Зодиак:Рак и неговите декади

Зодиак:Рак и неговите декади | Диана

Родените в Рак са извънредно емоционални и грижовни, а домашното, семейно гнездо е основен техен ориентир в живота.

Както и родените във всички останали знаци, и те се делят на три декади, всяка от тях със свои особености и характеристики:

Родените в първата декада на Рак (21 юни – 2 юли)

Те са добри хора, а и добре изглеждащи, с пропорционални черти и форми. Най-силно от всички други са привързани към дом и семейство – и родителско, и собствено.

Притежават развито естетично чувство, както и способност да зареждат много енергия от природата и от нейните красоти и форми. Така че не бива да се отдалечават твърде много от всичко това.

Много добре се отразява на тяхната енергия красиво подреденият дом и наличието на живи цветя в него и около него. Силно се нуждаят и от свобода, макар че прекомерната свобода може да им навреди.

Родените във втората декада на Рак (2 юли – 12 юли)

Те притежават силно развито, крилато въображение, особено много приложимо в изяви, при които словото и ръцете имат важно участие. Умеят да проникват в тайните на духа и битието.

Изразяват се по впечатляващ, запомнящ се начин.Много обичат да четат, най-вече поезия. Не рядко и сами пишат. Трябва да внимават какво говорят и какво мислят, думите и мислите при тях имат голяма сила.

Родените в третата декада на Рак (12 юли – 22 юли)

В тази декада се раждат най-смелите, предприемчиви и динамични раци. Те проявяват афинитет към народните дела и обикновените хора и често са готови да воюват за тях.

Така получават обратно любов и подкрепа, което ги зарежда с много енергия и жизненост. Преследват набелязаните цели с голяма настойчивост.

А тези цели обикновено са високи, най-често в професионалната област. Имат способността да се открояват сред другите хора. И го правят, като най-напред съпреживяват техните проблеми, приемайки ги за свои.

На всички Раци им предстоят тази година промени и в личен, и в професионален план.