Как да правиш жена си щастлива – 6 правила за щастлив живот

В наше време е съвсем нормално да има много гръмки и тежки разводи. Нека да ви кажа моето мнение:

Според мен отговорността за целостта на брака винаги се носи от мъжа. Това е мъжка задача – да запази семейството, дори в даден момент да се появят проблеми. И това е всъщност най-важната му задача в живота.

Ще поясня позицията си и ще споделя няколко правила, които съм определил за себе си.

     1. Очите трябва да гледат това, към което ръцете посягат. Ако жената, която си обикнал и с която си създал семейство, изведнъж престава да те устройва – значи, че си идиот, който не знае какво иска.

     2. Ако си дал дума – дръж на нея. Това е мое безусловно правило в отношенията ми с близките хора. Обещал си, че ще закриляш и подкрепяш, а след няколко години решаваш да закриляш и подкрепяш друга – това е поведение на амеба, недостойно за един мъж.

     3. Прехапи си езика и се извини. Даже ако жена ти не е права – просто се извини. Без всякакви „аз мъж ли съм, или лукова глава“. Извини се, успокой обстановката, а по-нататък вече обсъждайте конкретните проблеми.

     4. Помагай. Не познавам нито един мъж, на който да е паднало мъжкото достойнство, защото е мил чинии, чистил е банята или е разходил децата на площадката. Да поемеш част от домашните задължения и при необходимост да помагаш с останалите – това е честно отношение към партньора ти в живота.

     5. Прави жена си щастлива. Работят дори съвсем банални неща: закуска в леглото, приготвеното кафе, неочакван букет или шоколад – малки прояви на внимание, които реално създават настроение за целия ден, че и за по-дълго. С по-големи и небанални неща също се постига добър ефект.

Прекарвайте достатъчно време заедно. Отново съвсем банално закусете заедно, пийте кафе или се разходете вечерта – не може да нямате време за това. Просто да си говорите, е нещо много важно. Дори по-важно от секса.

Всичко това са мъжки задачи.

И ако стане така, че сте се оженили за принцеса и изведнъж тя се превръща в жаба – то вината за това е само ваша.

Ако не се правите на мъжага и се държите нормално – жена ви ще разцъфне и няма да се нуждае от никой друг.

Семейството за мъжа не е някакво си дребно щастийце. Това е най-важният проект в живота му. Задача №1. Това е голяма отговорност, но и огромна гордост да гледаш това, което строиш. Да го разрушиш, е недостойна постъпка на дребен човек.

Евгений Котяк е редактор, преподавател и писател. Това е част неговото мнение, споделено във фейсбук.

Източник