Кои са петте тайни на интелигентните хора

Кои са петте тайни на интелигентните хора | Диана

Интелигентните хора никога не спорят с глупаци. А ако някой не им харесва, те знаят как правилно да общуват с него.

Човекът не е долар – той не може да се харесва на всички

Умните хора разбират, че на Земята живеят голям брой хора, и със сигурност ще се намери такъв (и вероятно не само един), който ще има коренно противоположна гледна точка. Но това не означава, че този човек (или хора) е лош. Можете да не сте съгласни с него за някои неща и дори да започнете спор, но както се знае – в спора се ражда истината.

Умните хора винаги ще намерят точните думи

Независимо от това, което умният човек си мисли или чувства към друг човек, той винаги е учтив. Дори ако са го нагрубили (или са използвали срещу него рязка дума), интелигентният човек винаги остава спокоен. А реакцията към опонента винаги може да бъде “красива”.

Умните хора са егоцентрични

Мъдрият човек не се разпилява за другите. Дори, когато някой го ядоса, той винаги мисли за следното – какво означава това чувство за него. Защото понякога онова, което не се харесва на някого, е отражение на вътрешни недостатъци.

Основното нещо е …. да се диша

Когато някоя “уникална” личност докара интелигентен човек до нервна криза, той прави пауза и поема дълбоко дъх. И за пореден път за да не хаби своите нервните клетки, интелигентният човек отива да пие кафе. И се зарежда с бодрост, и всички са непокътнати.

Умните хора знаят как да пазят дистанция

Ако всички методи и дихателни практики не помогнат, интелигентните хора умело запазват дистанция от тези, които не харесва. Нека просто да вървят по пътя си.

Източник: Другите новини