Ако искате да бъдете уважавани от хората, никога не говорете за тези 11 неща

Всеки иска да се чувства уважаван. Ние искаме уважение във всеки аспект от нашия живот, нашите взаимоотношения и нашата работа.

Защо?

Просто казано, искаме да бъдем оценени за това, което правим. Искаме да бъдем признати за нашите добри качества и това, което ни кара да подобряваме живота на другите.

Когато нашите колеги и семейства ни уважават, знаем, че ни приемат на сериозно. Имаме чувството, че контролираме нещата.

Но как да бъдем уважавани? Ако наистина искате да бъдете уважавани от други хора, никога не говорете за тези 11 неща.

Нека ги изследваме!

1) Вашите възгледи за пола и сексуалността

Да, тези две неща трябва да се обсъждат открито навсякъде, но реалността е, че не е така.

Повечето хора са съгласни: други могат да се идентифицират с каквото предпочитат, независимо дали това е свързано с пола или сексуалната ориентация.

За съжаление, не всеки споделя тези възгледи и затова не е добра идея да говорите за това в определени контексти, например на нова работа или с хора, които не сте срещали преди.

В някои случаи темата няма нищо общо с ролята ви на мястото. Например офисът не би бил подходящ контекст за дебат относно пола или сексуалността като цяло.

Бъдете стратегически, когато говорите за тези две неща, и се уверете, че водите разговор с хора, които няма да ви съдят.

2) Вашето отношение към теориите на конспирацията

Това е проблемна тема, защото може бързо да накара хората да ви гледат като луд. Това е нещо, за което не трябва да говорите навсякъде.

Ако искате да бъдете уважавани на работа, например, трябва да помислите за професионалистите, които ви заобикалят. Те най-вероятно не са ваши приятели, а колеги.

Ако не го направите, рискувате да ви възприемат като ексцентрици или направо луди, което не може да е добре.

3) Вашето мнение за политиката

Обичам да изследвам политиката и се опитвам да съм в крак с това, което се случва по света. И аз имам твърдо мнение по темата.

Но дори и тогава няма да ме чуете да говоря за това открито или да казвам за кого ще гласувам или за любимата си политическа партия.

Причината е, че тази тема може да бъде наистина разпалваща. Говоренето за политика е задължително да предизвика спорове, дори сред хора, които мислят по подобен начин.

Това важи за много различни неща, но знам, че се ядосвам, когато някой повдигне политика.

Моите мнения са доста определени и тъй като никой не може да ги промени, избягвам дискусията.

Това би създало ненужно напрежение в среда, в която всички си прекарваме добре. Предпочитам да водя дебати с хората, на които имам доверие.

4) Вашите религиозни вярвания или възпитание

Религията е друга гореща тема, която е най-добре да оставите на мира. И до днес имаме войни, основани на религиозни различия, за съжаление.

Обсъждането на това публично е търсене на проблеми. Имате пълното право да практикувате каквато и да е религия, към която се чувствате най-призвани, но ако мълчите, като цяло сте на по-добро място. Дори по-безопасно, бих казал, за някои хора.

Не знаете в какво вярват другите хора. Някои хора имат насилствени възгледи и ще наранят другите в името на своето божество или техните идеи. Виждал съм как се случва.

Като общо правило бих казал, че хората трябва да не го правят и да се отдават на религията си, без да пречат на другите.

5) Вашите проблеми или оплаквания

Да, можете да разчитате на приятелите си, но не всички трябва да ви слушат. Бих казал, че всеки от нас има свои проблеми.

Ако чувствате нещо крайно, като депресия или твърде много тревожност, най-добре е да посетите професионалист. Вашите приятели могат да бъдат вашата мрежа за подкрепа, но те не са и ваш терапевт.

Представете си, ако непознат дойде при вас във влака и започне да плаче за живота си, оплаквайки се от всичко, което се обърка. Какво би направил?

Също така, не е ли странно, когато видите хора да разказват онлайн за последната раздяла или за ужасната си работа?

Всеки може да има лош ден, но е важно да намерим здрави механизми за справяне , за да управляваме емоциите си. Социалните медии и колегите или непознатите не са това.

6) Употребата на наркотици и алкохол

Чувствам, че не е необходимо да казвам това, но хората често го забравят и съм виждал да се случва на работното място и между хора, които съм срещал преди минути.

Вашите колеги не са ваши приятели или семейство. Те работят с вас в професионална обстановка. Това означава, че вие ​​също трябва да останете професионалисти. Наркотиците и алкохолът не са две неща, свързани с този тип контекст.

Искам да подчертая, че няма значение дали те са законни там, където живеете. Въпросът е да се грижите за репутацията и имиджа си , като не споменавате колко сте били надрусани в неделя или колко сте били пияни на последното парти, на което сте ходили.

7) Грешките, които сте виждали да правят други хора

Някой, който е свръхкритичен, не се харесва много на другите, нали? Няма значение как ще започнат критиките си, разбира се.

Например, някой, който казва: „Не го приемайте погрешно, но мисля, че трябва…“ винаги казва нещо, което ще подразни другия човек. Няма логика зад това; да уведомиш другите хора, че ще бъдеш груб, не е правилният път.

Вместо това се опитайте да критикувате само критичните грешки и се опитайте да го направите по конструктивен начин . Не искате да изглеждате идиот за такива неща или да не зачитате чувствата на другия човек.

8) Връзката ви с парите

Няма значение дали сте милионер или сте напълно разорен. Парите не са нещо, за което да спорите на обяд с колегите си. Тези, които го правят, често се възприемат като неудобни да бъдат наоколо, ако не и по-лоши.

Работата е там, че никой не се интересува колко печелите или колко остава след плащане на данъци. Никой не иска да знае това за другите хора, не наистина.

Тези, които имат пари и не ги парадират, са по-харесвани от всички. Разбира се, това не означава, че съм хейтър. Добре за вас, ако нямате проблеми с парите, но нека не се хвалим с това, моля?

Особено неудобно е, когато един човек показва колко пари има, а другият трябва да каже: „Не мога да си позволя това нещо“. Това създава неудобен момент, който кара човека с пари да изглежда ужасно.

9) Връзката ви с тялото ви

Под това имам предвид диети, които сте правили, прочиствания, упражнения и т.н. Уморително е за всички и дори не работи за всички.

Хората с различни здравословни проблеми нямат нужда да чуват как прочистването с лимонов сок ви лекува от заболяване и вероятно вече посещават лекар. Нямате ничия медицинска история под ръка, за да дадете здравословен съвет.

Още по-лошо е, когато някой се грижи за болен член на семейството и чува погрешните съвети на хората. Разбирам, че никога не е с лоши намерения, но това е тема, която няма място в един добър разговор.

Да, чудотворните диети и прочистванията със сокове може да работят, но не е хубаво да започвате да проповядвате колко са добри на всички. Освен това хората може да имат различни мнения и това бързо се превръща в спор.

10) Вашите вярвания за другите хора

Етикетирането на хората не е отличен начин за спечелване на уважение и никога няма да бъде. Хората не обичат да бъдат категоризирани в кутии.

Така че, когато използвате думи като „никога“, „винаги“, „всички“ или „никой“, те стават отбранителни. И с основание!

Няма значение колко добре сте го поставили. Никога не се чете като нещо хубаво.

Например, ако кажете на приятел „Никога не плащаш за храната ни, когато обядваме заедно“ или „Винаги искаш да си разделим сметката, когато поръчаш пържола“, той вероятно няма да приеме добре това, което казвате.

За да не изпадате в обобщения, е добре да се фокусирате върху проблема, а не върху човека.

Можете да кажете неща като „Предпочитам да не разделям сметката този път“ или „Нека се редуваме да плащаме храната си един на друг отсега нататък“. Казваш същото, но по много по-ефективен начин.

11) Вашата медицинска история

Здравословните проблеми, като хроничните заболявания, не са източник на радост. Хубаво е да търсите съпричастност и подкрепа от другите, но също така е трудна тема за повдигане.

Ако сте на работа, например, хората могат да си помислят, че не сте в състояние да вършите работата си правилно поради здравословните си проблеми.

Разбира се, това не е правилно и не трябва да се случва. Все още е така и затова трябва да вземете предпазни мерки, дори ако смятате, че не е честно.

Бил съм там и бях изоставен и хора, които имаха по-малко опит от мен, но не споменаха здравословните си проблеми на работа.

Това се отнася и за проблеми с психичното здраве , като тревожност или депресия. Не е добра идея да говорите за лекарствата, които приемате или за смяната на терапията или психиатъра. Хората дискриминират и обикновено няма да можете да осъдите ситуацията такава, каквато е.

Да обобщим

Всички имаме своите разочароващи, тъжни или направо лоши дни. Да ви попитат как е минала сутринта ви в такива случаи може да бъде досадно, но можете да запазите за себе информацията и вместо да се оплачете да отговорите любезно някакви общи приказки…

Това, което избираме да запазим за себе си, е толкова важно, колкото и това, което казваме в отношенията си.

Опитайте се да си спомните какво кара хората да се чувстват зле, а също така обърнете внимание на малките комплименти и действия, които ги озаряват. Ще спечелите уважение много по-лесно, отколкото с лошо отношение.