Две изключителни Мудри за подобряване на паметта и повишаване на интелекта

Понякога се налага да активизираме всички способности на мозъка или  да  подобрим паметта си. Разбира се, да пием „витаминки“ като опция също е възможно. Всъщност  има и други начини да постигнем това.

Мудрите за подобряване на паметта и повишаване на интелекта са се доказали като отличен инструмент, не по-лош, а  дори и много по-добър, от употребата на препарати. Всички мъдри  се препоръчва да се изпълняват поне по  пет минути. Постепенно увеличавайте времето до половин час. Тук  споделяме  с вас две мудри за памет и интелект.

    Първата от тях  е мудрата на знанието. Тя  подобрява паметта, вниманието и нервната система. Тя е отлична профилактика за  главоболие, безсъние, депресия и апатия. Между другото, тя също така възстановява и мозъчното кръвообращение. Тя помага на човека в духовния му растеж.

Облекчава емоционалния стрес, облекчава тревожността. Тя разсейва безпокойство, тъга и печал,  активизира мисловните процеси и помага за постигане на концентрация. Тя позволява на човек да реализира своите интелектуални способности.

Как се прави? Много просто.

Съединете палеца и показалеца. Останалите пръсти са прави. Китката трябва да е отпусната. Възглавничките на съединените пръсти леко се притискат една друга.

Задръжте в тази поза половин час. За най-добър ефект и за да получите отговори на въпроси, които ви тормозят, казвайте мантрата „Ом Мани Падме Хум“ (може мислено, може на глас. Естествено –  трябва да сте отпуснати. Поставете ръцете си на краката.

Друга добре известна мудра в този план е Хакини. Това е името на богинята, която  има шест ръце и лица. Тя се олицетворява с  петте долни чакри.

Вижте още:   Как да познаем, че сме емоционално зависими от партньора си?

Ако тази мудра се практикува редовно, започва да се проявява нейният  благоприятен ефект върху паметта, повишава се концентрацията на вниманието, подобрява се паметта и работата на мозъка.

mudra-hakini

Какво трябва да направите? Просто съединете възглавничките на всички пръсти на двете ръце. Пръстите не трябва да се огъват, те трябва да са прави. Ако сравним усещанията –  това ще  изглежда така, сякаш имате между пръстите си невидима топка.

Йога препоръчва да се прави тази мудра,  когато сте забравили нещо. Просто трябва да се добави правилно дишане и още няколко движения. За да си спомните, направете така. Когато съедините върховете на пръстите, поемете дълбоко дъх,  вдигнете очи нагоре, а с  езика си  докоснете небцето.

Когато издишвате, се върнете в изходна позиция. Това ще ви помогне да си спомните необходимата информация,  както и да синхронизирате  работата на двете полукълба на мозъка.

http://nepoznato.energetika-bg.com

Ако статията е била интересна - моля, споделете я.


Благодарим Ви!!!
х
This window will automatically close in 20 seconds