Пет начина да разпознаем злобните хора

Пет начина да разпознаем злобните хора | Диана

Забележите ли някои от тях – по-добре се отдръпнете.

Може би не можете да си представите, че някой ви изневерява, заблуждава или ви лъже без капка съзнание, разпространява лъжи и измислици, за да унищожи нечия репутация или се прави, че е нещо, което не е, с цел да навреди на другите (физически, материално, емоционално…). Въпреки това, за съжаление знаем, че такива хора съществуват.

Изброените по-долу пет признака показват, че имате работа с хора с „развалено“ сърце. Ако разпознаете някои от тях, ще е добре да се отдръпнете от тези хора.

1.
Хората с лошо сърце са специалисти в заблуждаването, спорове и разпри. Те:

– Извъртат фактите
– Лъжат
– Бягат от отговорност
– Отричат ​​реалността
– Измислят истории
– Запазват информацията за себе си

2. Хората с лошо сърце са експерти в измамите над други хора, използвайки „красиви думи“.

Но ако погледнете плодовете на техния живот или ако заслушате техните думи, ще видите, че такива личности никога не се променят, не порастват и не се развиват. Техният живот е илюзия, а душевната им храна е страданието на другите хора.

3. Хората с лошо сърце винаги искат да контролират другите хора, а те сами по себе си са най-големият авторитет.

Отхвърлят обратната информация и градивната критика. Сами създават правила, по които живеят и не обръщат внимание на моралните норми.

4. Хората с лошо сърце често си играят със симпатиите на добродушните хора с цел да ги заблудят.

Това изглежда така: търсят милост, а самите те не я предоставят. Търсят топлина, прошка и интимност от човека, към който са съгрешили без да проявят съпричастност към болката, която са причинили и без истински намерения да се опитат да поправят това, което са направили или да се опитат да върнат изгубеното доверие.

5. Хората с „развалено“ сърце нямат съзнание и не знаят какво е разкаяние. 
Дори и се преструват, че имат намерение да се опитат да се борят срещу своята злоба, те живеят в идеална симбиоза с нея под маската на някакъв благороден характер.