Когато любовта е съдбовна…

Всеки, който се е докоснал до света на астрологията и по специално до темата за любовта, се е сблъскал и с така наречените кармични взаимоотношения. Това са отношения, в които има съдбовност, предопределеност. Всъщност всички важни взаимоотношения, които имаме в живота си, носят този печат, наречен „карма, съдба”. Те винаги оставят следи, дори и да са били кратки. Най-характерното за кармичните отношения, че те идват в живота ни по такъв начин, че нито разбираме как сме се озовали в тях, нито можем да избягаме от тях – просто ни се случват.

Статията днес, както вероятно разбрахте, е на тема какви са кармичните обстоятелства около любовните връзки. Как се промъкват в живота, кои са знаците, че сме на път да се озовем в такива. Тези обстоятелства обикновено са такива, че не можем да им устоим, влизаме в тях като „пълни глупаци” (моля да не се обиждате, но си е точно така), в началото ги игнорираме като несъществени и смятаме, че въобще не могат да окажат някакво въздействие върху нас, докато не се озовем в „капана”. Не е случайно, че винаги, абсолютно винаги, след това казваме как „ама въобще не съм допускал/а, че ще се влюбя като пълен глупак”. Съдбата има прекрасно чувство за хумор, нали?!

Карма е една дума, която често се употребява в малко по-неадекватен контекст. А всъщност е много чиста дума – на санскрит означава „действие, работа”. Точният смисъл е, че там, където се говори за карма, имате да вършите определен тип работа, от която не можете да избягате, докато не я свършите. Тя е необходима, за да внесете равновесие и баланс. За кармата в любовните отношения е характерно, че тя може да е чудесна, но може и да не е. По-често е второто. Докато не си свършите работата с другия, не можете да излезете от тях. Има една култова фраза в астрологията: „Звездите предполагат, а мъдрецът разполага”. Но тя се тълкува малко в стил „на който както му харесва”. Звездите показват пътя, мъдрецът знае как да мине по него, извличайки най-ценното за себе си и оставяйки най-доброто, на което е способен. Не се опитва да го избегне, само защото пътят може да е неравен и стръмен. Това е всичко.

Сега преминавам по същество – какви са кармичните обстоятелства около любовните връзки, как се промъкват в живота ни, кои са знаците, че сме на път да се озовем в такива.

В личния хороскоп всичко около любов и любовни връзки се открива чрез анализ на Петия дом. За повечето хора любовта и бракът са две различни неща. Малко са късметлиите, при които те съставят едно цяло, преливат се. Затова нерядко кармичните любовни отношения се изживяват отвъд брака – понякога преди него, понякога след него. И определено заемат много важно място в живота ни, тъй като покрай тях винаги правим някаква жертва, изпитваме онова чувство, че даваме повече отколкото получаваме.

Кармичните обстоятелства, които са вплетени в любовния ни живот, се откриват в Четвърти дом в личния хороскоп, който се явява Дванадесети за Пети. Дванадесетият дом като принцип е най-скритото място. Той се определя като труден, нещастен, свързан със загубите в живота. Но и на саможертвата, благотворителността, милосърдието. Основните му значения произлизат от факта, че обхваща всичко, което винаги стои зад гърба ни, не го виждаме, не можем да го определим, то прониква в живота ни тихо, влиза през скрита от нашия поглед врата, която не заключваме никога. От езотерична гледна точка
Дванадесетият дом се описва с думите „завършване, освобождаване”. Това се изразява в най-различни измерения, едно от които е именно кармата – работата, която имаме да довършим, за да възстановим нарушения баланс (където и доколкото е нарушен), да се освободим от дълговете, които имаме.

Всеки дом в личния хороскоп е Дванадесети дом за следващия. Така Четвъртият дом се явява Дванадесети за Пети, който е свързан с любовта и любовните връзки и по този начин описва директната карма (причинно-следствени връзки, работа) във връзка с любовните дела. Обстоятелствата, с които се свързва Четвъртият дом в личния хороскоп, показват какви са кармичните ситуации около любовните връзки, как се озоваваме в такива без да се усетим, как те нахлуват в живота ни без да срещнат съпротива. Посочва се също и какво имаме да довършим в любовта, от какво да се освободим, за какво да се отплатим.

Прочетете информацията за знака на Асцендента си, за да разберете в кой знак попада Четвърти дом, коя е управляващата планетата, и съответно какви са кармичните обстоятелства около любовта и любовните връзки в живота ви. Ако управляващата Четвъртия дом планета е и ретроградна в личния хороскоп, това е знак за по-голямо ударение върху кармичната обвързаност в любовта, особено ако това е Венера. Ретроградните планети са отбелязани със знак R в хороскопа. Слънцето и Луната нямат ретроградни фази, което показва, че хората родени с Асцендент Овен и Телец са с най-лека кармична тежест по отношение на любовните си връзки. А по-обременени са хората с Асцендент Рак и Водолей, тъй като управляващата Четвърти дом планета е Венера, което поставя двойно ударение. Ако Венера е и в ретроградна фаза, то ударението върху съдбовността и кармичността около любовните дела в живота, е тройно.

Асцендент в знак Овен –
Четвъртият дом попада в знак Рак и се управлява от Луната. Рак е воден знак и кармата, която посочва този знак, е свързана с емоционалната страна в любовта, усета за принадлежност към род и семейство. Изключително сте податливи към обстоятелства, които са със силен емоционален привкус, споделят се много чувства, засягащи предците, рода, семейството или майката. Или пък се сблъсквате с човек, който е изправен пред по-глобална смяна на местоживеене, занимава се с имуществото си и сте въвлечени по някакъв начин в тези процеси. Това ви докосва по-дълбоко отколкото можете да предположите и е един от знаците, че е на път да влезе в любовния ви живот неусетно, имате кармични задачи, свързани с него. Някога сте получавали огромни грижи, любимия човек ви е бил като майка, били сте защитени и закриляни в любовта, тя е била вашата крепост. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в знак Телец
Четвъртият дом попада в знак Лъв и се управлява от Слънцето. Лъв е огнен знак и кармата, която посочва, е свързана предимно с развитието на Аз-а, индивидуалността, да използвате вдъхновението, което ви дава една любовна връзка, за да извадите личния си творчески потенциал, да откриете свой талант. Силно податливи сте на лукс, романтика, творческите изяви на другия пол, кралските жестове и щедростта. Всичко това ви докосва много по-дълбоко, отколкото предполагате и неусетно го допускате в живота си, тъй като с такива хора имате кармична обвързаност, работа за вършене. Някога сте получавали огромни дози любов, преклонение, романтика, дълбока вярност и преданост, били сте доминираща фигура, за която любовта е била даденост, не е било необходимо да се борите за нея, стремели сте се предимно към най-лъскавата страна, аристократичните среди, към „каймака” на това нещо, наречено любов. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в знак Близнаци
Четвъртият дом попада в знак Дева и се управлява от Меркурий. Дева е земен знак и кармата, която посочва, е свързана предимно с практичната, земната и материална форма на любовните отношения, да откриете и нейните други измерения. Силно податливи сте към обстоятелства, в които трябва да се „поправя и коригира”, да помагате на другия да се „лекува”, когато е попаднал в по-трудни житейски ситуации – някаква болест, тревоги, неспособност да работи, бори се с някакви препятствия, за да подобри условията си за живот. Всичко това ви докосва много дълбоко и неусетно се влюбвате. Някога сте получавали много помощ от любим човек, „лекувал” ви е – и буквално, и символично, внасял е всякакви подобрения в живота ви, бил е до вас в трудните времена и е работил за вас. Получавали сте много грижи в бита и ежедневието, в определен смисъл любимия човек е бил ваш слуга. Сега е ваш ред да се отплатите в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в знак Рак
Четвъртият дом попада в знак Везни и се управлява от Венера. Везни е въздушен знак и кармата, която посочва, е свързана предимно с общуването, способността за обвързване, поемането на отговорности, многобройните възможности да създавате партньорства, умението да бъдете добри партньори. Вие сте от хората, които носят по-специална карма в любовните дела. Силно податливи сте към обстоятелства, в които има активно общуване, красота, финес, хармония и много естетика, отношенията са рафинирани, изглеждат почти съвършени отвън. И разбира се потенциалният партньор се отличава и с външна красота. Всичко това ви докосва много дълбоко и неусетно го допускате в живота си. Някога сте имали много поклонници, ухажори, желаещи да се обвържат с вас, да ви бъдат партньори. Имали сте възможност да създадете идеални и съвършени отношения, да се радвате само на красивата и хармонична страна в любовта. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в знак Лъв
Четвъртият дом попада в знак Скорпион и се управлява от Марс (и Плутон). Скорпион е воден знак и кармата, която посочва този знак, е свързана с емоционалната страна в любовта, която засяга целия възможен интензитет на човешките чувства и емоции, любовната манипулация, тежките зависимости, кризи и дълбоки трансформации като резултат от някоя тежка любовна страст. Силно податливи сте към обстоятелства, в които има загадъчно напрежение, мирис на крайни емоции – дълбока страст/привличане, но и унищожителна ревност, има дълбочина, която не е ясно къде свършва и какво има на дъното, носи рискове, неизвестност, много тайни и манипулативна власт. Всичко това ви докосва много дълбоко и неусетно го допускате в живота си. Някога сте имали огромна скрита власт над любимите си хора, провокирали сте много и най-различни чувства, но предимно ревност, болка, кризи, преобразявали сте до неузнаваемост онези, които ви обичат. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в знак Дева

Четвъртият дом попада в знак Стрелец и се управлява от Юпитер. Стрелец е огнен знак и кармата, която посочва, е свързана предимно с развитието на Аз-а, индивидуалността, независимостта, да учите другия по някакъв начин, да разширявате житейските му хоризонти във всеки смисъл. Силно податливи сте към обстоятелства, в които има много „чужбина и пътешествия” – другия е много различен като националност, произход, вяра и религия. Разказва ви за пътешествията си, разширява кръгозора ви, научавате интересни културни факти. И най-важното – не изисква от вас да бъдете „вързани”, оставя ви достатъчно простор и свобода в любовта. Всичко това ви докосва много дълбоко и неусетно го пускате в живота си, влюбвате се. Някога сте били свободни и независими, не сте се обвързвали, били сте любовни бохеми с многобройни и най-различни връзки, в които сте получавали много оптимизъм, различни знания и духовно развитие, обогатявали сте се – и буквално, и символично. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в знак Везни
Четвъртият дом попада в знак Козирог и се управлява от Сатурн. Козирог е земен знак и кармата, която посочва, е свързана предимно с практичната, земната и материална форма на любовните отношения, да намерите и изградите стабилна структура в любовните си отношения, да ги формулирате, да поемате отговорност в тях. Силно податливи сте към обстоятелства, в които имате възможност да се изкачвате в йерархията покрай любим човек, да постигнете респект, авторитет, уважение, добър социален и обществен статус. Получавате някаква възможност да изградите солидна житейска база и основа. Всичко това ви докосва много дълбоко и неусетно го пускате в живота си. Някога сте имали възможността да създадете отношения, които са ви облагодетелствали, подпомагали са обществените ви, социални и професионални амбиции, издигали са ви в обществото, давали са ви власт, почести и авторитет. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в знак Скорпион
Четвъртият дом попада в знак Водолей и се управлява от Сатурн (и Уран). Водолей е въздушен знак и кармата, която посочва, е свързана предимно с общуването, способността за обвързване, свободното движение, усета за независимост и неангажираност, хуманната страна на любовта, в която няма условия. Силно податливи сте към обстоятелства, в които другия е готов да сподели своето, без да иска отплата, не ви ограничава и ви позволява да бъдете толкова нестандартни, колкото желаете. Получавате възможност да живеете сякаш извън правилата на обществото, подкрепят ви да ги нарушавате, да бъдете бунтари, да реализирате всякакви ексцентрични желания в любовта, да бъдете различни. Всичко това ви докосва много дълбоко и неусетно го пускате в живота си. Някога сте имали възможността да шокирате обществото с любовните си връзки, да живеете единствено и само по свои собствени правила, имали сте свободата да не се обвързвате, да бъдете свободни, да не се съобразявате. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в знак Стрелец
Четвъртият дом попада в знак Риби и се управлява от Юпитер (и Нептун). Риби е воден знак и кармата, която посочва този знак, е свързана с емоционалната страна в любовта, с онзи висш идеал, който е съвкупност на цялата романтика, мечти и фантазии, които може да има човек. Силно податливи сте към обстоятелства, в които всичко изглежда перфектно и съвършено, сякаш сте попаднали в друг свят – романтика, красота, липсва страдание и болка, освобождавате се от всякакви грижи, тежки мисли и се изпълвате с някаква лекота, спокойствие и безметежност. Всичко това ви докосва много дълбоко и неусетно го пускате в живота си. Някога сте имали в живота си тази съвършена любов, за която мечтае всеки човек на земята, постигнали сте своя идеал, някой се е жертвал заради вашите мечти, посветил е живота си на вас, създал е за вас „раят”, в който е имало всичко, което си пожелаете. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в знак Козирог
Четвъртият дом попада в знак Овен и се управлява от Марс. Овен е огнен знак и кармата, която посочва, е свързана предимно с развитието на Аз-а, индивидуалността, да се запознаете със себе си чрез любовта, да откриете вътрешните си сили да се борите в живота. Силно податливи сте към обстоятелства, в които има много динамика, активност, борба за надмощие и съревнование, поставени сте винаги на първо място, сякаш целия свят се завърта около вас, за всичко ви се дава първенство и печелите всяка „битка”. Всичко това ви докосва много дълбоко и неусетно го пускате в живота си. Някога сте получавали любовта на всеки, към когото сте устремявали поглед, побеждавали сте всички съперници, които са дръзвали да се конкурират с вас за нечия любов, отнемали сте партньорите на други хора, следвали сте единствено и само личните си желания в любовта, заемали сте винаги централно място в живота на любимия човек. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в знак Водолей

Четвъртият дом попада в знак Телец и се управлява от Венера. Телец е земен знак и кармата, която посочва, е свързана предимно с практичната, земната и материална форма на любовните отношения, да се научите да цените любовта. Вие сте от хората, които носят по-специална карма в любовните дела. Силно податливи сте към обстоятелства, в които любовта е съпътствана от материален комфорт във всяко едно отношение – подаръци, лукс, разкош, всичко „мирише на пари”, имате достъп до добра финансова обезпеченост, другият умее да създава блага и комфортни житейски условия. Всичко това ви докосва много дълбоко и неусетно го пускате в живота си. Някога сте имали любовни отношения, в които сте били материално задоволени, потопени в изобилие от блага, получавали сте максимум сетивни и физически удоволствия в любовта. Имали сте спокойна любов, сигурност и много стабилност, били сте от хората, които здраво са държали в ръцете си всичко, притежавали сте любимия човек. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки

.
Асцендент в знак Риби
Четвъртият дом попада в знак Близнаци и се управлява от Меркурий. Близнаци е въздушен знак и кармата, която посочва, е свързана предимно с общуването, способността за обвързване, свободното движение, усета за независимост и неангажираност, с това да „вкусите” интелектуалната страна на любовта. Силно податливи сте към обстоятелства, в които има разнообразие, има фин и деликатен флирт, остроумие, дори клюки, разказват ви интересни истории, има игра на любов, забава, научавате нови неща. Любовта е предимно във въздуха, думите и мислите, отколкото в материята и физическия й аспект. Всичко това ви докосва много дълбоко и неусетно го пускате в живота си. Някога сте имали любовен живот на Дон Жуан, Казанова или фаталната жена, в чиито крака са падали много мъже. Владели сте до съвършенство любовни изказ, може би сте били поети, обличали сте любовта в красиви думи, завладявали сте мислите и съзнанието на всеки, когото пожелаете. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Източник: http://www.grreporter.info/