когато всичко е любов….Когато я има – живееш и изграждаш, когато я няма – просто съществуваш някъде…

Любовта и нейната могъща сила...

Къде е границата? Няма такава, както и за вас не бива да има, когато искате да постигнете повече, отколкото предполагате, че можете; повече, отколкото всички очакват; повече от това, което в началото ви се е струвало достатъчно.

Аз ви пожелавам стандартните здраве, щастие и успех, с които да стигнете до нестандартното в любовта. Майка Тереза го е казала по различен начин: “Прави така, че всеки, който дойде при теб, когато си тръгва да е по-добре и да е по-щастлив!”

Отворете широко душата си, затворете очи и вярвайте, че 99 % зависи от самите вас, вашите нагласи и действия. Какво значение има, дали става въпрос за личен или професионален избор?

Понякога нещата наистина са по-прости, отколкото изглеждат. Ако не вярвате на мен, то бихте могли да се доверите на Далай Лама, който казва, че “Простотата е ключът към щастието в модерния свят.”

99 % сте ВИЕ, 1% са (не) случайностите в живота ви. Не е ли просто, дори гениално? Най-гениалните неща са достъпни и разбираеми. Галилео Галилей заявява, че Земята е с кръгла форма, какво по-просто от това? Слънчогледите на Винсент ван Гог са просто слънчогледи и нищо повече.

Бъдете най-добрите в това, което правите, обичайте го силно и вярвайте, че всичко, което се случва, има значение. Дори и да не го виждате в момента, важното е, то да добавя смисъл в живота на хората около вас. Още помня какво беше казал навремето Стив Джобс в своята реч пред студентите от Стандфордския университет: “Трябва да вярвате, че в бъдеще точките някак си ще се свържат.”

Има ли тайнствена връзка между това, което правите, и любовта? Питам се и отново си отговарям. Да, има! Но тя не е забранена, а абсолютно разрешена и задължителна в контекста на добавянето на смисъл и стойност в живота.

Бъдете благословени и правете любов и бизнес със сърце!

Снимки: Thinkstock

Марти, добре дошъл за първи път в България на 16 април. Иска ми се да те запозная с повече хора, за да им предадеш от твоята страст и любов, които те водят в България. Моята марка България, моята любов, тази, с която живея и творя…

И нещо повече от специално и повече от лично за Човека с главно “Ч” – без теб и Марти нямаше да го има… Благодаря ти за любовта и доверието!

Автор: Виолина Харалампиева