8 начина да повишиш вътрешната си сила и емоционална стабилност

Ако проблемите ви се трупат един след друг в удивително бърза последователност, то със сигурност трябва да предприемете кардинални мерки за да обърнете колелото в обратна посока. Вместо да забивате главата в пясъка и да чакате бурята да отмине, дръжте главата си високо за да може да контролирате своите мисли и емоции.

Житейските проблеми и провали идват в живота ни с една единствена цел – да ни направят по-силни и да ни накарат да пораснем за да можем да продължим по пътя напред. Спрете да се страхувате, така само ще се самоунищожите и няма да успеете да извадите на повърхността най-доброто на което сте способни. Може и да ви звучи невъзможно, но ви уверявам, че това съвсем не е така! Ще се опитам да ви покажа как да запазите вътрешната си сила и да останете емоционално стабилни именно в такива моменти на буря в живота ви.

1.Хвърлете се в емоциите си

Болка? Мъка? Страх? Съмнения? Прегърнете всяко едно чувство, което ви връхлита и го изживейте. Да бягате от емоцията или да се опитвате да я потиснете ще ви накара да се чувствате дори още по-тежко. Веднъж преминали през тези чувства ще сте в състояние да продължите напред. Това е по-лесно да се каже от колкото да се направи, но наистина се опитайте да го направите и ще се убедите колко много ще ви олекне и ще се почувствате в пъти по-добре, по-силни и уверени.

2. Позволете си да изразите вашето мнение и виждания

Често пъти разчитаме, на мнението на някой друг и приемаме всичко казано за истина. Не се притеснявайте, че казвайки какво мислите ще засегнете нечие его или интереси. Много вероятно вашата гледна точка да е в пъти по-добра. Не подхождайте към дадена ситуация, че другите ще ви съдът за това което мислите. Колкото по-бързо превъзмогнете това и си позволите да изразявате спокойно мнението и идеите си, толкова по-бързо ще накарате хората около вас да ви се доверяват и да разчитат на вас. Това неимоверно ще доведе до повишаване на увереността и самочувствието ви.

3. “Изпразнете чашата”

Провалите и проблемите са онази съдбоносна част от живота на човек в която той взима най-важните си уроци. Когато цялото ви внимание е съсредоточено в тях вие се натоварвате и се напълвате с неща, които обикновено ви носят тонове проблеми и  наистина ви завличат на дъното. Това е все едно да наливаш в една чаша и накрая тя започва да прелива. За да може да сипваш още, то тази чаша е хубаво да се изпразни нали!? Как може да се случи това? Медитирайте, правете различни практики с които да изчистите съзнанието и тялото от натрупаната отрицателна енергия и емоции. Така не само ще видите решенията, които са около вас, но и ще сте способни да посрещнете новото в живота си.

4. Карайте другите да се усмихват

Чувството за хумор е не само полезно, но и помага в много ситуации да се разтопи леда. Вашето чувство за хумор ще ви помогне в трудни времена да преминете през тях много по-лесно. Понякога да погледнеш от забавната част на нещата е много хубаво, защото ще запазиш емоционалната си стабилност. Ще видите, че повечето неща, които ви се случват не са чак толкова трагични или объркани колкото са ви изглеждали. Освен това всеки обича да е в компанията на човек, който знае как да те разсмее и да ти повдигне духа нали!?

5. Развийте умението да се справяте с проблемите

Отсъствието на проблеми не е гаранция за щастлив живот. Способността да разрешаваме такива е онова качество, което развива нашата увереност. Всеки път в който разрешите оплетена ситуация ще се чувствате победител, а това е безценно. Усъвършенствайте това си качество и стреса ще си отиде завинаги от живота ви. Това е ключа към емоционална стабилност.

6. Изключете защитния си механизъм

Когато сте с постоянно включен защитен механизъм, вашата вътрешна сила гасне като свещ. Това, че някой хора може и да ви се подиграват не означава, че ви има нещо. Не го приемайте прекалено лично. Не може да се харесаме на всеки така, както и ние не харесваме всеки. Уверените хора не ги е страх да изглеждат понякога нелепо в очите на другите. Тях просто не ги е грижа. Изключете бутона защита и се отпуснете и ще видите колко добре ще се почувствате от това.

7. Игнорирайте обстоятелства, които не може да контролирате.

Има случки и ситуации в живота на човек, които се случват въпреки всичко. Така е писано да се случи!!! Поука и опит е единственото, което можем да почерпим от такива ситуации. Да се притесняваме за нещо, което е извън нашия контрол е не само нелогично, но и нездравословно. Единствено може да си увредим здравето.

8. Спрете да поемате цялата отговорност върху плещите си.

Да се справите с всичко сами със сигурност няма да ви направи успешни. Успелите личности не се притесняват да помолят за помощ, защото те знаят, че няма нищо лошо ако другите им помогнат да преминат през определена ситуация. Обществото ни има навика да асоциира молбата за помощ със слабост. Няма такова нещо! Замислете се колко добре се чувствате, когато самите вие помогнете на някой за нещо? Това ви изпълва с доволство и ви кара да се чувствате горди със себе си. Често пъти ни е лесно да помогнем на друг, но ни е неудобно ние да помолим за помощ. Не си го причинявайте. Ако имате нужда от помощ просто помолете за такава!

Научете се да виждате благословия в трудностите през които преминавате. Ако го сторите ще посрещате всеки проблем със радост, защото това ще ви развие и научи на нови неща, ще ви качи с едно стъпало по-нависоко по стълбата на живота. За вас ще се открият нови възможности ;).

УСПЕХ!

снимка: http://womanitely.com/