50 съвета към всички бащи на дъщери

50 съвета към всички бащи на дъщери | Диана image 1

1. Обичайте майка ѝ. Винаги се отнасяйте към нея с уважение и ѝ показвайте колко много значи за вас. Когато вашата малка дъщеря порасне, е много вероятно да се влюби в някой, който я третира така, както вие сте третирал майка ѝ. За добро или зло – така се случват нещата. Аз предпочитам да е за добро.

2. Бъдете до дъщеря си. Винаги. Прекарвайте повече време заедно – излизайте, просто така, без причина – само за да се насладите на компанията си. Проявявайте неподправен интерес към нещата, които я интересуват. Тя има нужда от баща, който е в час с нейния живот. Не стойте безучастно, докато тя добавя все повече години към живота си, а добавете живот към тези години.

3. Спасявайте я. Докато расте, малкото ви момиченце има нужда от герой. Това можете да бъдете вие. Тя ще има нужда да ѝ се притичвате на помощ отново и отново през целият ѝ живот. Направете го. За това нямате нужда от червени гащи и синьо наметало.

4. Радвайте се на всеки миг, прекаран заедно. Днес тя обикаля вкъщи по памперс, утре вече гордо ѝ връчвате ключовете за първата кола и докато се усетите вече я съпровождате по пътеката под звуците на сватбения марш. Ще дойде ден, в който времето прекарано с татко, няма да бъде най-страхотното нещо на света. Животът върви на бързи обороти, наслаждавайте му се докато все още можете.

5. Молете се за нея. Редовно. Със страст. Непрекъснато

6. Купете ѝ баскетболна топка и я научете да играе и да вкарва кошове. Накарайте я да се гордее със себе си и с това, че ще засрами момчетата от класа си.

7. Тя ще се кара с майка си. Избирайте мъдро на чия страна да застанете

8. Давайте. Купете ѝ перлите, които иска, тя ги заслужава

9. Да, разбира се, че изглеждате глупаво, играейки криеница. Но няма значение – продължавайте да играете.

10. Радвай се на времето за къпане.

11. Ще дойде момент, в който тя ще поиска куче. Няма какво толкова да му мислите. Поне веднъж в живота ѝ кажете “Да”.

Вижте още:   Избрах себе си

12. Никога не е твърде рано да започнете да ѝ обяснявате за парите.Въпреки всичко бъдете подготвени, че ще ви разори, когато стане тийнейджър… както и когато реши да се омъжи.

13. За закуска на рождения ѝ ден направете палачинки във формата на числото, отговарящо на възрастта ѝ. В краен случай използвайте понички с розова глазура и свещичка.

14. Веднага след като проходи, ѝ купете маратонки като вашите. Помнете, че няма винаги да иска да носи същите обувки като тези на татко си.

15. Танцувайте с нея. Започнете още когато е съвсем малко момиченце или дори бебе. Няма смисъл да чакате чак до сватбата.

16. Заведете я с вас за риба. Най-вероятно ще се гърчи повече от червейчетата в кутията. Но всичко е в реда на нещата.

17. Научете се да казвате “Не”. В началото може и да се муси, но един ден и двамата ще се радвате, че сте се придържали към вашите правила.

18. Казвайте ѝ, че е красива отново и отново. Някой ден анимационното филмче или пък някое женско списание ще се опита да ѝ втълпи точно обратното.

19. Научете я да сменя спукана гума. Не е необходимо малко изпуснат въздух да бъде повод за стрес и паника. Е, тя все пак ще ви се обади, за да ѝ помогнете, когато ѝ се случи за първи път на пътя.

20. Заведете я на къмпинг. Потопете я в истинската природа. Наблюдавайте как очите ѝ се пълнят с изумление, когато за първи път опознава красотата на заобикалящия ни свят. Оставете смартфоните вкъщи.

21. Дайте ѝ да държи волана. Тя никога няма да забрави как татко ѝ е давал да кара.

22. Тя е точно толкова умна, колкото и момчетата. Уверете се, че го знае.

23. Когато се научи да раздава целувки, тя ще иска да обсипе цялото ви лице. Позволете ѝ, дори я насърчавайте да го направи.

24. Да се научи да чопли слънчогледови семки правилно едва ли ще ѝ помогне да влезе в университет. Все пак я научете.

Вижте още:   7-те типа любов и защо се нуждаеш от всички тях

25. За нея е истинска магия да я носите на конче. Правете го сега, докато имате здрав гръб, а тя все още е мъничка.

26. Музиката е в природата ѝ, но вашата задача е да ѝ покажете радостта от това да носи чорапи по дървения под. Или да ходи боса по него…

27. Ако наблизо има воден парк, водете я често. Водата ще я привлича като локва патенце.

28. Тя ще ви чака нетърпеливо да се върнете от работа всяка вечер. Не закъснявайте.

29. Ако майка ѝ я запише на уроци по плуване, и вие трябва да бъдете вътре в басейна. Не се притеснявайте, ако сте единственият баща там. Другите не знаят какво пропускат.

30. Никога не пропускайте рождените ѝ дни. След 10 години тя едва ли ще помни подаръците, които сте ѝ подарили, но определено ще си спомня, че ви е нямало.

31. Научете я да кара ролери. Наблюдавайте как увереността ѝ се покачва с всеки изминал ден.

32. Оставете я да се търкаля в тревата. Това е толкова хубаво за душата ѝ. И за вашата също не е зле.

33. Заведете я да си купи бански. Не се притеснявайте да наложите вето върху някои от избраните модели, но трябва да устоите на желанието да я облечете в нещо подобно на пижама за плаж.

34. Някъде между третата и шестата си годинка, тя ще ви попита дали ще се ожените за нея. Откажете ѝ много внимателно.

35. Може би след ужасен кошмар, ще иска да се гушне при вас в леглото. В това няма нищо лошо.

36. Много малко неща са по-успокояващи за едно малко момиченце, от топлата бащина ръка. Никога не го забравяйте.

37. Заведете я на люлките в парка. Тя вероятно ще иска да я залюлеете по-силно и на по-високо. Но нейната идея за “по-силно” и “по-високо” вероятно се различава от вашата. Имайте го предвид.

38. Когато поотрасне, вашата дефиниция за “по-високо” и “по-силно” ще бъде много близо до нейната. Когато този ден настъпи, няма какво да му мислите – използвайте цялата си енергия.

Вижте още:   Обичай този, който ще ти подарява времето си

39. Да я държите за глезените, надолу с главата докато тя се смее неконтролируемо е много добро упражнение за бицепса. Предупреждение: Тя не знае какво означава да ви “омалеят ръцете”.

40. Може да ви помоли да ѝ купите пони за рождения ден. Не го правете, освен ако нямате ферма. Много добра идея е да наемете едно обаче.

41. Няма нужда да се изхвърляте с подаръците за Коледа или за рождения ден. Вместо това ѝ подарете незабравими преживявания заедно.

42. Нека знае, че винаги е добре дошла у дома, без значение какво се е случило.

43. Помнете, че един ден, точно като пеперудите, тя ще разпери своите криле и ще отлети. Наслаждавайте се на годините ѝ на “гъсеница”.

44. Всяка година, на рождения ѝ ден, собственоръчно ѝ напишете писмо. Събирайте ги и ѝ ги дайте, когато дойде време да отиде в университет, стане майка или когато почувствате, че най-много се нуждае от тях.

45. Научете се да ѝ се доверявате. Постепенно ѝ давайте все повече свобода. Поведението ѝ зависи от очакванията, които ѝ поставяте.

46. Ако се колебаете, винаги слушайте сърцето си. Дъщеря ви прави точно това.

47. Да се научиш кога да се намесиш и кога да се отдръпнеш през тийнейджърските ѝ години, ще добави години към СОБСТВЕНИЯ ви живот. Ако успеете да го направите – кажете ми как.

48. Сладоледът прикрива множество прегрешения. Уверете се, че знаете кой е любимият ѝ вкус.

49. Днес тя излиза от вкъщи, за да отиде на училище, а утре вече е в университета. Не мигайте.

50. Този ден ще дойде скоро. Няма какво да направите, за да се подготвите. Колкото по-рано приемете този факт, толкова по-лесно ще бъде.

от Веси Димитрова (WWW.Dama.BG)

Ако статията е била интересна - моля, споделете я.


Благодарим Ви!!!
х
This window will automatically close in 20 seconds