Как ретроградният Меркурий влияе на всеки зодиакален знак

роградният Меркурий влияе на вашия зодиакален знак? Ето списък на всички 12 астрологични знака от Водолей и Риби до Стрелец и Козирог и кратко резюме на това как планетата на комуникацията и когнитивната функция ще повлияе на вас и живота ви!

Какво се случва, когато Меркурий е ретрограден? По време на ретроградния Меркурий най-близката до Слънцето планета изглежда сякаш се движи назад; древните астролози са вярвали, че моделите на космоса влияят върху собствения ни живот. За щастие, ретрограден Меркурий се случва само няколко пъти в годината, като част от вашето годишно слънчево пътуване!

зодиакалните знаци и техните символи

Ефекти на ретрограден Меркурий по зодиакален знак

Когато Меркурий влезе в ретроградно движение в диапазона от дати за даден астрологичен знак, внимавайте за изброените ефекти.

Имайте предвид, че планетата Меркурий управлява както Близнаци, така и Дева, така че тези два знака са най-силно засегнати. 

ВЪВ ВОДОЛЕЙ (20 януари – 18 февруари) : С ретрограден Меркурий във Водолей, знакът, който управлява взаимоотношенията, приятелствата са изложени на риск. Изобилстват дребни кавги, недоразумения и недоразумения. Знайте кои са вашите приятели.

В РИБИ (19 февруари – 20 март) : Мъгливото мислене, мечтанията и бягството са норма; ежедневните реалности объркват иначе чистите глави, когато Меркурий, планетата, която управлява логиката, е в Риби, който управлява илюзията. Практикувайте творчески занимания – писане, танци, фотография, филми или рисуване.

В ОВЕН (21 март – 19 април) : Очаквайте да бъдете разочаровани и изтощени. Напористият, импулсивен Овен иска да върви напред и цялата енергия се връща назад. Внимавайте какво казвате и как го казвате. Обърнете внимание на това, което хората ви казват; може да останете приятно изненадани.

В ТЕЛЕЦ (20 април – 20 май) : Отделете време, за да формулирате мислите си. Телецът, небързащ знак, забавя умствените процеси. Той също така управлява банковото дело, така че отлагайте паричните въпроси. Прегледайте финансовите въпроси и се позиционирайте за растеж.

В БЛИЗНАЦИ (21 май – 20 юни) : Тъй като Близнаци управляват комуникациите, бъдете готови за неразбиране, когато Меркурий е в този знак. Очаквайте много телефонни обаждания или никакви, както и изгубена или изгубена поща. Може да не формулирате ясно и клюките изобилстват. Старите приятели може да се свържат отново.

ПРИ РАК (21 юни – 22 юли) : Очаквайте ядове у дома с печене, градинарство и домакински задължения под опитомения Рак. Завършете проекти за ремонт, които не са завършени или изпълнени правилно.

В ЛЪВ (23 юли – 22 август) : Избягвайте спекулативните инвестиции. Не е подходящо време за покупки и продажби или за търговия. Вместо това анализирайте инвестиционния си портфейл. Използвайте вашето ноу-хау и съветнически умения, за да помогнете на приятели и сътрудници.

В ДЕВА (23 август – 22 септември) : Възникват трудни ситуации, особено на работното място. Очаквайте забавяне на продукти и повреда на оборудването, както и капризност сред колегите под капризната, ориентирана към детайлите Дева. Проверете отново работата си, преди да я наречете завършена.

ВЪВ ВЕЗНИ (23 септември – 22 октомври : Приемете физическите си качества; не се преобразявайте. Цари нерешителност, така че ограничете покупките — или рискувайте да ги върнете. Везни, олицетворяващи красота, грация, чар и дипломация, са в дисбаланс. Обновяване , отпуснете се и се подмладете.

В СКОРПИОН (23 октомври – 21 ноември) : Емоциите управляват, а не здравият разум, така че внимавайте. Избягвайте сърдечните дела. Страстният Скорпион също е потаен и вашите тайни може да излязат наяве. Запазете ги в дневник.

В СТРЕЛЕЦ (22 ноември – 21 декември) : Не е време за пътуване, така че разсрочете или очаквайте закъснения, опашки и загубени упътвания. Вместо това се грижете за местните дела. Необходими са търпение и чувство за хумор.

В КОЗИРОГ (22 декември – 19 януари) : Избягвайте да купувате, продавате или наемате недвижими имоти под Козирог, знакът, който управлява имотните въпроси. Очаквайте проблеми с документите, опаковането и хамалите. Съберете се със семейството или почивка у дома.

Има време да оставите нещата да се случват и време да накарате нещата да се случат.  – Хю Пратер, американски писател (р. 1938 г.)

статуя на живак

Планетата Меркурий и астрологията

В астрологията всички атрибути на планетата се коренят в древната митология. (Меркурий е името, дадено от древните римляни на гръцкия митологичен бог Хермес.)

В митологията Меркурий е бил официалният пратеник на древните богове и богини и като такъв е управлявал комуникациите. Меркурий е изобразен като мъжка фигура със сандали с крила и шапка с крила, което показва способността за бързо пътуване. Съответно Меркурий има най-бързата орбита от всички планети в Слънчевата система, отнемайки 88 дни, за да обиколи Слънцето бързо. 

Името на Меркурий също се превежда като „пазител на границите“, тъй като той пътува между горния и долния свят и често служи като водач на душите към подземния свят. Освен комуникацията и пътуването, Меркурий  представлява умствена бързина, когнитивна функция и разсъждение. Обратната страна на умността и остроумието на Меркурий е хитростта.  Той също така е признат за измамник, склонен към лошо поведение. 

През 1782 г. Меркурий става първият символ на прохождащата пощенска служба на Съединените щати. Днес той е признат за икона на международна служба за доставка на цветя, както и за официален символ на пощенската служба на Гърция.

В медицината Меркурий се свързва с нервната система, мозъка, дихателната система, щитовидната жлеза и сетивните органи.

Източник: Astromacs