Експеримент с поразителен резултат: Момиче спря да използва шампоан за 6 месеца

Експеримент с поразителен резултат: Момиче спря да използва шампоан за 6 месеца | Диана

Каква е рецептата за тази видима промяна?

Чудили ли сте какво би станало, ако спрете да ползвате шампоан за известно време? Момиче реши да направи този експеримент, който първо е трябвало да продължи само за 30 дни, но тя решава да спре шампоана за цели 6 месеца. Вместо това тя използва комбинация от ябълков оцет и сода, за да мие косата си.

Тя се решава на това, защото счита, че някои вещества в шампоаните отмиват не само нечистотията по косата, но и естествените мазнини по скалпа. Когато това стане, кожата произвежда още повече себум, който омазнява прекомерно косата. За съжаление обаче мазнините не достигат до краищата на косата и те се изсушават, накъсват и увреждат.

След един месец без шампоан момичето забелязва, че косата й е станала по-мека, блестяща и лесна за разресване. Освен комбинацията между сода и оцет, тя понякога нанася и кокосово масло на косата си.

Как точно протича експериментът?

В буркан се смесват 2 супени лъжици сода и 500 милилитра вода. В друг буркан със същия размер се слагат 2 супени лъжици ябълков оцет и същото количество вода.
Косата се измива първо със содения разтвор с леки масажни движения на мокра коса, а след това се изплаква с водата с оцет. Няма нужда да се стои, измива се веднага.

Източник: framar.bg

Диана.БГ: Тъй като наша наблюдателна читателка ни обърна внимание, че девойката е със същият пуловер на втората снимка (която би трябвало да е снета шест месеца след първата) считаме, че статията трябва да се приема с известни резерви.