Хранителна програма лекува „нелечимите” заболявания

Хранителна програма лекува „нелечимите” заболявания | Диана

Безброй изследвания, научни трудове, книги и статии са се изписали на тема рак. Това безспорно е едно от най-дискутираните и най-опасни заболявания през последния век.

Ракът взима над 1500 жертви всекидневно и въпреки всички усилия, които човечеството полага, за да създаде лек за тази смъртоносна болест, тя все още е смятана за нелечима.

Д-р Макс Герсон обаче е на друго мнение. Той разработва и прилага един съвременен биологичен метод за лечение, използвайки собствените лечебни механизми на организма, за да елиминира заболяването. Тoзи революционен метод, в лицето на специфична хранителна програма, се усъвършенства до такава степен, че науката не може да обясни защо предизвиква обрат в развитието на различни хронични и инфекциозни заболявания.

Така наречената терапия Герсон лекува пациенти в напреднали стадии не само на рак, но и на други заболявания, смятани за нелечими, като туберкулоза, диабет, мигрена, сърдечносъдови заболявания, артрит, кожни заболявания и множество други застрашаващи живота болести.

Целта на лечението е да се възстанови здравословното състояние на болния организъм с помощта на големи количества храни. Като източник на хранителни вещества докторът използва сокове от сурови плодове, както и сурови и сготвени твърди органични растителни храни. Терапията стимулира метаболизма и елиминира токсините.

Тя възстановява бавно и постепенно очистващите функции на черния дроб и бъбреците. Приетите обилни висококачествени хранителни продукти повишават окислителните възможности на пациента и целият организъм се подсилва с добре функционираща обмяна. Подобрява се също и клетъчната детоксикация. Възстановява се хомеостазата на потиснатата имунна система, нарушената физиология, смутеното съзнание, неправилно функциониращия мозък и останалите жизнени органи.

Д-р Герсон установява още и че кислородният дефицит в кръвта благоприятства развитието на дегенеративни заболявания. Лечението, което той прилага, удвоява циркулаторното окисление, за да избегне това развитие. Програмата оказва благоприятен ефект и върху почти всички патологични състояния и е много по-надеждна от химиотерапията. Според статистиката химиотерапията предизвиква пълна ремисия при средно 12% от пациентите, при които заболяването е открито в ранен или междинен стадий.

Терапията Герсон се радва на успех в това отношение при 42% от пациентите, повечето от които в краен стадий. Планирането на програмата изисква големи усилия, които обаче дават положителни резултати. Прилагането ѝ е трудно и ограничено от редица фактори, но за улеснение може да се прилага не само под надзора на лекар, но и самостоятелно в домашни условия.

Терапията е описана подробно в книгата на д-р Герсон „Ракова терапия: резултатите от 50 случая“, която е издадена за първи път през 1958 г. в САЩ.

Най-малката дъщеря на доктора – Шарлот Герсон, заедно с д-р Мортън Уокър, носител на хуманитарна награда от Американското общество за контрол на рака, ни разкриват цялостния механизъм на действие на този уникален лечебен метод в книгата  „Терапията Герсон” (ИК „Изток-Запад”).