Сериозната връзка не пада от небето

Често ще ме чуете да казвам, че когато се получава между двама души, просто се получава – без игрички, без преследвания и без отчаяни опити да се привлече вниманието на другия.

Ако се налага да се трудите, за да се стигне до връзка с някого, да чакате той/тя да се промени или да започне да ви цени… най-вероятно това никога няма да се случи.

Когато нещо кликне в характерите на двама души, отношенията към света и интересите им, нещата просто се случват от само себе си.

Но! За съжаление винаги има едно голямо „но“. Успешното начало не ви гарантира щастлив край.

Много хора са убедени, че някъде там живее човек съвършено пригоден за тях – сродна душа, да го наречем. Истината е, че има много хора, с които сте в по-голяма или по-малка степен подходящи партньори и е въпрос на усилие да дооформите навиците и характерите си в зависимост от това какво търси другият, за какво сте склонни да направите компромис и за какво не.

Този процес изисква усилия. В приказките сродните души магически заживяват щастливо до края на дните си.

В реалността се налага да се адаптираме към неприятните навици на другия, да се учим да показваме недоволството си по конструктивен начин не само пред него, но и пред близките му, да се учим да отглеждаме деца заедно и да не позволяваме на стреса от това да афектира много връзката ни (дори когато и двамата изобщо нямаме представа какво правим).

За да се постигне хармония във връзката, е необходим труд. Дори когато и двамата не сте убедени, че сте готови за сериозно обвързване, подходете отговорно към отношенията си, определете границите си, желанията си, споделете мечтите си и ако се окаже, че сте с правилния човек, връзката ви може да мине плавно на друг етап.

Ако ли не, добрата комуникация ще ви осигури повече приятни моменти, по-малко драма и спокойна и приятелска раздяла, ако се стигне дотам.

Сериозното отношение, уважението, грижата за другия и комуникацията не са „опционални“. Не може да решавате с кого ще сте искрени и с кого не. Един такъв подход към отношенията ви гарантира почти сигурен провал.

Още интересни статии на автора може да откриете на Milaswellness.com.