Защо Скорпион е най-силният знак в зодиака

Кои всъщност са най-истинските Скорпиони?

Най-често срещано явление, когато стане дума за астрология, е всеки да харесва неговият си зодиакален знак. Ако питате Лъва, той веднага ще изреве, че е „царя на животните в джунглата” и по тази причина е най-силен. Ако питате Козирога, той обрано ще ви каже, че е твърд като скала. Че за него няма невъзможни неща и по тази причина той е най-силният. Ако питате Телеца, той тежкарски ще изреди какви и колко точно материални неща и пари притежава, та по тази причина той е най-силен. Ако питате Овена – оооо, тогава направо набързо може да ви изиграе някое кроше и на момента да разберете кой е най-силен.

ДА, ОБАЧЕ..

Всичките 12 зодиакални знака (които всъщност в чистият си вид представляват 12-те познати човешки архетипа) са разпределени по 3 в стихия, а стихиите са 4 – огън, въздух, вода и земя. Огнените знаци са Овен, Лъв и Стрелец, въздушни са Близнаци, Везни, Водолей, водни – Рак, Риби, Скорпион и земни – Телец, Дева, Козирог.

СЕГА НЕКА СРАВНИМ ПО СИЛА СТИХИИТЕ.

Коя смятате е най-силната стихия? Да започнем с въздуха – ефирен, лек, той просто е стихия, която не би могла да окаже съпротивление на никоя от останалите три. Да, кислородът поддържа горенето, тоест въздухът разгаря огъня, но не това е темата в момента. Значи на последното четвърто място поставяме въздух в тази класация (съответно въздушните знаци).

Продължаваме нататък. Да вземем огън и земя. Огънят гори, после тлее и накрая изгасва, но няма тази способност да пробие дупка в земята (освен ако не е експлозив, но то това е „друга бира”). Значи? Кой е по-силният? Ако пък сравним огънят и водата – заливате го с вода и..ясно е, нали? Така поставяме огъня на трето място (съответно огнените знаци).

Останаха земята и водата. За никого не е тайна, че реката дълбае коритото си в земята. Дори скалата (най-твърдата земя) не може да устои на водната стихия – вълните се удрят в скалите и ги разбиват. Тоест, от тук стигаме до извода, че второ място заема земята и на първо отива водата (съответно земни и водни).

А СЕГА НЕКА СРАВНИМ ПО СИЛА ВОДНИТЕ ЗНАЦИ.

Кой смятате оглавява класацията? Знае се, че водата има 3 агрегатни състояния.

А от трите водни знака Рибите са пара, Ракът е същинската вода, нооооооооооо

Скорпионът – той е лед! Тоест, от най-силната стихия, най-силният знак!

Е, ДОТУК РАЗБРАХТЕ ЗАЩО СКОРПИОН Е НАЙ-СИЛНИЯТ ЗНАК, СЕГА ДА ВИДИМ КОИ СА НАЙ-ИСТИНСКИТЕ СКОРПИОНИ.

Нямам намерение да пиша сега че Скорпионът се възражда като феникса от пепелта, че е склонен на тотални трансформации и метаморфози (така както от една грозна какавида се излюпва прекрасна пеперуда), че умее да манипулира, че е силно сексуален, че има хипнотичен поглед, с който пронизва като рентгенов лъч, че е проницателен и склонен да достигне до дъното на всяка загадка, че притежава изключително висока степен на самоконтрол, невероятна мощ и сила на духа и т.н. – мрежата гъмжи от всякакви астрологични квалификации. Верни са, но аз определено искам да напиша нещо по-различно.

Та, най-истинските Скорпиони не е задължително да са родени под точно този зодиакален знак. Нито да имат Луна в Скорпион (където тя определено не стои добре). Истинските Скорпиони са тези, които имат стелиум (струпани на куп планети) в знака Скорпион или пък стелиум в осми дом на хороскопа.

Тъй като, ЧОВЕК ПО ПРИНЦИП – ТОВА Е АСЦЕНДЕНТА, то от тук следва, че най-истинските Скорпиони са тези, които са родени при изгрев на Плутон (планетата-управител на Скорпион), както и тези, които имат Скорпион на асцендент. Тук отварям много, много важна скоба – според вавилонския зодиак, а не според тропическия (за мен първият е по-точен). И най-вече тези, на които асцендентът се намира в съвпад с Антарес (алфа звездата на съзвездието – 14 градуса и 59 мин. Скорпион) или в съвпад с Шаула (29 и 48, т.е. на последния градус, там, където е жилото на Скорпиона).

Написах специално за вас.

С обич,

КРЕЯ

Източник: http://milenadankovakreya.com