Как да развържем кармичните възли: избавяме се от проблеми и лош късмет

Понякога се сблъскваме със ситуации, които не можем да разрешим в продължение на много години. Проблемни взаимоотношения с роднини, серия от премеждия и болести, самота или липса на пари, може да са следствие от негативния опит от предишния ни живот – кармични възли. Когато ги развържем можем да се отървем от проблемите и да изпълним своите желания.

Според източните учения, карма има всеки човек. Това е опит от минали прераждания, запомнени от душата ни, и пренасяни от живот в живот. Тя може да бъде както положителна, така и отрицателна, въплътена в отношенията, съдбата и кармичен брак, но във всички случаи такъв опит винаги е от полза за нашата душа.

Но има ситуации, които не е възможно да разрешим: те ни притесняват дълго време и неизменно присъстват в живота ни. Такива явления се наричат кармични уроци или кармични възли. За разлика от естествения кармичен опит, те се случват заради допуснати от нас грешки в предишен живот.

Признаци на кармични възли

Има няколко признаци, по които могат да се разграничат обичайните негативни събития от кармичния урок, който изисква конкретни действия. Ако първото – е обичайния ход на човешкия живот, с всички радости и скърби, то второто – са минали грешки, които ще преследват човек от живот в живот, докато не намери и реализира осъзнат начин за решаване на проблема и да развърже кармичния възел.

Признаци, показващи наличието на кармични възли:

– отрицателни емоции, свързани с вас от детството с някаква ситуация, място или човек;
– изключително сложни взаимоотношения с някой от роднините;
– тежко заболяване;
– крайно негативни любовни взаимоотношения, не носещи щастие;
– натрапчив страх, който ви преследва.

Всички тези признаци показват, че в живота ви главната роля играе кармичен урок, който трябва да се изживее за да се отървем от проблема. Практици и езотерици назовават трите правилни начини на енергийно ниво за развързване на кармичните възли, за да позволим на живота да протича по нормалния начин, без да ви подлага повече на безкрайни изпитания.

За да изучите и да учите. На всяка ситуация и на всяка връзка може да се гледа от различни ъгли. Учението за кармата повелява да се поставите на мястото на другия, за да го разберете. Същото може да се направи и с всяка ситуация. Например, на претенциите и безкрайните обвинения на роднини може да се отговори с разбирането, че всеки човек не харесва в другия това, от което самият той страда.

Да помогнем на любимия човек да се отърве от негова лоша черта на характера, да го приемам и да го обичаме за това, което е – значи да развържем кармичния възел, да се научим да гледаме отстрани и да научим и другия да обича.

Простете и пуснете. Често сериозен урок в живота става трагично събитие, за което е виновен друг човек. Такива ситуации не се случват просто така, от гледна точка на кармичните учители те се явяват отработка на вашите действия в минали превъплъщения. Сложно е, но единственият истински път в тази ситуация е да простите в сърцето си на виновника и способността да намерите сили да продължите, без да обвинявате или да проклинате.

Да преодолеете себе си. Често ние самите сме главния кармичен възел в живота си. Недостатъци във външни вид, които ни потискат, сложен характер или заболяване, също са отработка на минал опит. В тази ситуация трябва да научим сложни, но възможни неща: да приемем и да обичаме себе си. За това помага медитацията, телесни практики и съветите на хора, които ви обичат и ценят.

Източник: https://www.drugitenovini.com