Домашен имуностимулиращ лек

Домашен имуностимулиращ лек | Диана image 1

Да си направим комбинация от природни блага срещу вируси вкъщи.

Зимата наближава, а с нея и традиционните за сезона вируси, настинки, придружени с остра хрема, болно гърло и кашлица.

Когато неминуемо усетим последствията на есента върху имунната си система, няма начин да не се запитаме какви мерки можем да предприемем, за да активизираме силата на нашите тела. И отговорът е много по-лесен от очакваното – с любимите ни така достъпни, полезни и здравословни природни продукти.

Съществуват много народни рецепти за лекове, предпазващи от болестите на студеното време. Всяко домакинство има свой изпитан метод за справяне с отслабващия имунитет в началото на зимата.

Преди няколко дни ви разказахме колко полезна е комбинацията от мед и джинджифил. Сега ще ви предложим Edna изпитана комбинация, кипяща от здравословни съставки, които със сигурност ще ви гарантират тонус, енергия, а и няма да позволяват на организма да се поддава на настинките.

За приготвяне на една порция домашен имуностимулиращ лек в буркан ще са ви нужни: 1/2 л пчелен мед, 1 лимон, 1 лайм, няколко пръчици канела, 200 гр пресен джинджифил.

Ако лимонът не е домашен, с помощта на белачка отстранете горния слой на кората му. Същото сторете и с лайма. След това ги разрежете на резени по дължина.

На много тънки филийки разрежете и джинджифила. След това сложете продуктите в буркана и ги разбъркайте хубаво. Добавете канелените пръчици.

Снимка: Thinkstock

Залейте лимона, лайма, джинджифила и канелата с мед. Следват 24 часа отлежаване на домашната смес срещу болести.

Когато този период отмине, можете да започнете да съхранявате буркана на хладно и тъмно място, като всеки ден консумирате от имуностимулиращия лек превантивно. Вие можете да си взимате по лъжичка от него по 3-4 пъти дневно, а за деца дозата е чаена лъжичка 1-2 пъти на ден.

Този природен еликсир можете да консумирате цяла есен, зима, та чак до пролетта. Опитате ли веднъж и убедите ли се в нейните ефективни резултати, ще започнете да си я приготвяте преди началото на всяка зима.