Детоксикация на тялото с английска сол

Детоксикация на тялото с английска сол | Диана image 2

Английската сол се нарича още епсомова сол. Представлява кристализиран магнезиев сулфат – естествен минерал, съдържащ във всички живи същества. Притежава редица полезни свойства, като се отразява позитивно върху цялототяло.

Английската сол е изключително популярно средство за детоксикация и прочистване на стомашно-чревния си тракт. По-трайното ѝ използване води до отслабване. Въпреки това трябва да се има предвид, че с употребата ѝ и по-специално пероралното ѝ приемане, не трябва да се злоупотребява.

Много популярна напоследък е лунната детоксикация с помощта на магнезиев сулфат. Този естествен метод за очистване на токсините от организма се основава на влиянието на луната върху флуидите в организма. Ежемесечното му прилагане може да допринесе са бързото и здравословно намаляване на излишното тегло или възстановяване на фигурата след раждане, без да се прибягва до изтощителни диети.

Видове солЛунна детоксикация с английска сол – Детоксикацията започва два дни преди същинскотопълнолуние и продължава един ден след него, като последният ден е отделен за захранване. Всяка сутрин на гладно се приемат 10-15 грама английска сол разтворени в малко вода, не повече от 50-70 милилитра вода. Целта е да се извлекат максимално количество токсини от стомашно-чревния тракт, като се използва основно вода от организма.

Един час след поемането на английската сол започва прием на много течности – най-добре прясно изцедени цитруси. Препоръчва се микс от 2-3 лимони, 4-5 грейпфрути, 4-5 портокали – така че общото количество изцеден сок да достигне около 2 литра.

Английска сол

 Разреждаме сока със същото количество минерална вода и го пием през деня, без ограничения в количество или време. Процедурата се прави три поредни дни, а на четвъртия ден се прави захранване.

Ако имате нужда от бързо прочистване, то дозировката е 10-30 г английска сол, разтворени в хладка вода. Не се препоръчва прочистване повече от веднъж месечно.

Поради това специалистите препоръчват да приемаме дозите магнезиев сулфат през кожата, за да не се вреди на организма. Минерала помага за регулирането на 325 ензими в тялото, както и контролът на много процеси – от движението на мускулите до елиминирането на токсините. За целта можете да приложите следното:

Детоксикация

 Баня с английска сол – Една кафена чаша и половина английска сол се разтварят във ваната. Кисненето продължава 30 мин, за да може нужните съставки да навлязат през кожата. По този начин тялото ще се освободи от токсините, а мускулите и нервната система ще се успокоят. Прави се поне един път седмично.

Английска сол за краката – Смесете английска сол и топла вода, в пропорции 1:2. Накиснете краката за 30-тина мин. Подобна баня помага при напуканите пети и грубата кожа.

За да доставите на тялото си необходимите дози магнезиев сулфат, можете да си приготвите и спрей с английска сол. За целта се смесват равни части английска сол и вода. Полученото се впръсква в кожата веднъж седмично.

Освен всичко това английската сол може се използва при приготвянето на маски за коса илице, премахване на гъбички от краката и успокоение на нервната система.

Магнезиевият сулфат от своя страна подобрява концентрацията и съня, намалява стреса, регулира движението на ензимите, спомага за усвояването на редица хранителни съставки, подобрява работата на стомашния тракт като стимулира произвеждането на храносмилателниензими, лекува запек и облекчава мигрената.

Когато и да прибегнете към употребата на английска сол, няма да сбъркате. Главното е да се прилага рационално.