Аз съм силна жена – затова ли съм сама?

Често чувам от жените “Аз съм силна жена и затова нямам мъж, мъжете не харесват моята сила и бягат.” И после добавят: ”Мъжете принципно са слаби, за нищо не стават мамините момченца. Ех… по-добре да работя, това ме прави по-щастлива.”

Категорично не съм съгласна, че силата на жената пречи тя да има щастливи отношения. Егоизмът на жената пречи, самовлюбеността пречи, прекалената отдаденост на работата пречи, ниската сексуалност пречи, а не точно силата.

Обаче проблемът със силата е, че тя придобива всички тези отрицателни качества, които като цяло идват от нашето ЕГО.

Във всеки от нас живеят Егото и Сърцето.

Егото налага и изисква.

Егото иска да бъде право.

Егото постоянно обяснява какво си дължен да направиш.

Егото напада и наранява.

Егото мачка само защото така е решило.

Егото не умее да отстъпва и не прави компромиси.

Егото иска да побеждава и да показва “Аз съм най-добрата, дори ако въпреки това оставам самотна.”

Жената с голямо Его привлича мъж с голямо Сърце, който може да я приеме с всички изисквания на Егото й. Но тогава той е мек, любящ, той е прощаващ, отстъпчив, грижовен. Жените често казват, че той е като жена.  Обаче той не е жена. Той е просто мъж с голямо сърце.

Ако ти искаш мъж с голямо Его (което в мъжкия свят означава сила, категоричност, суровост, твърдост, успех), тогава ти самата е важно да станеш жена с голямо сърце. И точно голямото сърце изисква сила.

Изисква сила да простиш и да разбереш, че той понякога вика, че той е страшно изморен от мъжките битки и напрежението му идва прекалено.

 Само жена с голямо сърце може просто да го изслуша, да предложи вкусна вечеря и да го прегърне.

Само жена с голямо сърце може да не задава неудобни въпроси и да го остави да си почива. Само жена с голямо сърце може да намери в себе си сила и мъдрост да обича сама себе си и да не очаква от него постоянни доказателства за любовта му.

Само силна жена с голямо сърце може да прости, че той невинаги е идеален съпруг и баща, но той наистина се старае. Само жена с голямо сърце може да го научи на любов и да извади от него най-доброто.

Неслучайно Габриел Гарсия Маркес казва:

 “Аз те обичам, не заради това което си ти, а заради това, което съм аз, когато съм с теб.”

Любими жени, бъдетe силни. Но позволете сърцето да ви води.

Моето сърце беше затворено доста години и аз избирах да бъда обичана, отколкото да обичам. Човекът, който на мен ми помогна да отворя сърцето си беше Милан Кармели. Той просто ме погледна с неговите дълбоки и добри очи, погледна в мен със своето сърце и аз започнах да плача. Нещо в мен беше докоснато за първи път от много години. Усещах, колко силно съм била заключена и колко дълго съм живяла в егото си. Постепенно ден след ден той освобождаваше на семинара моето сърце. Мога да кажа, че още съм по пътя на лекуване и на отваряне на моето сърце.

Обаче това беше уникален процес и обещах, че ще го направя и в България. Вие имате тази възможност да откриете своето сърце. Може би чрез Милан, както аз. Можете би вие имате вашия път. Това няма значение.

 Важното е да изберете да следвате вашето сърце и да си позволите да чувствате.”

Помнете, мъжете не се страхуват от силата ни.

Те се страхуват от безразличието… от това да бъдат използвани и излъгани.

Бъдете нежни с мъжките сърца, те са лесни за разбиване.

Обичам ви,
Наталия Кобилкина