10 невероятно важни истини за любовта

Една наистина успешна връзка отнема много време, както и много труд.

Няма как да сме сигурни, че сме на прав път в отношенията си с партньора. Истината е, че трябва да се грижим за една връзка и да се борим за нея, за да става тя по-силна и успешна.

Но какво още трябва да знаем, за да стане любовта ни по-устойчива на ежедневните несгоди?

Рискувайте и правете грешки

Ако искате хубава и здрава връзка, не се страхувайте да рискувате и да допускате грешки. Дори ако се случи така, че сбъркате някъде, но сте имали добри намерения, поемете отговорност и преминете напред. И помнете, всяка грешка води след себе си промяна и растеж. Бъдете смели и рискувайте заедно с любимия човек като двойка. Това ще ви направи по-силни и ще ви превърне в по-добър отбор.

Хубавите неща изискват време
Много хора вярват, че отношенията трябва да се развиват от самосебе си и всичко да е безоблачно. В действителност обаче, една сериозна връзка постоянно се изправя пред различни предизвикателства и често се налага да правим компромиси. А това е против нашите естествени човешки инстинкти. За да се адаптираме и да се почувстваме сигурни в едни отношения отнема време. Така че бъдете търпеливи.

Една връзка изисква много труд
Много хора подценяват колко много труд е нужен, за да сработи една връзка. Разбира се, за всеки това “много” е различно. Някои обаче предпочитат да се откажат пред трудностите и да зарежат любов, която наистина си струва, защото не е постигната с лекота. Но помислете – колко ще цените нещо или някого, ако той е спечелен лесно?

Задавайте въпроси
След като опознаем добре човека до нас, спираме да се интересуваме от него и неговите интереси. Вместо това правим предположения. Но хората се променят. Ако искате да знаете нещо, питайте партньора си. Най-вероятно отговорът му днес ще е различен от този, който ви е дал вчера. Ако не питате, никога няма да разберете и няма да получите. Това е основно правило на живота, и то се прилага в отношенията. Процесът на задаване на въпроси създава възможност да се опознаете по-добре.

Завършвайте споровете

Често започваме спор, но не го довършваме, защото става прекалено разгорещен. По този начин обаче не решаваме проблемите помежду си. Не трябва да допускаме гневът да надделее, тъй като той пречи да се изслушваме и не постигаме нищо. Вместо това е необходимо съвсем спокойно да обясним на човека до нас защо сме ядосани и да се аргументираме. Защото ако не започнем да разрешаваме проблемите помежду си, в един момент те може да ни разделят.

Казвайте “да” на почти всичко
Ако някое предложение е добро и не рискувате живота си, кое е най-лошото, което може да се случи? Да бъдете измъкнати от зоната ви на комфорт? Психолозите са категорични, че трябва да се научим да казваме “да” и да приемаме поредната възможност, за да израстем. Истината е, че казваме твърде често думата “не” в отношенията си, за да избегнем чувството на неудобство, но по този начин само саботираме щастието си.

Оставете си свобода
Само защото сте обвързани, не означава, че трябва да спрете да живеете. Всеки един от двамата трябва да има свой собствен живот. Това означава, че излизайки и забавлявайки се с приятелите си и връщайки се обратно при партньора, вие отново и отново избирате човека до вас. Така че, не забравяйте собствената си свобода, за да бъдете наистина щастливи сами със себе си и с любимия човек.

Не забравяйте мечтите си
Каквито и мечти да сте имали, когато сте били необвързани, те не трябва да се променят спрямо любовния ви статус. Много от нас съзнателно изоставят своите стремежи, защото се съобразяват с партньора си или защото връзката не ги допуска. Мечтите в действителност може да се променят, но в никакъв случай не ги изоставяйте заради никого. Никой, който ви обича искрено, няма да ви накара да спрете да мечтаете.

Не се отказвайте от мечтания живот
Много хора се губят в отношенията си, защото забравят за собствените си желания, нужди и пътища. Мечтаният живот може да бъде постигнат, дори когато сте в сериозна връзка. Но вие самите трябва се стремите към това и да сте готови да се борите за него, за да го постигнете.

Нещо е неуспешно, само ако така го приемате
Трябва да се борите за отношенията си. Винаги. Става дума за вас, за вашия партньор и за връзката ви. Но ако приемете тези отношения като нещо неуспешно, то вие спирате да се борите за тази връзка. Да признаете, че сте допуснали грешка, не значи, че приемате поражението – означава, че признавате, че не сте прави и в действителност сте готови да се борите за тези отношения.

Източник: http://www.missbloom.bg