Женската енергия и наднорменото тегло

Интересно как енергията на жените, наднорменото тегло, депресията и мързела могат да бъдат свързани помежду си?

Проблемът с наднорменото тегло в една или друга степен тревожи почти всяка жена. В продължение на много години психолози, диетолози и физиолози се опитват да решат този проблем. Какво не беше предложено на нашите жени, от диети на известни звезди, завършващи с най-новите иновации на пазара – зелено кафе. Но допълнителното тегло няма да изчезне.
Мнозина от вас вече знаят, че всички средства за отслабване работят за определено време, а след това всичко се повтаря и теглото се връща. И ако можете да запазите резултата, то отнема много енергия и енергия. Трябва да броите калориите през цялото време, да се ограничите до ядене, да спортувате, да се подлагате на изтощителни диети.

Да започна от далеч …

Нека ви напомня за мъжката енергия – ян – това е светлина, слънце, дейност, скорост, действие, логика, твърдост, желание, екстровертност.
Женската енергия – ин – е луната, тъмнината, пасивността, забавянето, душата, чувствата, мекотата, мечтата, интровертността.

Това, което се оказва е, че мързеливостта и пасивността са естествени за една жена. Женската природа се опитва да намери начин да натрупа женска енергия? Сега нека си представим цялото дърво, с корона и корени, които отиват далеч в земята. Какво иска за да ражда дървото? Първото е добра почва, вода, после слънце и въздух. Неговото развитие започва в земята и през този период е необходимо да се напоява колкото е възможно повече.
Земята и водата са чисто женски елементи. Какво ще стане, ако водата изчезне? Семето няма да покълне, а дървото ще изсъхне. Ако растенията растат в безводни райони, след това в хода на еволюцията, те се адаптират към недостига на вода. Адаптират се, за да спестят вода в листата и стъблата (сукуленти, кактуси). Всички тези растения имат специални тъкани за водоснабдяване, защото няма достатъчно вода и растението се адаптира, за да оцелее. Нашето тяло е устроено по същия принцип.

Сега много говорим за ползите от водата за тялото. Трябва да пиете от 1,5 до 2 литра чиста вода през целия ден. Ако никога не сте го направили, тогава в първия месец ще получите подпухналост. Хората, които постоянно нямат навика да пият вода, ще страдат от подуване с течение на времето, защото тялото е в режим на недостиг на вода и след като е получило вода, то започва да я задържа. Така, че прекалено голяма тежест е адаптацията на тялото, за да се запази енергията, необходима за живота, при това само женската енергия подхранва мъжката. Прекаленото тегло в дадена жена провокира лошото й настроение, често води до депресия. Прекомерното тегло автоматично ограничава всяка дейност и води естествено до мързел. Женската енергия на пасивността подхранва, дава заряд на мъжката енергия.
Ако една жена има много мъжка енергия и изчерпи доставката на женска енергия, тялото няма какво да прави, освен да я съхранява в мастните тъкани. Пълнотата винаги е придружена от липса на мобилност и мързел. Когато има свободно време, жената мечтае да прекара целия ден на дивана. Чрез пасивност, мир и спокойствие тя получава поне малко количество женска енергия. С недостиг на женска енергия тялото започва да работи с цел нейното опазване. Оттук и заболяванията, които са привързани към леглото, мързел, пасивност, депресия, скука. Или чувство на празнота, липса на радост. По-малко и по-малко остават неща, които всъщност носят радост. Следователно, има само начин да се отървете от наднорменото тегло, мързеливостта, пасивността и самотата – това е да възвърнете женската си енергия.
Как да се изпълни една жена с женска енергия?

1.Спрете да бъдете активни. Стоп! Всяка дейност ни отклонява от състоянието на почивка, съзерцание и мълчание. Само в дълбока вътрешна тишина една жена може да влезе в контакт с душата си. Намерете време за самота и отражение.
2. Опитайте се да прекарате вашите уикенди на открито. Опитайте се да намерите време да седи край реката, ходете боси по тревата, седнете до огъня, разходете се в гората или парк.
3. Намерете си увлечение, хоби където ще трябва да направите нещо със собствените си ръце – бродерия, плетиво, работа с мъниста, отглеждане на цветя, рисуване, моделиране.
4. Изберете физически упражнения, които са приятни за вас – йога, дихателни упражнения. Не се притискайте с изтощителни упражнения във фитнеса. Сериозните натоварвания изобщо не допринасят за натрупването на женска енергия.

5. Не забравяйте да четете интересна за вас женска литература. Много е полезно да четете приказки от време на време.
6. Много е полезно да започнем да се интересуваме и проявим грижа, но наистина – от децата, възрастните хора, животните, цветята в дома.
7. Намерете си приятна музика, която докосва душата ви. Слушайте я.
8. Отидете в художествени галерии, изложби, скулптури. Докоснете се до света на красотата и красивите за вас неща.
9. Ревизия на вашата диета също е ключова. Опитайте се да изключите месото, макар и за определени периоди. Плодовете и зеленчуците натрупват женска енергия.

10. Трябва да се справим с нашите взаимоотношения и с двамата ни родители, но тези с майка ни са фундаментални като нагласи свързани със Земята. Именно майката на момичето дава дълбокото приемане на себе си в женската си роля.
11. Трябва да се научите да говорите открито за чувствата си, да ги показвате. Научете се да бъдете директни, автентични и спонтанни.
12. Обърнете голямо внимание на процеса, а не на резултата. Намерете в живота нещо, което да ви донесе удоволствие – много често само процесът на хранене е единственото удоволствие за някои жени, особено след определена възраст.

Това е, което можем да направим на съзнателно ниво. Човекът не е много просто устроен. И освен, че има съзнание, има и подсъзнателен, вътрешен свят. Трябва да се има предвид и това. Говорейки за природните елементи, Земята и Водата са елементите на жените. Земята е символ на отношенията с майка ви, както поясних. Отношенията с майката винаги имат сложна, противоречива природа. В тези взаимоотношения има всичко – и любов, и омраза, и желание да бъдете заедно, както и желание да си тръгнеш от нея в даден момент. Това е като ядрена смес от противоречиви чувства. Всички взаимоотношения с мъжа до вас са отражение на връзката ви с майка ви. Разбира се, не може да се говори за просто копиране. Връзките могат понякога да бъдат и като изкопирани, но най-често техния сценарий лежи под повърхността и живее свой живот, скрит от съзнанието.

Мъжът е съсредоточен върху резултата и той се радва на резултата. Жената е фокусирана върху процеса и тя се радва на самия процес и не би трябвало да се интересува от резултата. За една жена, резултатът е само една от многото възможности за удоволствие.

Фитнесът и спортът са за мъжа и това се проявява като резултат преди всичко върху неговата фигура. За съжаление, много жени се съсредоточават преди всичко върху това. Поради това те се изчерпват с физически упражнения, като по този начин хранят мъжката си част, предизвиквайки вътрешен женски протест.

Много често чувам оплаквания, че колкото повече спортуват, толкова по-малко постигат по отношение на теглото. Стрелката на везните не се движи в посока намаляване. Не само, че наднорменото тегло не изчезва, а дори има признаци на депресия, периодичен мързел и апатия. Нещата не опират до упражнения и диети. Това е въпрос на дълбоки психологически и енергийни процеси. В природата на Жената, процесът и удоволствието от процеса са важни, дори и резултатът е нула, нея рядко я е грижа. Самият процес й дава радост. Затова е много важно една жена да избере какво ще й донесе радост, какво ще направи с удоволствие.
Какво в живота ви носи удоволствие? Напишете списък. Това е наистина важно! Да, да, просто напишете списък точно сега!
Много е важно да ви е вкусно докато се храните, да пиете от любимата си чаша кафе, с любимите си бисквитки. Храненето се определя към оралния стадий на получаване на удоволствие. Само чрез откриването вътре в себе си на вътрешния източник на любов, човек може да се отърве от постоянното чувство на глад. Депресията, мързеливостта и прекомерното тегло са свързани с блокиране и липса на женска енергия. Не се опитвайте да се справите с тези проблеми, докато правите нещо активно, а напротив, опитайте да спрете и да разберете дълбоките причини за вашия проблем. Женските практики са идеалното решение. Практиките помагат на една жена да решава проблемите както на дълбоко ниво, така и да взаимодейства с пространството и природата.

Автор: Ирина Гаврилова-Демпси

Източник: econet.ru