Да се влюбите в човек, който вече си има партньор

Ако човекът, който обичате, е изневерил на някой друг с вас, мислите ли, че няма да изневери и на вас?

Да се влюбите в някого, който вече си има партньор, е много деликатна ситуация. Трябва обаче, да сте наясно относно грешките, които правите. Не можете да избегнете да се влюбите в някого, но трябва да знаете какво означава за вас тази ситуация.

Любовта може да ви заслепи по такъв начин, че да правите грешки, без дори да го осъзнавате. Да се влюбите в някого, който вече си има партньор, е една от тези грешки. Тази ситуация може и често причинява много болка.

В тази статия ще говорим за грешките, които правите, когато сте влюбени в някого, който вече си има партньор. Случвало ли ви се е това?

Грешките, които правите, когато сте влюбени в някого, който вече си има партньор

1. Грешките, които правите: изчаквате другата връзка да приключи

Това може да звучи малко тъжно, но когато обичате някого, който вече има връзка, той или тя може да ви кажат неща като: „Мисля да напусна партньора си“ или „Чакам точното време …“

Тези твърдения ви държат в очакване на времето, когато ще можете да започнете реална връзка с този човек. Трябва да внимавате и да сте сигурни, че той или тя са честни или сериозни с вас.

Но ако те ясно са ви казали, че не възнамеряват да напуснат сегашния си партньор, тогава няма смисъл да очаквате друго. От вас зависи да решите дали да приемете, че сте „другия/другата“, или да прекратите връзката.

Първата ситуация е по-често срещана. Само не забравяйте, че ако ситуацията не се промени след няколко месеца, може би очаквате напразно.

Някои хора чакат с години човека, когото обичат, да приключи връзката си. Но, след толкова дълго време, те трябва да осъзнаят, че това просто няма да се случи – без значение колко много другия човек обещава.

И така, много е важно да не се хващате в капана и да чакате някого напразно, дори той/тя да ви шепнат мили думи.

3. Грешките, които правите: да се опитвате да манипулирате

Понякога, когато обичате някого, който вече е обвързан, вие – може би несъзнателно – се опитвате да го/я нараните. Как?

Може би вашата любов към определения човек и желанието ви да разбиете връзката му/й са толкова силни, че да започнете да го/я тормозите относно партньора. Можете да кажете неща като: „Ако тя/той прави така, той/тя вече не те обича“, или „тя/той те използва“, или „Може би вече се среща с някой друг/друга“. Това са примери за манипулация.

По този начин, вие не позволявате на него/нея да вземе самостоятелно решение. Още по-точно, вие изпълвате главата му/й с неща, които ще предизвикат съмнение и дори спорове между вас двамата.

Всичко това наранява. Не сте честни и не давате на любимия човек възможност да ви обича свободно.

3. Вярвате, че човекът, когото обичате, ще ви бъде верен

Това е една от грешките, които искаме да подчертаем най-много. Представете си, че човекът, когото обичате, прекъсва връзката си, за да бъде с вас. Наистина ли очаквате той/тя да ви бъде верен/вярна спътник/спътница в живота?

Може би ще бъдат, но не забравяйте, че те са били неверни към партньора си, заради вас. Те вече са показали липса на уважение към отношенията в една връзка.

Знаете ли какви ценности притежава човекът, с когото сте? Очаквате ли да действат по различен начин с вас, само защото сте вие?

Бъдете много внимателни с очакванията, които поставяте, ако имате партньор, който е бил с някой друг в началото на връзката ви. Ако той/тя не е бил/била верен/вярна на този човек, защо да е верен/вярна на вас?

Да обичате някого, който вече си има партньор, е деликатна ситуация, която може да ви измори, ако очаквате да приключи с връзка. Възможно е това никога да не се случи. Това може да навреди на всички. Може да навреди на връзката им, но и да навреди на вас, ако започнете нормална връзка и след това този партньор се окаже неверен и към вас.

И така, какво бихте направили, ако се влюбите в някого, който вече си има партньор?

Източник: https://zdraveikrasota.bg