Защо е важно да инвестирате в себе си

Сигурно ви се е случвало да се чудите в какво е добре да инвестирате – в биткойни, акции, недвижими имоти… Отговорът, който всеки бизнес коуч ще ви даде, е – инвестирайте първо в себе си!

Защо е важно да инвестирате в себе си? Защото вие и вашата компетентност сте най-големия актив, който някога ще притежавате. При това, конвертируем на всички кариерни нива.

Как да го направите? Разбира се, основният начин е да заложите да добро висше образование в престижен университет. Но ако вече сте приключили тази част от живота си и спомените ви от университета изобилстват от партита, срещи и забавления, за сметка на академични постижения, е нужно да наваксате.

Как? Като изберете курсове, обучения, семинари, уебинари и индивидуални програми, които ще ви изведат (поне) едни гърди пред останалите във вашия бранш.

Ето някои идеи от къде да започнете:

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ

Да, всички знаем английски. Това е задължително, особено ако работите във фирма, в която комуникацията е главно с чужденци. Но, да речем, че вашата компания решава да излезе на италианския или френския пазар. Нуждата от служители, владеещи, освен английски, и френски или италиански рязко ще нарастне. Представете си какъв огромен плюс би било за резюмето ви да владеете поне още един чужд език след английския. Сега е идеалното време да започнете да учите!

БИЗНЕС КУРСОВЕ

Независимо в каква сфера на бизнеса сте решили да се развивате, един курс, свързан пряко с вашата специалност, ще ви помогне не само да освежите знанията си, но и да натрупате много нови.

ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ

Искате да бъдете по-толерантни? По-търпеливи? Или пък да се занимавате по-малко с чуждите проблеми? Опитайте с някой от курсовете за личностно развитие. С тяхна помощ можете да разрешите поведенчески проблем или да се опитате да изгладите черта от характера си, която вреди на представянето ви в офиса. И в двата случая ще е плюс за вас.

ХЕНДМЕЙД РАБОТИЛНИЦА

В случай, че сте сръчни, можете да се пробвате с някоя работилница за ръчно правени изделия. Така хем ще научите нещо ново и полезно, хем ще се разтоварите моментално от стреса. А на следващия тийм билдинг ще съберете очите на всички, като им предложите да изработите заедно лампа с акварелни декорации, плетени шалове или рисувана коприна. Ейчарите винаги се оглеждат за хора, които имат ясно изразени интереси и хобита извън работата. Защото това значи, че сте мултитаскър, имате въображение и мислите извън рамката.

Източник: https://www.ilady.bg