Какво ще се случи с тялото ви, ако изяждате по 2 яйца на ден

Много хора включват в закуската си 1 сварено яйце и това определено е една от най-добрите храни, с които да започнете деня си. След като прочетете какви ползи носи консумацията на продукта, със сигурност ще искате да изядете поне още едно.

Какво съдържат яйцата?

Витамин А, Д, Е и Б12, рибофлавин, фолиева киселина, йод, желязо, калций, цинк и селен. Чували сте, че яйцата съдържат и холестерол и това може да е причината да ги избягвате, но много експерти по диететика посочват, че количествата са минимални в сравнение с други храни, които консумираме ежедневно.

Могат да ни помогнат в борбата с килограмите
Изследвания посочват, че богатата на протеини закуска всъщност помага с досадната и вечна борба с килограмите. Специалистите посочват, че нискокалорична диета, която включва редовна консумация на яйца, може да ни помогне да свалим теглото два пъти по-бързо.

Подсилват имунната система
Проучвания посочват, че две яйца на ден са способни да ни предпазят от инфекции, вируси и редица заболявания. Изобщо не е лоша идея да подсилим организма си след безконечните кихания, кашляния, хреми и вируси, които зимата ни поднесе.

Подобряват паметта
Чували ли сте за аминокиселината холин? Високите й нива в организма са свързани с доброто състояние на мозъка и паметта. А списъкът с най-богатите на холин храни винаги започва с яйца.

Подобряват зрението
Лутеинът се произвежда естествено в организма ни и предпазва ретината, като помага зрението ни да е ясно и остро. Познайте къде се съдържат големи количества лутеин  – точно така – в яйцата!

Подсилват костната система
Дори децата знаят, че яйцата съдържат калций, който заздравява костите и играе важно значение за предотвратяване на остеопорозата в по-късен етап от живота.

Предотвратяват появата на бръчки
Както вече стана ясно, яйцата съдържат полезни аминокиселини. Те са отговорни за възобновяването и изграждането на нови клетки в организма. Нещо, което всяка жена знае, че е от съществено значение при предотвратяване появата на бръчки.

Намалява риска от сърдечни заболявания
Канадски учени са доказали връзката между консумацията на яйца и намаленият риск от сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак. „Тайните“ съставки в тях, които са отговорни за това, са триптофан и тирозин.

Предпазва кожата, косата и ноктите
Съдържащите се в яйцата витамин Б и омега-3 мастни киселини са чудесен начин да поддържата косата, ноктите и кожата си свежи и сияйни.

Източник: http://ladyzone.bg