20 неща, които всеки мъж трябва да умее

Има определени неща, които всеки мъж трябва да може да прави. Те са базови умения и характеристики, които формират или това, което е да бъдеш добър човек, или какво е да бъдеш добър човек.

Тук са 20 такива неща:

1. Намерете смисъла в страданието

Да бъдеш мъж означава да понесеш това, което другите не могат. Независимо от това, което ви се случва, потърсете значението му, търсете предизвикателството в него и го превърнете в нещо, което ви прави по-силни.

2. Носете всякакви товари

Ние сме помолени не само да понесем собствените си проблеми, но и да поемем тези на другите и да им помогнем в тяхната трудност. Знайте това. Не е само за вас, а за онези, които зависят от вас като семейството .

3. Определете какво искате вие, а не това което обществото ви казва да искате

Един мъж знае какво иска и кой е той. Той не е в търсене на себе си, вместо това той създава себе си въз основа на идеала, който си е поставил и на целите, които се стреми да постигне. Тези цели не са цели на обществото.  Мъжът трябва да постави своя курс и да не се отклонява заради тенденциите, които обществото, особено потребителското общество налагат на всички.

4. Да умее да се бори

Научете се да защитавате себе си и онези, които се грижат за вас, дори ако те не знаят, че са под вашата опека. Мъжете имаме тестостерон, течащ през нашите тела, това създава по-плътни кости, по-голяма мускулатура и по-голяма способност за борба.

Използвайте тази способност. Виждаме, че жените по целия свят често пъти биват изнасилвани, нападани и наказвани от всякакви побъркани или фанатизирани индивиди. Наша работа е да се изправим пред тях и да ги победим.

5. Спестявайте

Изградете богатство, а не притежания.

6. Инвестирайте

Инвестирайте в неща, които ще увеличат богатството ви, а не вашия социален статус. Социалният статус е мит. Това е нещо, основано на имидж и мнение, а не на реалността. Колкото повече си струва да имате или имате, толкова по-голям стил или вкус имате, толкова по-голям е статусът ви, разбира се. Имайте умението и куража да пренебрегвате такива идиотски занимания и вместо това да инвестирате в нещата, които наистина си заслужават.

7. Печелете

Печеленето на пари не е най-важното нещо на света, но трябва да можете да спечелите достатъчно, за да изхранвате вашето семейство. Парите не са мерило за мъжественост, но все пак са средство да сме спокойни и сигурни. Има толкова много начини да печелите пари днес, че всеки мъж трябва да разбере как да го направи в разумни граници.

8. Да умеете да използвате оръжие

Лошите момчета имат оръжия. Научете как да ги използвате по-добре от тези копелета. Да пренебрегваш реалностите на насилието в този свят е да не знаеш и да не искаш да изпълниш своята роля.

9. Смяна на масла и други основни неща за автомобила

Да можеш да разчиташ на себе си дали за защита на своето семейство или поддържане на собствена къща и земя е необходимо.

Колкото по-самостоятелни сте, толкова по-добре. Да бъдеш способен например да поправиш автомобила си, ако се разпадне, е преимущество, защото както всички знаем, тези копелета се разпадат в най-неподходящото време.

10. Да не клюкарствате

Трябва да имате способността напълно да избягвате клюкарстването. Това е безполезен разговор. Не го правете.

11. Знайте годишния си бюджет

Вашите финанси трябва да бъдат планирани. Начинът на изразходване на това, което имате, води до стрес и зависимост, но без план е невероятно трудно да спестите и да инвестирате достатъчно, за да получите финансова свобода.

12. Бъдете физически активни

Мъжете имат повишено ниво на тестостерон. Това е хормон, който ни дава по-голяма сила, отколкото имат нашите прекрасни жени. Тази вродена способност да ставате по-силни не бива да се губи. Станете по-силни и по-строги към себе си!

13. Решете проблемите около къщата

Самоувереността е идеална. Колкото повече можете да направите сами, без да се налага да се обадите на някой друг да ви помогне, толкова по-добре. Единственият начин да се научите да го правите е да опитате.

14. Добре е да прочитате най-малко една книга на месец

Четенето ни предлага нови начини на мислене. За да избегнем да правим едни и същи грешки отново и отново, трябва да изучаваме войната и историята. Без значение пред какъв проблем сме изправени, обикновено има решение някъде в миналото и лесно можем да го намерим.

15. Добре е да умеете да ловувате

Ловът е много повече от преживяване. Това е, което мъжете са правили от хиляди години.

16. Риба

По същата логика, ако можете да намерите собствена храна, вие не само ще живеете по-здравословен живот, но това е акт, който ни свързва с това, което мъжете са правили винаги. Има мир, който откривате в природата, който просто не можете да намерите в градовете.

17. Да се научите да оцелявате

Някои хора се раждат в по-сурови места, отколкото други. Някои мъже трябва да се научат как да оцелеят, тъй като това е ежедневна борба. Всеки човек обаче трябва да се изпита по начини, които поставят под въпрос дали той иска или не иска да продължи напред. Всеки човек трябва да прекарва времето си в природата, да се изгуби, да се забърква в ситуации на забързаност, да пътува до нови части на света и да изживява различни начини на живот. Всеки човек трябва да разширява възможностите си от всякакъв род, независимо дали става дума за лов, къмпинг, риболов, или печелене на пари, когато гърбът му е срещу стената. Мъжът не бива да се отказва, той трябва да продължава да се бута, дори ако тази борба трае цял живот.

18. Намерете доброто в невероятно ужасното.

Човешкото търсене на смисъл , непрекъснатост и медитация – или всяка книга от или за Марк Аврелий, Сенека и Епицет – ще ви даде идея за това как най-малкото да се намери възможност, когато другите виждат проблем. Въпросът е, че винаги има избор за това как виждаме нещата и как реагираме на тях. Изберете да ги видите от място на власт, на контрол. Вижте събитията като предизвикателство, никога като проклятие.

19. Бъдете самоосъзнати.

Малцина знаят своите силни страни и действително осъзнават слабостта си. По-малко са все още будни за това как те се възприемат или виждат от другите. Повечето хора живеят в собствения си свят, в балон, който възпрепятства растежа и честността. Подобно на повечето добри, необходими качества, самоосъзнаването е необходимост, ако искате да сте в най-добро състояние.

20. Взимайте трудни решения.

Повечето хора искат да вземат “правилното” решение. Не вземайте лесно решение . Не избирайте лекото. Изберете решението, което ще ви донесе най-много в цялостния ви живот. Най-доброто решение, което ви прави по-силни, по-строги, по-добри и по-успешни, рядко е най-лесният път, който да следвате.