Жените ли са новите мъже?

Скъпи Дами,

Не ви ли се струва, че в последно време мъжете и жените съвсем са разменили ролите си във връзките? Споделяйки проблемите си с група приятелки, открихме, че съществуват тенденции в мъжкото поведение, които създават необясними и неочаквани проблеми в живота както на обвързаните, така и на необвързаните дами. Във време, в което половете са равнопоставени, все повече женски черти могат да бъдат намерени в мъжките характери, както и обратното, разбира се.

Последствията – тотално размиване на традиционните функции на половете.

В тази статия събрахме онези черти и постъпки на силния пол, които ни карат да се чувстваме като мъжа във връзката.

Молиш го за секс –> „боли го глава”

Все повече приятелки се оплакват, че не получават достатъчно секс от половинката си. Налага им се да си го „просят” – принудени са да бъдат предизвикателни като от порно филм, докато господата се оплакват от стреса и главоболието. Жените ли са се променили или желанието на мъжете драстично е намаляло? Отдавна е напълно нормално жената да изразява своята сексуалност. Но ако си стеснителна и не кажеш в прав текст на твоя човек, че го искаш, той най-вероятно ще се почувства нежелан. Свенливостта вече не е секси. Порното ли изкриви момчетата? Агресивно сексуална ли трябва да е жената, за да получава внимание?

Все по-често чувам и за истории, в които господата очакват от дамите да движат нещата под чаршафите. Мързи ли ви, момчета? Има мъже, които признават, че не обичат да доминират. Няма нищо лошо в това – различни вкусове, но не е ли леглото едно от местата, на които обикновено мъжеството се доказва?

И той има цикъл

Забелязала ли си как мъжът ти рязко променя настроението си за около седмица всеки месец? Е, скъпи дами, цикълът вече не е само женски проблем. Промяната в отношението и поведението му засега е мистерия, за която учените не са открили логично обяснение.

Внимавай да не го обидиш

Чувствата на съвременния мъж всъщност са доста крехки. Ако не си доволна от него в някой аспект от отношенията ви, трябва да намериш възможно най-деликатния начин, защото в противен случай има вероятност да те очаква цупене.

Всъщност мъжете напоследък се държат като по-слабия пол. Някои “разбирачи” обясняват този факт с липсата на задължителна казарма. Разбира се, подобни твърдения са твърде повърхностни.

Днешните мъже трудно се справят със стреса. При проблем в работата пренасят напрежението във всички аспекти на живота си, особено във връзката си. От жената се очаква търпеливо да премине напрегнатия момент, като обсипва с подкрепа и кураж любимия човек докато преглъща несправедливия гняв. Няма нищо по-отблъскващо от мрънкащ мъж… не споделящ, а мрънкащ!

Не знае какво иска

Доста често чуваш, че жените никога не знаят какво искат, но го искат на момента. Тази „характеристика” обаче, май е валидна и за господата напоследък. Дали иска връзка, само секс или просто приятелство? Не му е ясно, но е важно да остане с усещането, че той определя правилата.

Ако твърди, че иска “само секс” от отношенията ви, той все пак не иска да се чувстват употребен. Младият господин ще поиска да е единственият, с когото спиш, макар да твърди, че няма чувства. Мъжката гордост примесена с огромна доза драма ражда… Нека я наречем полигамна моногамия.

Игрички

Младите мъже са заредени с богат репертоар от трикове, тактики и свалки, с които смятат, че оплитат в мрежите си дамите. “Небрежно” предизвикана ревност, не търси първи, изчакване N на брой дни/часове, преди да ти пише, задава провокативни въпроси, които ако ти му зададеш, отговаря уклончиво. Изкуственото поведение е напълно естествено за свалячите, служещи си с игрички.

Все по-несериозен и непостоянен

Чували ли сте израза „сериозен мъж”? За съжаление, все по-малко такива се намират. Закъсняващи, отменящи срещи в последния момент, господата все по-рядко ни карат да изговаряме “сериозен” и “мъж” в едно изречение.

Дами канят доста често на срещи, понякога измислят и къде да ги „заведат”, след което учтиво предлагат да платят сметката. В това наистина няма нищо лошо, стига да не се прекалява. Дано не стигнем до там да купуваме и цветя на мъжете си….

Имам познати, които буквално издържат мъжете си. Някои от тях не работят, не са били в университет и не учат в момента. Нима те не ти напомнят на жените от миналото, които са били единствено майки и домакини?

Сваляй го

Когато младия мъж ходи “по жени”, той отива на дискотека, поръчва си уиски, погледът е лош, а стремежът – да покаже, че редовно посещава залата. Ако не демонстрираш категоричен интерес, никой няма да ти обърне внимание, освен ако мъжът не е подкрепил егото си със стабилно количество алкохол.

Оправяй се сама

Не те изпраща, не се притеснява за теб и смята, че след като ти отвори 2 пъти вратата, вече си сигурна, че е кавалер. Нормално е да спреш да се страхуваш от тъмните улички, по които вървиш сама след среща. Да не ти пука от съмнителните таксиметрови шофьори, в чиито ръце ТОЙ те оставя с напълно безразличните думи „Пиши ми, като се прибереш”.

Пиеш повече от него

Ако си жена, която не държи на алкохол, това е повод за срам. Срещите с момичетата на по бира вече не са нещо странно. Ти пиеш по-често и по-големи количества от половинката си, признай си.

Един въпрос не ми дава мира – дали бащите и дядовците ни са карали жените да се чувстват като мъже или това е проблем на младото поколение?

Какво се очаква от една дама в днешно време? Да бъде нежна, мила, добра и красива или да пази, закриля и напътства своя мъж? Истината е, че тя трябва да бъде всичко това. Да е женствена, но да притежава куп мъжки качества… Днешната дама наистина трябва да е силна, за да преодолява обратите в настроенията на половинката си.

Скъпи мъже, силно уважаваме правото Ви на мнение. Е, как ще оборите тезата ми?