2 въпроса, които ще преобърнат живота ви още днес

Време е да си напомните: не отговорите, които получавате от другите, а въпросите, които задавате на себе си ще ви направят по-силни. Всъщност, простите въпроси, които си задавате ежедневно, ще определят типа човек, в който ще се превърнете в бъдеще.

И точна за това реших да напиша този текст – да ви помогна да се впуснете в позитивното пътешествие на самостоятелно проучване.

Имайте предвид, че въпросите по-долу нямат верни и грешни отговори. Просто, защото отговорът е да задавате правилните въпроси.

1. Ако имате приятел, който ви говори по същия начин, по който понякога си говорите сами на себе си, колко дълго ще допуснете този човек да ви бъде приятел?

Запомнете, начинът, по който се отнасяте към себе си задава стандарта за другите. Трябва да уважавате този, който сте, иначе в противен случай никой няма да го прави. Така че отнасяйте се към себе си по начина, по който искате останалите да го правят. Спрете да се дискредитирате за всичко, което не сте и започнете да обръщате внимание на нещата, които сте. Трябва да се научим да бъдем най-добрият приятел със себе си, защото понякога попадаме твърде лесно в капана да бъдем собственият си най-голям враг.

Честно казано, колкото обида толерирате във връзките ви с останалите, често е равна на обидите, които трупате сами за себе си. Ако сте свикнали да си казвате наум, че не сте атрактивни, обречени на провал , и че не сте в състояние да се справяте с предизвикателствата, които ви поднася светът без да ви държи някой за ръка, тогава вие ще приемете и ще се чувствате най-добре във връзка с хора, които изповядват същите негативни мисли и вярвания.

Защото точно това правят непремерените думи – те се натрупват в ума ви и ви карат да обичате себе си и живота по-малко.

Така, че когато размишлявате наум, внимавайте какво си говорите. Наблюдавайте мислите си. Имайте предвид, че именно нашите мисли ни нараняват най-много. Това е начинът как ние избираме да мислим за всичко. Знаете, че това е истината. През главата ви преминават приблизително около 60 000 мисли на ден. Не пропилявайте 59 999 от тях  в ограничении негативни мисли.

Всъщност трябва да преобърнете мисленетео си веднага. Колко добре сте подбрали думите, с които сте говорили на себе си днес? В каква светлина са те – позитивна или негативна? Ако аз можех да подслушам мислите ви преди минута, какво щях да чуя – мисли, които пораждат щастие, или които го опровергават?

Истината е, че връзката ви с вас самите е най-близката и важна връзка, която някога ще имате. Така че нека ви запитам: „Кога беше последният път, когато някой ви каза, че ви обича такива каквито сте, и това какво мислите и как се чувствате има значение? Кога беше последният път, когато някой ви каза, че сте свършили добра работа или ви е извел да отпразнувате някоя малка, ежедневна победа, просто защото знаят, че го заслужавате? Кога беше последният път когато този някой бяхте вие?”

2.  Ако днес беше последният ви ден от живота ви, щяхте ли да правите това, което сте планирали?

Помислете дълго и задълбочено. И когато отговорът е „НЕ” за много поредни дни, знайте, че е време за промяна.

Това е интересен разговор, защото всички знаем дълбого вътре в себе си, че животът е кратък, и че смъртта ще настигне всеки от нас в даден момент и въпреки това продължаваме да сме безкрайно изненадани като се случи на някой познат. Това е като ходене по стълбите с разсеяно съзнание и неправилна преценка на последното стъпало. Вие очаквате там да има още едно стъпало, обаче се оказва така че губите равновесие за момент преди да си върнете съзнанието към реалността и как в действителност изглежда светът.

Така че ЖИВЕЙТЕ живота си ДНЕС! Не игнорирайте смъртта, но и също така не се страхувайте от нея. Страхувайте се от живота, който никога не сте изживели, защото сте били твърде уплашени да предприемете някакво действие. Смъртта не е най-голямата загуба в живота. Най-голямата загуба е какво умира вътре във вас, когато сте все още живи. Бъдете смели! Бъдете куражлии! Бъдете уплашени до смърт и въпреки това направете следващата крачка по пътя към мечтите!

Трябва да направите тази крачка. Защото за съжаление има твърде много хора, които изживяват целия си живот по течението, без да се замислят, без да осъзнаваят, че могат да променят абсолютно всичко. Не бъдете един от тях! Трябва да изживеете собствения си живот по ваш начин. Това е смисълът на всичко. Всеки от нас има уникален пламък в сърцата си за неща, които ни карат да се чувстваме живи. Ваш дълг е да го откриете и да запазите този пламък. Трябва да спрете да се интересувате толкова много какво всеки друг иска от вас и да започнете действително да живеете за себе си.

Открийте вашата любов, талант, страст и ги прегърнете. Не се крийте зад решенията на другите.  Не позволявайте на другите да ви казват какво искате. Проектирайте и изживейте ВАШИЯ живот! Животът, който сте създали, правейки нещо, което ви вълнува е в пъти по-добър от живота, в който просто си мечтаете, че правите нещо. Така че направете нещо, което ви кара да се чувствате жив, днес и всеки ден, дори и да можете да отделите за това нещо десетина минути!

инфо: manager.bg