5 признака на хората с лошо сърце

5 признака на хората с лошо сърце | Диана

Може би не можете да си представите, че някой може да ви изневерява, заблуждава или да ви лъже без капка съжаление или съзнание. Да разпространява лъжи и измислици, за да унищожи нечия репутация или да се прави, че е нещо, което не е, с цел да навреди на другите (физически, материално, емоционално…). Въпреки това, за съжаление знаем, че такива хора съществуват.

Следните пет признака могат да ви покажат, че си имате работа с някой с „развалено сърце“. Ако разпознаете някои от тях, би било добре да се отдръпнете от този човек.

1. Хората с лошо сърце са специалисти в заблуждаването, в споровете и разприте

– Те извъртат фактите

– Те лъжат

– Те бягат от отговорност

– Те отричат реалността

– Те измислят истории

– Те запазват информацията за себе си

2. Хората с лошо сърце са експерти в измамите с използването на „красиви думи“

Но ако погледнете плодовете на техния живот или ако се заслушате в техните думи, ще видите, че такива личности никога не се променят, не порастват и не се развиват.

Техният живот е илюзия, а душевната им храна е страданието на другите хора.

3. Хората с лошо сърце винаги искат да контролират другите хора, и те сами да са “най-големия авторитет”

Отхвърлят дадената им обратна информация и споделената с тях градивна критика. Те сами създават правила, по които живеят и не обръщат внимание на моралните норми.

4. Хората с лошо сърце често си играят със симпатиите на добродушните хора с цел да ги заблудят

Това изглежда така: те търсят милост, а самите те не я предоставят. Търсят топлина, прошка и интимност от човека, към който са съгрешили, без да проявят съпричастност към болката, която са причинили и без истински намерения да се опитат да поправят това, което са направили или да се опитат да върнат изгубеното доверие.

5. Хората с „развалено сърце” са безсърдечни и не знаят какво е разкаяние.

Дори и нямат намерение да се опитат да се борят срещу своята злоба – всъщност, те живеят в нея под маската на определен благороден характер.