20 причини да откажете захарта

Любимите сладкиши, газирани напитки, кафе подсладено със захар… Колко често ги консумирате и колко често се замисляте за последствията, които захарта нанася върху вашето тяло? Освен, че консумацията на захар е причина за покачване на телесното тегло, тя може да е причина за поява на пъпки, да намали енергийните ви нива, да доведе до промени в настроението, както и да намали производството на тестостерон.

Споделяме още 20 причини да намалите консумацията на захар или да се откажете изцяло от нея: Захарта може да намали защитните функции на имунната система. Причинява хиперактивност, безпокойство, неспособност за концентрация и други „странности“ при децата. Захарта е причина за увеличаване на нивата на триглицеридите.

Нарушава способността на тялото да устои на бактериални инфекции. Здравословни заместители на захарта. Честата консумация на захар може да доведе до нарушаване еластичността и правилното функциониране на тъканите. Захарта води до дефицит на хром и мед в организма. Потреблението на захар може да доведе до редица възпаление на репродуктивните органи при жените.

Приемът на захар води до „глюкозен глад.“ Захарта пречи на правилното усвояване на калция и магнезия. Захарта води до повишена киселинност в храносмилателната система. Приемът на захар може да понижи инсулиновата чувствителност, да допринесе за развитието на остеопороза и понижаване нивата на витамин Е в кръвта.

Ако не искате да повишите нивата на холестерола, не консумирайте захар. Захарта увеличава риска от диабет. Захарта води до преждевременно стареене и усложнения свързани с артрита. Захарта води до неконтролиран растеж на гъбичката Candida. Консумацията на захар може да причини появата на камъни в жлъчката.

Захарта може да доведе до появата на екзема при децата. За да бъдете сърцето ви здраво, внимавайте с консумацията на захарта. Захарта нарушава структурата на ДНК, структурата на протеините, структурата на колагена и е причина за ранна поява на бръчки. Честата консумация на захар крие рискове от развитие на катаракта и атеросклероза.