Хипократовата тайна за дълголетие

Хипократовата тайна за дълголетие | Диана

Развитието на патогенни микроорганизми в червата е изключително опасно за здравето. При спад на имунитета те се активират и могат да предизвикат големи здравословни проблеми. Това е обяснявал на своите ученици бащата на медицина и най-великият лекар на Античността Хипократ.

В лечителския храм на остров Кос, бъдещият лекар е научил нещо много важно – че здравето на човека минава през стомаха. По-късно върху тази истина се гради и поговорката за мъжа и щастието, което се свърза с храната.

Хипократ още учел, че кондицията на сърдечния мускул е от значение, за да отиват хранителните вещества, разнасяни от кръвта, из цялото ни тяло. Древният лечител е имал една своя тайна рецепта, благодарение на която винаги е бил във форма. Освен това в нея е имало всичко необходимо за един дълголетен и пълноценен живот. Витамини от група Б бранили тялото на Хипократ от рак, орехите и медът хранили мозъка му и в същото време защитавали щитовидната жлеза. Смокините (и йода) го чистили от паразитите. А сливите плюс някои от другите съставки подсилвали сърцето.

Рецепта

Лечебната смес на Хипократ – за здраво сърце и чисти черва се приготвя с пет прости съставки. Тя представлява много вкусна паста, която може да се яде и като десерт за чая.

  • Една част орехи
  • Едно част кайсии /може сушени, а сега, в сезона, може и пресни/
  • Една част смокини /може сушени, а сега, в сезона, може и пресни/
  • Една част сини сливи /може сушени, а сега, в сезона, може и пресни/
  • Мед

При преизчисляване на специфичното количество, то може да изглежда така: сушени кайсии, сливи, смокини, орехи – по 300 грама на сто грама мед.

Приготовление

Необходими продукти за приготвяне на лечебната смес на Хипократ за здраво сърце и чисти черва:

Измийте сушените плодове. Ако сушените сини сливи и сушените кайсии изглеждат много твърди, можете да ги накиснете за кратък период от време в не много вода. Изстискайте напоения плод, добавете мед и ядки. Всичко се смила до гладко пюре. Сместа се съхранява в хладилник. Диетолозите са на мнение, че по една лъжица от тази лечебна смес на Хипократ за здраво сърце и чисти черва ще помогне и за корекция на теглото.

В подкрепа на сърдечния мускул, лечебната смес на Хипократсе взима по една чаена лъжичка за закуска, обяд и вечеря. За да се нормализира функцията на червата, на гладно сутрин пие половин чаша топла вода и се взима от тази смес. Както вече казахме, можете да добавите тази смес към диетата на регулярна основа.

Тодор Павлов / Лечители.бг