Няколко научни факта, че може би сте по-умни, отколкото предполагате

magnifisonz.com /

Всеки иска да бъде скромен, или поне на думи. Но истината е, че копнеете да разберете колко умни сте в сравнение с останалите, нали? Признайте си, поне пред себе си. Затова ви предлагаме 13 научно подкрепени факта, които говорят, че сте по-интелигентни, отколкото може би сте смятали. Ето ги:

Не се разсейвате лесно – хората, които могат да се фокусират за дълги периоди от време и да изключат разсейващите неща от вниманието си, са високо интелигентни.

Нощна птица сте – колкото по-умен сте, толкова по-склонен сте да оставате буден и активен през нощните часове.

Силно адаптивен сте: интелигентните хора са гъвкави и могат да успяват в различни ситуации. Те могат да се справят независимо от усложненията или ограниченията, които животът поставя пред тях.

Разбирате колко много не знаете: умните хора разбират и признават, че има много неща, с които не са запознати . Те не се страхуват да кажат: “Не знам това”.

Имате неутолимо любопитство: интелигентните хора са силни впечатлени от неща, които другите приемат за даденост.

Отворени сте за нови идеи и възможности: интелигентните хора са открити за приемане на гледни точки и ценности различни от техните досегашни.

Харесвате собствената си компания: индивидуалности сте и изпитвате по-малко удоволствие от останалите при социализирането с приятели.

Имате висока степен на себеконтрол: интелигентните хора са способни да преодолеят своята импулсивност чрез планиране, изясняване на целите си, изследвайки алтернативни стратегии и анализирайки последиците от своите действия.

Забавни сте. Ама наистина. Защото имате чудесно чувство за хумор.

Чувствителни сте към емоциите на другите. Умните хора са донякъде емпати: те могат да усетят емоциите на другите.

Може да свържете понятия, които на пръв поглед изглеждат несвързани. Виждате закономерности и модели там, където другите не могат.

Забавяте ежедневни задачи, защото работите над неща, които са по-важни от тях. Или поне мислите за такива.

Размишлявате върху вечните въпроси за “живота, вселената и всичко останало”.

Science Alert