10 признака, че връзката ви ще продължи цял живот

В началото на всяка връзка си мислим, че сме открили идеалната половинка и всичко ще продължи цял живот. По-късно обаче животът се намесва,  разбираме повече неща за другия и осъзнаваме, че май сме се заблудили и раздялата е най-разумният избор.

Дали връзката ви може да продължи цял един живот? Днес сме подбрали 10 признака, които показват, че определено имате шанс за това. Ако повечето от тях се отнасят и за вас, можете да бъдете спокойни, че сте намерили правилния човек.

1. Имате еднакво социално положение

В началото на всяка връзка не забелязваме различията помежду ни, защото сме толкова влюбени, че сме направо слепи за реалността, но е много трудно да изградите стабилна връзка, ако сте възпитани по коренно различен начин и сте израснали в различна среда. Хубавото е, че можете да се нагодите един към друг и да намерите златната среда, ако наистина се обичате.

2. Имате сходно чувство за хумор

Чувството за хумор е едно от най-привлекателните качества, а смехът е важна съставка за щастливия семеен живот. Но, както знаем, хората се смеят на различни неща и затова е много важно да имате сходни разбирания за това какво е смешно, иначе твоите шеги ще остават неразбрани, а неговите ужасно ще те дразнят.

3. Имате еднакви разбирания за семейството

Създаването на семейство е много сериозна стъпка, а нещата се усложняват, когато се появят и децата, защото тогава двамата разбирате, че може би имате съвсем различни възгледи за възпитанието на бъдещето поколение. Когато усетите, че връзката ви се задълбочава, може би е добре да обсъдите какви са позициите ви по този въпрос – колко деца иска да има всеки от вас, в какви методи на възпитание вярвате, дали той смята, че трябва да си стоиш вкъщи с децата и такива неща.

4. Имате еднакви възгледи по финансовите въпроси

Семейният бюджет често е повод за разногласия сред двойките и затова е важно да имате еднакви възгледи по този въпрос. Много е трудно онези, които не са свикнали да спестяват и които харчат с лека ръка, да открият общ език с онези, които са много пестеливи и внимателно преценяват всяка покупка. Въпросът за семейните финанси е много деликатен, така че е важно да намериш човек, който споделя твоите възгледи.

5. Имате еднакво мнение за разпределението на домакинските задължения

Много е важно да живеете поне няколко месеца заедно, преди да се ожените, за да разберете далите сте съвместими. Ако ти си перфекционистка, която иска всичко да е подредено, а половинката ти е олицетворение на безпорядъка – ще имате проблеми. Освен това трябва да си разделите домакинските задължения още от самото начало, защото в днешно време и двамата работите, и двамата сте заети, няма как само ти да се грижиш за дома.

6. Имате еднакво либидо

Изчакайте известно време, докато страстите се охладят, преди да прецените дали си пасвате сексуално. В началото сексът е много чест и много бурен, а всичко ни се струва доста вълнуващо, но после рутината се намесва и не е изключено да осъзнаете, че май не сте в пълен сексуален синхрон.

7. Имате еднакви житейски приоритети

Много е трудно да останете заедно, ако имате различни приоритети на този етап от живота ви. Може би единият иска да пътува повече през следващите години и да се развива професионално, докато другият вече иска да създаде семейство. Добре е след няколко срещи да засегнете този въпрос дори бегло, а след година заедно – със сигурност го обсъдете, за да знаете, че се намирате на един и същ етап.

8. Готови сте да имате общо бъдеще

Ако ти си готова да имаш семейство, а половинката ти все отлага заветния въпрос, вероятно имате различни приоритети и представи за бъдещето. Много е важно да бъдем с човек, с когото не се страхуваме да правим планове, с когото се виждаме как остаряваме, дори това да не се случи, поне връзката ви ще е била истинска в определен етап. Няма нищо по-тъжно от това да бъдем с някого по навик и да се надяваме, че един ден ще срещнем истинската любов, докато все още стоим в капана на една връзка, която не ни прави щастливи, но ни дава сигурност.

9. Интересно и забавно ви е, когато сте заедно

Когато сте от дълго време заедно, е нормално да се чувствате така, сякаш знаете всичко за другия и просто няма какво ново да си кажете. Затова темите започват да стават все по-битови и прозаични, а на вас ви става все по-скучно в тази връзка. На този етап трябва да намерите нещо ново, което да правите заедно – да не спирате да ходите на срещи, да пътувате, да се запишете на общ курс и да намерите забавление, приятно и за двамата. Ако не позволявате на рутината да се намести между вас, вероятно ви очаква един вълнуващ живот заедно.

10. Не се опитвате да се променяте един друг

Много хора се опитват да променят партньорите си и си мислят „Хмм, това качество/този стил/този навик не ми харесва, ще се опитам да го променя“, надявайки се, че половинката им ще заприлича повече на идеала им, който са си изградили. Не се хаби, няма да промениш коренно половинката си. Да, със сигурност и двамата ще се промените под влиянието на другия, но най-характерните ни навици, обичаи и качества си остават. Опитите ти да промениш другия само ще предизвикат неговото недоволство и ще ви отчуждат. Ако има нещо, което наистина не харесваш в половинката си и смяташ, че ще бъде голям проблем в бъдеще, по-добре се разделете, вместо да се надяваш, че той ще се промени. Все пак как би се почувствала и ти, ако някой се опитва да те превърне в коренно различен човек и не те приема такава, каквато си?

Бонус: Любов или просто страст

Основната разлика между истинската любов и моментната страст е чувството за притежание. Когато сме истински влюбени, искаме да сме част от живота на любимия, да прекарваме възможно най-много време заедно и да радваме другия. Някои хора обаче се сърдят, когато поискаме да останем сами или когато кажем, че ще излизаме с приятели, или дори когато имаме важен ангажимент. Тези хора са несигурни в себе си и затова имат нужда да притежават другия. Истинската любов не иска да „притежава“, тя е състрадателна и грижовна, в нея няма място за безумна ревност.

Източник: https://dama.bg