Полезно: Грижа за кожата през пролетта

Полезно: Грижа за кожата през пролетта | Диана

Зимата приключи и вече се радваме на първите слънчеви дни. Видът на нашата кожа е нещо, което може да помрачи иначе хубавото ни пролетно настроение. Студът, вятърът и сухият въздух в затворените помещения с парно са я направили суха, изпръхнала и бледа. Време е да се погрижим за нея и с няколко прости процедури да я накараме да засияе.

Първата стъпка към подобряването на вида на кожата е ексфолирането. Добрият ексфолиращ продукт отстранява мъртвите клетки от кожата, премахва сухотата и подобрява кръвообращението.

Следващата стъпка е хидратирането. Кожата ви жадува за овлажняване. Използването на хидратиращи подхранващи кремове ще възстанови блясъка и гладкостта й. Можете да използвате и овлажняващи дълбоко почистващи маски за лицето през първите седмици на пролетта. Не забравяйте да се погрижите и за сухите напукани ръце и устни.

Мийте лицето си с хладка вместо с гореща вода, която много изсушава кожата. Внимателно подберете и сапуна си – той трябва да е мек и нежен към нея. Подходящи са и някои овлажняващи душгелове или масла за баня.

Много важно е да не преминавате точно сега на драстична диета за отслабване. Това може да лиши кожата ви от необходимите й хранителни вещества и да увеличи сухотата и бръчките по нея. Вместо това изберете балансирано меню, съветват специалистите. За по-добрия вид на кожата и косата ви през този сезон те препоръчват пиенето на много вода и консумирането на повече риба и зеленчуци. Обратно, алкохолът, кафето, прекаляването с хляба и млечните продукти могат да и навредят.

Не забравяйте и още нещо много важно – пазете кожата си. Дори и не толкова силното пролетно слънце може да доведе до сериозни изгаряния. Изберете крем за лице, който да има защита срещу вредните ултравиолетови лъчи.

Добрата грижа за кожата през пролетта ще я подготви много по-добре за лятото, съветват специалистите.