20 неща, които научаваш за връзките, когато най-накрая си с правилния човек

Казват, че за да разбереш нещо, трябва самата ти да го преживееш. Ние сме напълно съгласни с това и днес ще поговорим за нещата, които научаваме за взаимотношенията между двама души, ако имаме щастието да сме щастливо обвързани. Ето за какво точно говорим:

1. Ако някой иска да бъде с теб, ще бъде!

2. Ако някой не иска да бъде с теб наистина, ще те подложи на тест и ще проучи дълбочината на чувствата ти. Ще те „изпробва“ като партньор, но няма да те превърне в свой официален такъв. Ще ти се извинява с фрази като “просто не е подходящото време”, а всъщност не споделя чувствата ти.

3. Няма подходящ момент, има подходящ човек.

4. Когато срещнеш правилния човек, не мислиш за времето. Мислиш само за това как да “нагодиш“ живота си към тази връзка, защото нищо друго не ти изглежда по-важно от нея.

5. Комбинацията от приятелство и романтика е рядкост в една връзка, но ако я има става предпоставка за дълги и пълноценни взаимотношения.

6. Не можеш да изгубиш себе си в любовта освен ако не искаш да го направиш. Хората се страхуват, че ще бъдат по-малко себе си, ако някой друг влезе в живота им, но това се случва само когато има несигурност или желание за бягство в началото.

7. Всъщност най-удивителното в една успешна връзка е, че те кара да бъдеш повече себе си от когато и да било. Тя те прави по-самоуверена, открита и мотивирана.

8. Прави те и по-чувствителна. Когато детето в теб се чувства истински обичано, чувствата му излизат… особено онези, които дълго време си потискала.

9. “Любовта е достатъчна” е не само неверен, но и лош съвет. Той трябва да бъде заменен с: “Желанието е достатъчно”, защото любовта е страхотна, но не означава ангажираност, съвместимостта е страхотна, но не означава любов. Желанието да бъдете в една връзка е това, която ви държи заедно.

10. Това желание не се ражда само. Обикновено се появява, когато перфектната комбинация от съвместимост и химия е налице.

11. Любовта няма да дойде, когато си мислиш, че трябва.

12. Любовта няма да изглежда такава, каквато си мислиш, че трябва да бъде.

13. Любовта ще е по-различна от тази, която си си представяла.

14. Животът по забавен начин премахва хората, които не са добри за теб и ти “дава“ онези, които са – дори и да не си съгласна. Невинаги знаем какво е най-доброто за нас, докато не опитаме.

15. Друг човек не може да те спаси, но когато се чувстваш обичана за това коя си, любовта може да ти даде сили, за да спасиш себе си.

16. Личи си кой е най-подходящият човек за теб. Ако се колебаеш, вече знаеш отговора, но се страхуваш от значението му за твоя живот.

17. Правилният партньор уважава себе си достатъчно, за да иска и ти да го уважаваш.

18. Ако си позволи да израснеш чрез тези очаквания, ще откриеш, че ще те доближат до човека, който си искала да бъдеш.

19. Няма да разбереш, че искаш да си с някого в момента, в който го видиш. “Завинаги” се изгражда с милион малки “сега“ и затова, за да си в добра връзка, трябва да оцениш какво имаш, а не какво си представяш. Трябва да работиш върху нея днес, вместо да се надяваш да бъде различна утре.

20. Срещаш сродната си душа, когато се откажеш от идеята за намирането ѝ. Срещаш някого, който знаеш, че не е сродната ти душа и заедно се опитвате да изградите мечтаните взаимотношения. Добрите взаимоотношения са съзнателно проектирани.

Източник: https://dama.bg