Колко струвате?

Дълго време мислех над този материал – как да го започна и дали изобщо да го пиша.

Чудех се ще бъде ли обективен и коя съм аз да разказвам за живота на другите хора. Та нали той би трябвало да бъде „личен избор”.

В същото време седя и си мисля… Постоянно слушам от мъже – приятели, познати, дори непознати колко меркантилни са днешните жени и конкретно днешните българки. И, разбира се, винаги, когато някой повдигаше темата защо жените си падат по чичаци с пачки, аз казвах „стига, глупости, това са много изолирани случаи .Аз нямам нито една позната, която да се е хванала с мъж заради парите му. Нито такава, която само си ляга с мъже за някакви облаги”. Тази моя реплика винаги предизвикваше смях и недоумение у мъжете, пред които я казвах. И май разбрах защо.

Цяло лято наблюдавам как хубави, млади момичета, някои от тях мои познати от детските години, внезапно започнаха да демонстрират висок стандарт на живот. Подчертавам – неработещи момичета, за които ежедневието изведнъж се превръща в скъпи заведения, непрестанни тагове, снимки на маркови пликчета, нови коли … ексурзии, Дубай.

Да, добрият стар Дубай.

Няма как да не сте попаднали на снимка на младо, секси момиче, тъкмо сложило силикона и хиалурона, пред хотел Бурж ал- Араб в Дубай. Сияещо от щастие е това момиче, че вижда света и се докосва до лукса, за който е мечтала. Следват много тагове, снимки от молове, хотели, снимки на плажа, на коктейлите… прекрасно.  Единственото, което липсва на кадрите обаче е компанията. На всички снимки девойката е сама.

Кой е човекът зад обектива?

Прост, логичен въпрос – откъде неработещо момиче, все още незавършило висше образование (и често без желание изобщо да записва такова) има средствата да си позволи този начин на живот?

Бързо проучване в Интернет показва, че почивката в Дубай за седмица, в тризвезден хотел, излиза към 2000 лева (минимум) на човек. Без да броим разходи като шопинг, посещение на забележителности и прочее. 2 бона за едни са много, за други са малко, но как мкислите – колко са в очите на безработна 20 годишна девойка?

И тук идва още един въпрос – момичета, колко струвате?

Вие, които сега сте в Дубай и позирате пред мъж на възрастта на баща ви? Каква е цената ви? И какво давате в замяна?

Колко струвате на дебеловратите, възрастни чичковци, с ланци, черни, лъскави коли и нестихващо желание да пробват нещо младо, горе-долу на годините на щерка им?

Екскурзии, коли, бижута, силикон, скъпи дрехи … на издръжка ли сте или всъщност това работите?

Мда. Реторични въпроси.

Всъщност дочух от един човек, финансово красив мъж, който обича такива като вас, че под 3 бона не падате. Месечно. Но пък сте давали всичко. И навсякъде. Каквото поиска. И каквото не му дава жената… Как да ви плати човек?

Животът си е ваш момичета и сигурно не е лошо да се къпете в Дубай, а не в Черно море. Аз ви разбирам. В БМВ е по-добре от тролей 5. И с големи цици е по-хубаво, отколкото без никакви. В този ред на мисли … може би получавате мечтания живот, който момчето, което бачка по 12 часа за 800 лв. не може да ви подсигури.

Но не ви ли е едно такова гадно, мамка му?

Когато  си лягате с чуждия, дъртия, (простете, зрелия) мъж не ви ли е кофти като го видите как се поти над вас със сетни сили или сте заслепени от лукса и плика със столевки, който ще ви остави, ако издържите още само…мъничко… Мечо? Шиши? Давай…

Наистина ми се искаше да мога да спечеля спора за женската меркантилност, но си признавам – не мога.

Не и, когато повечето ми връстнички са склонни да продадат тялото си по-скъпо, отколкото свободата си.

Не и, когато дочух разговор между две жени, гласящ:

– Да, обичам си го…май, той ми купува всичко и се грижи за мен, но ме е срам като съм с него. Като мина покрай някоя витрина на магазин с него и веднага се обръщам на другата страна. Не съм щастлива.

– Стой си на дупето, защото друг, който да те гледа така няма да намериш.