Как се отглеждат истински джентълмени

Никол Паулън (Nikkole Paulun) е американка, на 22 години и майка на две деца. Става известна с участието си в риалити шоуто на MTV „16 and pregnant“ (от англ. – “Бременни на 16”).

Никол обаче е една от много малкото, да не кажа единствената, от участниците в ТВ-формата, която използва известността си за смислени дела и отправяне на правилните послания.

Последното такова е публикуван колаж от снимки, на който се вижда как 6-годишният ѝ син върши различни домашни дейности – зарежда миялната, работи с пералнята, приготвя си храна и т.н. В текста към снимката Никол подчертвата, че иска по този начин да покаже на сина си, че разделения на „мъжка“ и „женска“ работа не съществуват. Тя също така подчертава, че за нея е важно и двете ѝ деца да растат като способни хора, които могат да поемат отговорност и да се грижат за себе си.

Разбира се, в коментарите под снимката много хора обвиняват Никол, че превръщала децата си в свои „роби“ и ги използвала просто, за да ѝ слугуват у дома.

mom-teach-son-chores-not-for-girls-nikkole-paulun-6

Много повече обаче са тези, които одобряват възпитателните методи на майката и споделят, че самите те се опитват да изградят подони навици в децата си. Не са малко и жените, които споделят снимки на мъжете си, участващи наравно с тях в домакинската работа, и споделят, че са искрено благодарни на майки като Никол, които са научили навреме синовете си да помагат в къщната работа.

Паулън не за първи път бива критикувана за въпитателните си методи. Преди време беше споделила снимка как синът ѝ плаща сметката с пояснение:

„Правейки това, искам да му покажа как трябва да се отнася с една дама и как да я изведе на среща. Как да покаже, че уважава жената, която обича (в случая мама). Оставихме мобилните устройства настрана, с изключение на телефона и то само за да направим тази снимка. Седнахме и си говорихме за това как ни е минал денят, за хобита и интереси. Уча го на правилните маниери, които трябва да има на масата, както и че е грубо да стои с телефона пред себе си, докато се храни с мама или с друг човек. Опитва се и да смята колко са 15% от стойността на сметката, за да остави бакшиш. Той е още малък, но иска да се научи.“

10365868_1116025505096529_2631499019369165686_n

Никол винаги отправя послание в публичните си постове към родителите, че никога не е късно да научат децата си на правилни обноски и уважение към околните. Самата тя е била жертва на домашно насилие от страна на бащата на второто ѝ дете, който е бил алкохолик без желание за промяна.

Към момента Никол е самотна майка на две деца, но споделя, че е щастлива и иска да направи всичко по-силите си, за да отгледа децата си като качествени и достойни хора. Също така младата майка в редица свои публични изказвания акцентира върху това, че няма нищо романтично или геройско в това да станеш майка на 16. Тя споделя, че риалити шоуто на MTV, в което сама е участвала, дава излючително подвждаща представа на подрастващите какво реално предствавлява да станеш родител, когато ти самият си още дете.

13450934_1229485447083867_8809840742482943962_n

Ние от Вита Морена все още нямаме деца, но одобряваме родителските подходи на Никол и смятаме, че повече майки и бащи трябва да се замислят какви деца отглеждат и дали не прекаляват с лигавенето на отрочетата си.