Две изключителни Мудри за подобряване на паметта и повишаване на интелекта

Понякога се налага да активизираме всички способности на мозъка или  да  подобрим паметта си. Разбира се, да пием „витаминки“ като опция също е възможно. Всъщност  има и други начини да постигнем това.

Мудрите за подобряване на паметта и повишаване на интелекта са се доказали като отличен инструмент, не по-лош, а  дори и много по-добър, от употребата на препарати. Всички мъдри  се препоръчва да се изпълняват поне по  пет минути. Постепенно увеличавайте времето до половин час. Тук  споделяме  с вас две мудри за памет и интелект.

    Първата от тях  е мудрата на знанието. Тя  подобрява паметта, вниманието и нервната система. Тя е отлична профилактика за  главоболие, безсъние, депресия и апатия. Между другото, тя също така възстановява и мозъчното кръвообращение. Тя помага на човека в духовния му растеж.

Облекчава емоционалния стрес, облекчава тревожността. Тя разсейва безпокойство, тъга и печал,  активизира мисловните процеси и помага за постигане на концентрация. Тя позволява на човек да реализира своите интелектуални способности.

Как се прави? Много просто.

Съединете палеца и показалеца. Останалите пръсти са прави. Китката трябва да е отпусната. Възглавничките на съединените пръсти леко се притискат една друга.

Задръжте в тази поза половин час. За най-добър ефект и за да получите отговори на въпроси, които ви тормозят, казвайте мантрата „Ом Мани Падме Хум“ (може мислено, може на глас. Естествено –  трябва да сте отпуснати. Поставете ръцете си на краката.

Друга добре известна мудра в този план е Хакини. Това е името на богинята, която  има шест ръце и лица. Тя се олицетворява с  петте долни чакри.

Ако тази мудра се практикува редовно, започва да се проявява нейният  благоприятен ефект върху паметта, повишава се концентрацията на вниманието, подобрява се паметта и работата на мозъка.

mudra-hakini

Какво трябва да направите? Просто съединете възглавничките на всички пръсти на двете ръце. Пръстите не трябва да се огъват, те трябва да са прави. Ако сравним усещанията –  това ще  изглежда така, сякаш имате между пръстите си невидима топка.

Йога препоръчва да се прави тази мудра,  когато сте забравили нещо. Просто трябва да се добави правилно дишане и още няколко движения. За да си спомните, направете така. Когато съедините върховете на пръстите, поемете дълбоко дъх,  вдигнете очи нагоре, а с  езика си  докоснете небцето.

Когато издишвате, се върнете в изходна позиция. Това ще ви помогне да си спомните необходимата информация,  както и да синхронизирате  работата на двете полукълба на мозъка.

http://nepoznato.energetika-bg.com