Бабините натурални рецепти за отслабване

Има много тайни естествени рецепти за красота, които се оказват много ефективни, когато става въпрос за отслабване, но са почти изгубени. Открийте тайните съвети на баба за отслабване!

Мисля, че понякога някои от нас седят и си мислят колко добра е била храната на нашите баби. И те са били не просто добри, но и здрави. Защото нашите баби цял живот са готвели възможно най-естествено, а в миналото индустриалните продукти са имали много ограничено място в диетата на хората. Ето защо жените е трябвало да приготвят всички ястия за деня, от закуска до вечеря.

Но бабите имат и много тайни рецепти и съвети за красота, които определено трябва да вземем под внимание. А що се отнася до отслабването, и тук нашите баби са използвали онова, което природата е дала в изобилие – естествените продукти.

Открийте тайните съвети на баба за отслабване

Възможността за отслабване чрез природни методи е реална, защото някои растения или естествени комбинации имат специални свойства за детоксикация на тялото и по този начин елиминират нездравословните мазнини, отложени в тялото.

Освен това естествените диети не включват използването на хапчета или прахове за отслабване, които могат да имат доста вредни странични ефекти върху тялото, метаболизма и дори нашата психика. Напротив, чрез този тип диета ще натрупате енергията и витамините, необходими на тялото ви, за да функционира по най-добрия начин.

Преди да представим най-популярните лекове и съвети за отслабване от времето на нашите баби и дядовци, трябва да вземем предвид едно много важно нещо. Живеем в култура на потребление и изобилие, което често ни тласка да консумираме и харчим повече, отколкото имаме нужда. Нашите баби са били свикнали да бъдат по-пестеливи заради трудните времена, в които са живели и са консумирали само това и колкото им е необходимо.

Последвайте примера на нашите баби и намалете порциите храна, като по този начин поддържате и калориите си под контрол.

  1. Мед и канела – древен съвет за отслабване

В голяма чаша гореща вода сложете една супена лъжица мед и половин супена лъжица прясно смляна канела (по-вкусна е и свойствата й са по-силни). Сварете съдържанието, след това го охладете и го разделете на две. Половин чаша се изпива сутрин на гладно (не трябва да се пие дори и вода), а другата половин чаша вечер преди лягане (не преди да сте приготвили порцията си за следващия ден). След като изпиете вечерната порция, не трябва да консумирате нищо друго.

Сместа от мед и канела ще ускори изгарянето и ще отслабнете бързо. Това ще ви позволи да свалите до 2 кг за седмица без допълнителни усилия.

Освен това ще откриете, че има ефект и върху отпуснатия корем, тъй като мазнините в тази част на тялото се разтварят по-лесно, отколкото при други диети. Не е необходимо да правите съществени промени в ежедневната си диета, така че това е много ценен съвет за отслабване. Разбира се, винаги помага намаляването на сладкишите, хляба и мазнините.

  1. Чай от бъз

Чаят от бъз е един от най-популярните природни начини за отслабване още от времето на баба ми. Който няма под ръка бъз, винаги може да отиде в аптека или магазин за здравословни храни и да поиска чай от бъз.

Чаят се приготвя лесно: 3 супени лъжици сух цвят от бъз се запарват с чаша вряща вода, съдържанието се похлупва и се оставя да престои 10 минути. След като изминат 10 минути се прецежда и след охлаждане може да се консумира.

Трябва да пиете до 3 или 4 чаши на ден и след две седмици направете почивка за една седмица. Чаят помага за подобряване на вида на засегнатите от целулит зони и за загуба на излишни килограми, тъй като премахва токсините и натрупаната вода в тялото. Това е още една тайна естествена рецепта за красота, която ви помага да отслабнете.

  1. Чай от коприва

Друг естествен и здравословен начин за отслабване от древни времена е чаят от коприва. Има малко странен вкус, но изключително ефективен и полезен за вашето здраве. Препоръчва се и за хора с липса на енергия.

Как да го приготвите? Просто: 4 или 5 супени лъжици изсушени листа от коприва, върху които се налива 1 литър вряла вода и се накисват. За да има ефект от чая, пийте по 1 литър на ден (без захар) в продължение на 30 дни без прекъсване.

Чаят от коприва премахва токсините от кръвта и натрупаните токсини от тялото, както и водата (за тези, които задържат вода в тялото) и за 30 дни на тайната терапия за отслабване ще губите около 2 кг всяка седмица.

  1. Хладка вода

Сред тайните съвети на баба за отслабване намираме и хладка вода. Това е най-лесното и достъпно природно средство. Освен това е ефективен и няма странични ефекти.

Но бъдете реалисти: няма да отслабнете, ако пиете топла вода, но ще ви помогне много, ако следвате програма за отслабване.

Най-добре е да пиете чаша топла вода на празен стомах всяка сутрин. Можете да използвате обикновена вода, изворна вода или дори вода от чешмата, но последната трябва да се вари в продължение на 3 минути и след това да се охлади до около 30 градуса по Целзий.

Пиенето на гореща вода преди закуска спомага за детоксикацията на организма, има депуративен ефект и улеснява стомашно-чревното прочистване. Към горещата вода може да добавите и няколко капки лимонов сок. Това е отлично решение за подобряване на чревния транзит, улесняване на храносмилането и изгаряне на мазнини.

Така че чаша вода с лимон е добре дошла преди всяко хранене и може да помогне с плана ви за отслабване чрез естествени средства.

  1. Оцет с мед

Ябълковият оцет е известен от древни времена със своите свойства за потискане на апетита. С течение на времето се забелязва, че това естествено средство подпомага елиминирането на токсините, има дрениращ ефект и улеснява храносмилането.

Приготвя се по следния начин: в чаша вода се добавят 2 чаени лъжички ябълков оцет (био или домашен) и една чаена лъжичка мед. Разбъркайте и изпийте 30 минути преди закуска.

Въпреки това, оцетът е противопоказан за хора, страдащи от повишена киселинност, гастрит или язва. Киселинността на оцета може да причини проблеми със зъбите, затова е препоръчително да измиете зъбите си след приема на препарата.

  1. Червени боровинки

Червените боровинки са източник на витамин С и антиоксиданти, които не само предотвратяват образуването на свободни радикали, но и ви помагат да отслабнете. Нашите баби са приготвяли и консумирали редовно сок от червена боровинка с чудодейни резултати.

Това бяха само някои от многото тайни естествени рецепти за красота, които се оказаха много ефективни, когато става въпрос за отслабване.

Още един полезен съвет: Гответе по-често у дома

Заради натоварения си график и удобството, в което сме се установили, рядко имаме време да готвим у дома и предпочитаме да се храним навън. В старите времена обаче храненето навън беше лукс от време на време и хората се хранеха предимно в собствените си кухни. Баба знаеше, че вкъщи се яде не само по-евтино, но и по-здравословно.

Вероятно осъзнавате колко допълнителни калории получавате от гевреците, сладкишите и парчетата пица, които изяждате набързо на път за работа. У дома можете да контролирате точно какво, колко и откъде ядете, така че се опитайте, доколкото е възможно, да готвите поне пет вечери в седмицата и да вземете храната си “за изнасяне”.

Не забравяйте тайните съвети на баба за отслабване

Методите на нашите баби, посочени по-горе, не са насочени само към естествена загуба на тегло, но имат и други свойства, които помагат за лечението или предотвратяването на определени заболявания.

Например, медът има антиоксидантни свойства, а канелата превръща кръвната захар в енергия и по този начин намалява количеството, което се натрупва в тялото. Бъзът има депуративни свойства, действа слабително и потиска апетита, а копривата съдържа желязо, което естествено се натрупва в тялото.

Тайните методи за отслабване ще дадат много по-добри и дълготрайни резултати, ако се практикуват в комбинация с упражнения. И не непременно напрегната дейност с усилено изпотяване във фитнеса, а приятна дейност, която практикувате поне всяка седмица. Би било добре да намерите спорт или физическа активност, която ви харесва, като бързо ходене, бягане, тенис, плуване, чигонг и упражнения за медиация и т.н.

Освен това здравословна диета, съставена от зеленчуци, плодове, постно месо и други здравословни храните ви помагат да живеете дълъг живот без сериозни заболявания.

И така, това бяха шест от тайните съвети на баба за отслабване, които могат да ви помогнат да отслабнете по естествен и здравословен начин, без да замърсявате тялото си с химикали, чиито странични ефекти не знаете със сигурност и които дори могат да доведат до дисбаланси в тялото ви. Майката природа има своите тайни начини да се грижи за децата си, ние просто трябва да се върнем към нейната мъдрост и да следваме естествения начин на нещата.