Красива си, когато си щастлива…

Пътуваме в незнайна посока. Само аз и той. Слънцето почти залязва. Топлите му лъчи придават на небето един леко оранжев, на места червено-розов цвят. Нося любимите си слънчеви очила, защото пътят ни е срещу бляскавите слънчеви лъчи. Облечена съм в къси дънкови панталонки, бели кецове и ризката, която обожавам да връзвам в двата края. Той е с тениска. Обикновена, раздърпана, с надпис. Слушаме лежерна музика. Понякога увеличавам звука и скачам да пея през прозореца. Тропам и крещя. Танцувам. Той ми се смее. Спира колата и започва да ме гъделичка. Следва целувка. После продължаваме по пътя. По безкрайния път. Към незнайна посока. Шосето е чисто. Времето приятно. Подухва лек, топъл ветрец и развява косите ми. Прави ги още по-неподредени. Пътуваме. Нанякъде. Пред нас е само залеза.

Спираме за почивка на някоя забравена крайпътна бензиностанция. Старчоци, задрямали от скука по масичките се пробуждат и ме оглеждат. Той ме пази. Мята ми горнището си, с идеята да не настина. Ревнува ме от въздуха и ме гледа с онзи поглед, сякаш друго освен аз не съществува. Сякаш времето е спряло. И е само наше. Поръчваме големи чаши кафе с много мляко. Сядаме да ги изпием. Поемаме си глътка въздух. Аз вдигам чашата и се цапам на мустак с млякото. Той ми се смее. После го почиства с целувка. Пътуваме само двамата. На някъде. Пред нас е само тиха нощ.

Вече е късно. А аз съм почти задрямала. Съвсем тиха и нежна музика звучи в колата. Издърпала съм седалката си, за да ми бъде по-удобно. Под главата си съм навила жилетка. Завила съм се с неговото горнище. И е топло, меко и прекрасно. Тъмно е. Блещукат само малките звезди в небето и фаровете на колата ни. Пътуваме само двамата. Нанякъде. Пред нас е само светлото утро.

Будя се. Рошава, крива и намръщена. Без грим. С размъкнати дрехи от неудобната за спане седалка. Поглеждам се в огледалото и с много смях започвам да крещя.

– Лелее! Изглеждам ужасно! – сърдито заявявам.

– Красива си! – поглеждам ме той. – Красива си, когато си щастлива!

Пътуваме. Само двамата. Нанякъде. Пред нас е само щастливият живот…

Източник: https://glamgirls.bg