7 неизвестни причини за високо кръвно – част I

Когато повечето хора мислят за причините за своето високото кръвно налягане, те предполагат, че най-очевидните причини са злоупотребата с алкохол, прекомерен стрес и приема на твърде много сол

Но според Bluhm Cardiovascular Institute в Чикаго има и други неща, които засягат 78 милиона възрастни хора в Съединените щати.
Научете за 7 изненадващи неща, които причиняват високо кръвно налягане.

1. Лекарства

Едно от най-изненадващите неща, които причиняват високо кръвно , е нещо, което приемате всеки ден, за да излекувате тялото си. Според едно проучване, лекарстват биха могли да поставят всяко кръвно налягане в сериозен риск. Например, доказано е, че хората, които приемат Tylenol всеки ден, са по-склонни да са с високо кръвно налягане. Същото важи и за Advil, Motrin и Aleve, което се приемат ежедневно и имат общо отрицателно въздействие върху здравето ни.

2. Твърде много захар

Повечето хора са наясно с факта, че твърде много захар може да добави сантиметри към талията им, но те не осъзнават, че захарта може да е причина за високо кръвно. Много здравни специалисти сега знаят, че захарта е по-опасна за тялото, отколкото солта.
Това означава, че захарта в диетата си трябва да се намали. Фруктозата, захарта, добавена към преработените напитки и храни изглежда основен играч, когато става въпрос за развитие на хипертония.
Според Американската асоциация по сърдечни заболявания възрастните не трябва да ядат повече от шест супени лъжици захар на ден.

3. BPA в пластмасови бутилки и консерви

Повечето хора биха се изненадали да открият, че причината за тяхното високо кръвно налягане е резултат от BPA в обвивката на пластмасови бутилки и консервни кутии, които попадат в тези напитки и храни.
Според информацията, публикувана в списание „Хипертония“, хроничното излагане на тези химикали е свързано с хипертония и сърдечни заболявания. Това проучване е първото, което свързва нивата на кръвното налягане с BPA, но намалете ползването на продукти с BPA, яжте по-малко консервирана храна и избирайте непластмасови контейнери като стъкло или неръждаема стомана.

4. Сауни и горещи вани

С напредването на възрастта ние използваме горещи вани и сауни за успокояване на болки в мускулите и помагаме за облекчаване на болката в ставите. Това действа в краткосрочен план, но врялата вода всъщност може да изостри симптомите на хипертония. Според Американската асоциация по сърдечни заболявания, кръвоносните съдове в тялото започват да се отварят, подобно на това, което се случва, когато човек се разхожда бързо или се занимава с нормални физически упражнения.

Когато температурата на водата в горещата вана или сауната достигне 90 градуса или повече, кръвното налягане започва да се увеличава и в действителност може да има противоположен на желания от нас ефект върху цялостното ни здраве.

Вижте още причини за високо кръвно налягане във втората част на статията.

Източник: http://www.zdrave.ws