10 пролетни суперхрани

10 пролетни суперхрани | Диана image 1

Няколко предложения как да се енергизираме и да се чувстваме добре.

Храната е изключително важна част от живота ни. Правилното хранене изглежда мисия “невъзможна” в напрегнатото ни ежедневие. С настъпването на летните месеци идва и пролетната умора, която изпива жизнеността на организма ни. За да се преборим с това, международната платформа за поръчка на храна Foodpanda ни представя 10 предложения за пролетни суперхрани, които да държат ума и тялото ни в кондиция.

1. Орехи 

Орехите са чудесна храна за мозъка и по-доброто ни настроение. Аминокиселината “триптофан” в тях подсигурява доброто състояние на тялото и намаляването на стреса. Освен всичко останало, те се усвояват бавно от организма и в умерени количества допринасят за доброто физическо състояние на тялото.

2. Пресен чесън 

Тайната на продукта се нарича алицин. Именно тази съставка може да ни предпази от преяждане, стимулирайки ситост в мозъка. Чесънът е перфектен като добавка към всякакъв тип зелени салати.

3. Спанак 

Спанакът богат на желязо, много подходящ за консумация особено от вегетарианци, които не могат да го добавят от месо. Спанакът спомага на работата на митохондриите в организма да работят по-добре, да освобождават повече кислород и по този начин да се чувстваме по-енергизирани.

4. Артишок 

Ако усещате умора дори и от най-леките физически натоварвания, може би имате нужда да приемате повече магнезий. Артишокът е чудеесен източник на минерала.

5. Сьомга


Това е източникът на омега-3 мастни киселини. Спомага за хидратацията в организма ни и за това се отразява на цялостния вид на тялото ни.

6. Ягоди

Освен, че са изключително вкусни те са и много полезни. Имат високо съдържание на витамин С и са естествен антиоксидант, който пречиства организма ни от неблагоприятните природни фактори.

7. Яйца 

Яйцата са млечният продукт, който спомага за по-добра памет.

8. Боровинки 

Ако хапваме от вкусните плодове всеки ден, резултатите няма да закъснеят. Тайната съставка е определен вид антиоксидант, който подпомага паметта.

9. Грейпфрут 

Прясно изцеден сок от плода е енергиината бомба от която се нуждае организмът ни всекидневно, особено в първите дни на пролетта.

10. Зеленчуци 

Сезонните зеленчуци са естествен дар от природата, богати на аминокиселини и витамини, важни за правилното функциониране на организма ни.
Божидара Иванова, www.economic.bg