8 трика, с които ще бъдем по-щастливи още сега

8 трика, с които ще бъдем по-щастливи още сега | Диана image 9

Да станеш щастлив човек не е толкова трудно, колкото може да ви се стори на пръв поглед. Достатъчно е да промените отношението си към някои неща и да започнете да живеете, без да се притеснявате от мнението на околните. Направете го, дори само за собствено удоволствие.

За да се научите по-бързо да го правите, спазвайте всеки ден следните прости правила:

Посрещайте изгрева

maxresdefault

Вместо да се будите всяка сутрин в лошо настроение и с тежки мисли за предстоящия работен ден, ставайте по-рано, за да погледате изгрева. Учените вече отдавна са доказали, че съзерцанието на красотата на природата действа успокояващо на психиката и ни зарежда с положителна енергия.

Освен това в тези минути ще имате възможност да си съставите план за предстоящия ден и спокойно да се заемете с изпълнението му.

Научете се да живеете тук и сега

18-here-and-now

Не мислете постоянно за това какво ще стане с вас утре или къде ще бъдете след няколко години. Научете се да се наслаждавате на мига, тук и сега. Това ще ви даде възможност да видите живота си в нова светлина, ще забележите неща, на които преди не сте обръщали внимание.

Например: Колко е хубаво от време на време да отидеш сам на кино, за да гледаш филма, който именно ти искаш да видиш! Така ще можете най-сетне да изядете цяла кофичка пуканки, без да се притеснявате от осъдителните погледи на ваша приятелка.

Не отлагайте за утре това, което можете да свършите днес

RMHr0olm

Нищо не се отразява толкова негативно на психиката, колкото недовършените задачи. Особено като се вземе предвид, че с времето проблемите обикновено се задълбочават, а на нас ни е все по-трудно да се заемем с решаването им.

Затова просто направете сега това, което трябва. Повярвайте ни – само ви се струва, че е невъзможно да довършите омразния годишен отчет – седнете и го напишете, без излишни коментари и оплаквания. Когато приключите, ще изпитате невероятен прилив на сили и гордост от себе си.

Започнете да четете повече

english bulldog wearing eyeglasses sleeping over a good novel
english bulldog wearing eyeglasses sleeping over a good novel

Ако усещате, че засега не ви се получава да започнете щастлив живот, пробвайте да се потопите в един свят от приятни емоции.

Например – започнете да четете някой вълнуващ и интересен роман. Избягвайте сълзливите истории за нещастна любов и други такива драми – четенето ви дава възможност да се научите да мислите позитивно.

Водете си дневник

_88244060_gettyimages-140974001

Не можете да се отърсите от негативните мисли и постоянно превъртате в ума си същите неприятни ситуации? Пренесете емоциите си на хартия. По този начин не само ще се отървете от тях, но и вероятно ще намерите решение на проблема. Все пак дневникът не е приятелка, която може да ви натрапи собствената си гледна точка. Листовете хартия са безпристрастни и готови да изтърпят всичките ви жалвания.

Пейте с пълно гърло

shutterstock_51549910-500x375c

Няма нищо по-позитивно от пеенето в унисон с любимия ви изпълнител. За целта не е нужно да си купувате билет за негов концерт или да ходите на караоке – просто усилете уредбата вкъщи на максимум и изпейте познатата мелодия. Актьорът Джеймс Кордън дори е превърнал това развлечение в свой основен източник на доходи.

Наспивайте се

image001

Да, в натоварения работен график трудно се намира време за сън. Но си позволете поне веднъж седмично да не ставате по будилник. Само че не забравяйте, че след събуждане не бива да оставате в леглото за повече от 20 минути – иначе ще се чувствате отпаднали и уморени.

Отидете на място, където никога не сте били

c46006ea2c4f286fd0384d3be0f2e122

Дългите пътешествия засега са в сферата на мечтите и планираната ви отпуска е чак след месеци? Тогава проучете града, в който живеете, несъмнено в интернет ще откриете доста информация за местенца, където все още не сте били. Новите впечатления ще Ви подарят зрънце щастие, а няколко часа разходка навън могат да бъдат само полезни за вас.