Как да накарате ретроградния Меркурий да работи за вас

Какво се случва, когато Меркурий е ретрограден и как ни влияе? Много привърженици на астрологията вярват, че ретроградното движение предизвиква цикъл на нещастие – но какво всъщност означава това?

Ретроградният Меркурий е оптична илюзия, която се проявява с това, че когато се наблюдава от Земята, планетата изглежда сякаш се движи назад. Астролозите вярват, че по време на това възприемано обратно движение технологиите и комуникацията могат да бъдат нарушени, което да попречи на плановете на всеки.

Ето всичко, което трябва да знаете за това, че Меркурий е ретрограден, включително как можете да овладеете енергията му и какво означава това за вас…

Как може да ви повлияе ретроградния Меркурий?

Меркурий е известен от астролозите като планетата, която управлява изразяването и комуникацията. Смята се, че това ретроградно движение ще има отрицателна конотация в астрологичната сфера.

Това се смята за едно от най-изнервящите събития в астрологията. Изследователите са анализирали внимателно какво може да се случи през този триседмичен период.

Някои астролози вярват, че това може да доведе до:

  • Караници с приятели
  • Преживява недоразумения
  • Пътуването, логиката и комуникацията се нарушават
  • Имейлите се губят
  • Полетите се забавят
  • Друго нещастие
  • Мозъчна мъгла
  • Безпокойство
  • Обърквания около работни проекти
  • Главоболие
  • Неправилна комуникация

Как можете да впрегнете да работи за вас енергията на ретроградния Меркурий?

Искате ли да се възползвате максимално от това, че Меркурий е ретрограден? Според астролога Дейзи Фос, ретроградноста, когато настъпва под управляващия знак на Меркурий – Близнаци ще засили всяко желание за свобода или за изследване.

Говорейки пред PsychicWorld.com , Дейзи каза: „Енергията на Близнаци е много флиртуваща, романтична и умна, винаги вижда две страни на всичко, но в съчетание с прекъснатия цикъл на неговата управляваща планета в ретроградност, тези две седмици могат да бъдат емоционално хаотични .“

Ако имате кристали у дома си, сега е идеалният момент да се възползвате от тях. „ Кристалният амазонит е особено мощен през това време поради силната енергия на Близнаци, докато преминава ретроградния Меркурий“, съветва Дейзи.

„Чрез балансиране на мъжката и женската енергия амазонитът ви помага да видите и двете страни на всеки личен или междуличностен проблем, което е жизненоважно през това време на напрегната комуникация. Опитайте да загреете кристал амазонит с радиатор или свещ, за да изгоните тази успокояваща и неутрализираща енергия. „

Как ретроградния Меркурий може да повлияе на вашите приятелства?

Според Дейзи ретроградния Меркурий може да причини огромни предизвикателства в отношенията, като измама, предателство или загуба на интимност. Тя казва: „Тъй като изглежда, че тази планета се оттегля, може да почувствате, че всичко се обърка в любовния ви живот, тъй като изтъквате проблеми и спорове от миналото.

„Комуникацията е от ключово значение и когато Меркурий – планетата на комуникацията е привидно връщащ се назад, трябва да работите допълнително! Фокусирайте се върху укрепването на връзката си, като говорите. Бъдете честни и откровени.“

Какво друго знаем за ретроградността

Меркурий е планетата, която е най-близо до слънцето и е само малко по-голяма от луната на Земята. Това е и най-бързо обикалящата Слънцето планета в нашата слънчева система, което означава, че влиза в ретроградност около три до четири пъти годишно за периоди от по три седмици.

Източник: Astromacs