Ето какво се случва с тялото Ви 4 часа, след като изядете 5 ореха

Ето какво се случва с тялото Ви 4 часа, след като изядете 5 ореха | Диана image 4

Наричат ядките суперхрана заради високото съдържание на здравословни мазнини и многобройните ползи за здравето. Консумирайте всякакви ядки, но основно сурови – бадеми, лешници, шам фъстък, обикновени фъстъци, но ако искате да стабилизирате организма си, Ви предлагам да научите защо орехите трябва да бъдат част от хранителния Ви режим всеки ден.

walnuts-1.jpg

Кои са полезните вещества в орехите?

Орехите съдържат толкова много и различни витамини и минерали, че дори една шепа от тях са достатъчни, за да Ви заситят до следващото основно хранене за деня. Някои от най-важните хранителни вещества, открити в орехите, са:

    ОМЕГА-3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ
    полиненаситени мазнини
    феноли
    витамин Е
    АНТИОКСИДАНТИ

Как орехите подобряват здравето?

Ето какви ще са ползите за здравето Ви, ако хапвате всеки ден по 5 ореха.

По-ниски нива на стрес: Орехите могат да направят чудеса със здравето Ви, ако сте подложени на постоянни стресови ситуации. Тези полезни ядки успокояват по естествен начин реакциите на организма Ви и помагат да преодолеете доста по-лесно и бързо това психическо състояние.

По-стабилно сърце: Орехите доставят на тялото Ви голямо количество антиоксиданти, които са от съществено значение за борбата със свободните радикали, водещи до сърдечни заболявания и дегенерация на сърдечния мускул. Ето защо редовната консумация на орехи може значително да подобри Вашето сърдечно здраве.

Стабилна защита от дегенерация на мозъка: Благодарение на омега-3 мастните киселини в орехите, редовната консумация на тези ядки намаляват значително опасността да развиете болестта на Алцхаймер. Освен това, омега-3 мастните киселини са изключително полезни срещу рак, Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието (което се среща основно по-често при момчетата в ранното детство) и депресия.

raw-walnuts.jpg

Намалява холестерола: Резултати от проучване, публикувани в изданието New England Journal of Medicine показват, че хората, които консумират орехи имат по-ниски нива на лошия холестерол, отколкото тези, които не ядат от полезните ядки. Това е още една полза от орехите и за сърцето.

Редуцира теглото: Орехите имат в изобилие полиненаситени мазнини, които са от съществено значение за правилното функциониране на организма. Те предотвратяват запушване на артериите и негативните ефекти от наситените мазнини върху здравето. И още – полиненаситените мазнини в орехите утоляват глада Ви и Ви държат сити дълго време.

Подхранва косата, кожата и ноктите: Не на последно място полиненаситените мазнини и омега-3 мастните киселини са от полза за Вашия външен вид. Тези хранителни вещества могат за укрепване на ноктите, правят косата блестяща, а кожата –  по-гладка.


walnuts.jpgДо 4 часа след приема на ядките само на 5 ореха, оросяването на крайниците се подобрява, мозъчната функция се ускорява, а щитовидната жлеза се снабдява с необходимото количество йод за доброто й функциониране.

Независимо кои ползи на орехите върху здравето Ви допадат най-много, помнете, че тези ядки трябва да са неразделна част от всекидневното хранене или диетата Ви. Има много начини да им се насладите – като леко хапване между основните хранения, допълнение към салати, в леки десерти и др.

И още нещо – въпреки че са изключително здравословни, орехите са доста калорични ядки. Ето защо е препоръчително да не прекалявате с консумацията им. Помнете, че 5 ореха на ден са достатъчни, за да бъдете в перфектно здраве!

Източник: Дело.БГ