Лечението с плодове е най-добрият и щадящ път към здравето

В това е убеден Добрин Падалски, след като се отървал от дългогодишните мъки на синузита.

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности – вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали близо 45000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

От детска възраст мъжът страдал от чести остри катари на горните дихателни пътища, бронхити, гнойни ангини. Лекували го с антибиотици, но без успех. Години наред го измъчвал синузит – дишал като риба на сухо заради секретите, а челото си усещал като пулсираща рана заради главоболието, което днес може да описва спокойно, защото го е напуснало.

Докато разказва патилата си пред пациенти в медицинския център на д-р Емилова, човек не може да си представи, че този добре сложен и излъчващ спокойствие и увереност човек, е преживял доста години като обречен страдалец. Постоянно носел ушита от майка му торбичка, пълна с морска сол и за да получи макар и малко облекчение, я нагрявал и поставял на челото си. Платът се протривал от употреба, сменяли го с нов, но синузитът не си отивал. Най-мъчителни били зимите, останалите сезони обаче също поднасяли изпитания. Огромните количества антибиотици, предписвани от стандартната медицина, не помагали.

В студентските години на Добрин имало една особено тежка за състоянието му зима. Чувствително подобрение не настъпвало нито през пролетта, нито през лятото. Оставили го в болница, защото гнойната течност в синусите застрашавала мозъка с инфекция. Бил само на 28 години с реална опасност от последващи усложнения и се чувствал обречен на болестите. При поредна гнойна ангина лекарката му казала, че сливиците са деформирани, застрашават сериозно здравето му и трябва да се отстранят. Предупредила, че операцията няма да е лека и препоръчала на Добрин да си осигури месец отпуск за възстановяването. Шефката му обаче отсякла, отпуск за операция няма да дам, преди да отидеш при д-р Емилова. Жената ми направи най-голямото добро и споменавам винаги името й с благодарност, споделя Добрин. А въпросната Таня Георгиева вече била прилагала програмата с плодове, чай и мед и знаела отличните й ефекти.

Мъжът направил първите си 20 дни плодолечение, последвани от 10 дни захранване през 2004 г. След месеца при д-р Емилова отново посетил своята лекарка по уши, нос и гърло. А тя с удивление казала “Не знам какво си правил, но състоянието е добро и операция няма да правим. Иди отново на тази терапия, явно е много успешна.”. А Добрин започнал отново да открива света край себе си. Като с магическа пръчка синузитът и гнойните ангини изчезнали, а заедно с тях -лекарствата и торбичката с морска сол. Усетих, че дишам пълноценно за пръв път след много години, спомня си мъжът днес. Най-удивително било, че резултатите се задържали и настъпилото невероятно подобрение не било епизодично.

Почти всяка година Добрин посещава медицинския център- веднъж или два пъти, според ангажиментите си. Пробвал е да провежда програмата и сам, но предпочита да го прави под контрола на лекарката и заради осигурените разнообразни гимнастически занимания, народните танци и походите. Комбинацията от плодолечение и двигателна активност мъжът определя като изключително ефективна.

Той решил да е полезен и на родителите си, виждайки че нито кръвната захар на баща му, нито началната остеопороза на майка му се повлиявали от многото предписани лекарства. В медицинския център на д-р Емилова ги завел за месец и след това състоянието им се стабилизирало и съхранило. Кръвната захар на възрастния човек влязла в норма, а плодолечението, последвано от променено хранене в семейството, показало, че остеопорозата при майката се предава, ако не се приемат млечни продукти, препоръчвани дежурно от официалната медицина.

Падалски планира при следващия престой в медицинския център и 5-годишното му момченце да направи програмата за няколко дни. Убеден е, че ще се избегне прием на антибиотици от малчугана, предписани му заради прекарани две гнойни ангини.

От първо лице:

Най-ценното, което научих от д-р Емилова, е, че за да съм здрав, е необходимо да погледна на тялото си като свое. Нося отговорност и е погрешно да чакам лекар, хапчета или процедури да имат грижата за мен, казва Добрин. Когато дадем шанс на организма си да се пречисти и спрем да живеем, за да храносмиламе, идва спасението. Мисията е възможна и резултатите се виждат много бързо. Освен това д-р Емилова не е крайна в нищо. Тя не просто спасява хората, а ги учи да живеят по законите на природната хармония.

„Крема сирене“ с тофу и маслини

43-2

1 пакетче (около 200 г) натурално тофу
100 г натурални (задължително кафяви) обезкостени маслини, босилек и риган на вкус
При желание маслините можем да обезсолим във вода. Ако не сме ги купили вече обескостени, е необходимо да отстраним костилките.
Поставяме ги в удобен за пасиране съд и прибавяме тофуто и подправките. Пасираме до получаване на фино “крема сирене”.
Рецептата е от кулинарното училище в медицинския център на д-р Емилова, водено от консултант – сътрудника Веселин Станков.

Източник: https://trud.bg