9 черти на хората, които остават скромни, независимо колко успешни са станали

Както може би сте забелязали досега, хората се променят. 

Неща като слава, успех и пари често са катализаторите за подобни трансформации. 

Факт е, че най-лесното нещо на света е да станеш голям или арогантен в резултат на успеха. 

Понякога всичко, което е необходимо, е няколко допълнителни цифри в спестовната сметка, за да могат хората да се разпознаят. 

Човекът, който остава скромен въпреки постиженията си, показва огромно количество характер и класа (нещо, което никога не може да се купи с пари). 

В тази статия ще ви преведа през девет общи черти на хората, които остават скромни и не позволяват на успеха да им се отрази негативно. 

Когато постигнете това рядко ниво на смирение, очаквайте да спечелите уважението на мнозина, особено на тези, които наистина имат значение. 

Да се ​​заемем! 

1) Те имат благодарност

Скромните хора са склонни да бъдат сигурни в себе си. Те не са крехки егоцентрични нарцисисти, пристрастени към получаването на кредити и похвали. 

Те признават и оценяват факта, че успехът им не е постигнат само чрез собствените им усилия. 

Те са благодарни на всички , с които са се сблъскали по време на пътуването си – т.е. на хората, които са им помогнали да катапултират към успеха по техния собствен начин, от подкрепящите членове на семейството до стажанта, който им прави сутрешното кафе. 

Скромните хора знаят стойността на подкрепата – било то морална подкрепа, финансова или друга. Те знаят, че страхотните неща в живота почти винаги са продукт на съвместни усилия.

Всъщност те често правят всичко възможно, за да припишат успеха на другите. На срещи или интервюта те ще споменават имената на тези, които са им помогнали или са ги вдъхновили.

Както всеки уважаван мъж или жена, изградил себе си, ще ви каже, няма да стигнете далеч, работейки в изолация. 

2) Те са съпричастни

Смирението върви ръка за ръка с много други положителни черти, това е само един от неписаните закони на Вселената. 

Една от тези основни черти е емпатията. 

С две думи, емпатията е способността да разбирате, споделяте и да бъдете чувствителни към чувствата на другите. 

Когато сте съпричастни, вие сте силно свързани с хора от всички сфери на живота. Можете да изразите състрадание към тях и техните неволи. 

И познай какво? Хората забелязват.

Не сте безразлични или откъснати от по-малко успелите от вас. 

Тъй като сте съпричастни, във вас няма излъчване на превъзходство и самонамеса, което е нещо обичайно сред богатите и могъщите и онези, които се стремят да достигнат това ниво.

3) Те са наясно със себе си

Ето нещо: успешните хора, на които им липсва самосъзнание, могат да изглеждат нахални или арогантни. 

Те смятат, че само успехът в живота им дава право да се държат така, сякаш са по-добри от другите хора. 

Те също смятат, че не могат да направят нищо лошо. 

Може би дори биха могли да отхвърлят критиката, тъй като чувстват, че са над нея.

Скромните хора, от друга страна, имат вродено самосъзнание. Те са склонни да имат доста твърдо разбиране за силните си страни и, което е по-важно, за своите слабости. 

Това им дава баланс и почтеност. Те са добре запознати с това, което предлагат на масата, но също така разпознават областите, които се нуждаят от подобрение – нещо, върху което обикновено са повече от готови да работят. 

Поради присъщото им самосъзнание , те са уверени в способностите си и не притежават желанието постоянно да се доказват пред другите. 

4) Те са търпеливи 

Истински разговор: хората, които са успешни, разбират, че добрите неща се случват на тези, които чакат . 

Те знаят, че истинският успех изисква упорит труд и търпение; това не е нещо, което идва за една нощ. 

Те са в това, за да спечелят, дори ако това означава да останат за дълго време. След като поемат ангажимент, те го изпълняват с лазерно остър фокус.

Те не жадуват за незабавното удовлетворение, което може да им осигури един бърз долар или празна похвала. 

Това кара техния неизбежен успех да се чувства като истински триумф, пълен с твърдост и решителност. 

Естествено, този манталитет играе роля при оформянето на техните ценности – една от тях е смирението.  

5) Те държат личния си живот на земята 

Искрено съм впечатлен от успешния човек, който не забравя корените си. 

Както беше установено по-рано, парите променят хората по безброй начини – от дрехите, които носят до компанията, която правят, а и определят техните личностни черти и поведение. 

Истински скромният човек е в състояние да остане възхитително здрав през всичко това. Те поддържат същите интереси, поддържат стари приятелства и присъстват със семейството. 

Янис Адетокумбо е едно от най-големите имена в баскетбола. Той е двукратен MVP на лигата, шампион на НБА и истинска суперзвезда в почти всяко отношение. 

Син на нигерийски имигранти в Атина, Гърция, сега той е един от най-добре платените играчи в американския спорт. 

Въпреки невероятния си и вдъхновяващ успех (неговата история от дрипи към богатството беше адаптирана в пълнометражен филм миналата година), той остава забележително здрав.

Той все още излиза с гръцките си приятели от детството, дава приоритет на жена си и децата си, има неуморна работна етика и вечеря с гореспоменатите приятели в ресторанти за бързо хранене. 

Янис не е пометен от начина на живот на суперзвезда спортист като много от колегите си, той избира да каже скромен – което, честно казано, вероятно е основната причина за неговия безпрецедентен успех. 

6) Те дават приоритет на етичните действия 

За скромния човек неща като почтеност и морал са приоритети. Те са склонни да се придържат към високи етични стандарти, дори когато печалбата и приходите са заложени на карта. 

Може би изберат да инвестират в устойчиви продукти, например, вместо в неща, които влияят отрицателно на околната среда. 

Те също се гордеят със своята гражданска и социална дейност. Те могат да използват успеха си като платформа за създаване на положителна промяна, извън обикновените дарения. 

Това може да дойде под формата на доброволчество, застъпничество за каузи, в които вярват, или използване на тяхната платформа за повишаване на осведомеността. 

Това прави скромния човек толкова освежаващ да бъде наоколо. 

За разлика от типичния егоистичен, безмилостен, жаден за пари индивид, който доброволно ще лъже, мами и краде, за да се възползва, скромният човек има твърд набор от самоналожени ценности и граници, които просто не прекрачва. Това е гадно. 

7) Те отделят време, за да наставляват другите 

Тъй като са благодарни за успеха си, скромните хора нямат нужда да пазят тайните си. Вместо това те са склонни да го плащат напред. 

Следователно те могат умишлено да направят място в своите календари, за да насочват и подкрепят тези в техните области с по-малко опит. 

Те искрено искат да видят своите предшественици успешни. Те не гледат на живота или работата като на състезание. 

Помощта на другите може да дойде под формата на наставничество, доброволчество в общността или дори предоставяне на насоки в социалните медии в тяхната област на опит. 

Накратко, връщането и споделянето на знания са учебникарски признаци за скромен човек. 

8) Те практикуват внимателно слушане 

Смиреният човек просто не уважава себе си, уважава и другите. 

Това е нещо, което обхваща неща като активно слушане , зрителен контакт по време на взаимодействие, задаване на последващи въпроси и изработване на обмислени отговори. 

Те не са самовглъбени; те знаят как да накарат другите хора да се почувстват истински ценени, като винаги полагат допълнителни усилия за това. 

Няколко години в моя ресторантьорски бизнес, партньорът ми и аз бяхме настроени да се разширим. Един от основните начини, по които щяхме да растем, беше чрез франчайзинг. 

Уредихме среща с потенциален франчайзополучател, който в имейлите си изглеждаше много запален да се свърже. 

Когато пристигнахме на срещата, чакахме цял час. Той закъсня без извинение. 

Освен това, докато обсъждахме ключови аспекти на марката, той беше предимно на телефона си, преглеждайки имейли и социални медии. 

Времето му за реакция беше значително забавено. 

Видях това като червен флаг. Ако той не беше готов да ни отдели цялото си внимание на важна проучвателна среща, какво повече за пълноценен ресторант? 

Излишно е да казвам, че решихме да не продължаваме напред.  

9) Те учат цял ​​живот 

За определени хора, след като постигнат определено ниво на комфорт или успех, те вече не чувстват нужда да вървят напред. 

Те се задоволяват с ограничаването на себе си и по този начин всеки по-нататъшен растеж се счита за ненужен. 

Скромният, но успешен човек има почти ненаситна жажда за знания.

Те знаят, че докато са живи, винаги ще има какво ново да научат и място за развитие. 

Това чувство за интелектуално смирение е напълно вградено в състава им като личности. 

Така че сложете капачка на мисленето си, търсенето на знания никога не свършва!  

Последни мисли 

Накратко, проявата на смирение въпреки впечатляващите постижения е доказателство за характера и личното израстване. 

Аз съм на мнение, че успехът и смирението не си противоречат. Те всъщност са от двете страни на една и съща монета. Смирението не отнема от успеха, то го подобрява.

В крайна сметка за скромния човек успехът не е краят, а платформа за растеж и учене и повдигане на хората около тях. 

За да поддържам темата, оставям ви този цитат от друга баскетболна фигура, наградения старши треньор Рик Питино : 

„Смирението е истинският ключ към успеха. Успешните хора понякога губят пътя си. Те често прегръщат и прекаляват с плодовете на успеха. Смирението спира този капан на арогантността и самоугаждането. Скромните хора споделят заслугите и богатството, оставайки фокусирани и жадни да продължат пътя към успеха.“ 

Touché.