Нахранете кожата си с кислород

Нахранете кожата си с кислород | Диана

Крийте се под шапка, за да останете младолики по-дълго.

Бронзовият загар е изкушение за младите момичета. Шоколадовата кожа безспорно е много привлекателна, а и тенът заличава временно някои несъвършенства. Проблемите след флирта със слънцето обаче лъсват по лицето и деколтето, особено след 35-годишна възраст. Пигментни петна, лунички и бръчки – това е равносметката за ефекта, който се е превърнал с дефект.

Преди да тръгнем на плаж или дори на разходка на открито в града, трябва задължително да подготвим кожата. Тази година рязката смяна на температурите и влагата изискват допълнителни грижи, за да смекчим шока за епидермиса. Излагането на слънце трябва да става постепенно, така че ако имате шапка – слагайте я. Модният аксесоар е винаги актуален, а и ще предпази и косата, която също “страда” от парещите лъчи.

Слънцезащитните кремове и балсами за устни са абсолютно задължителни, ако искате да се радвате на хубава кожа по-дълго. Те обаче са по-мазни, което, съчетано с прекомерното потоотделяне заради жегата и замърсяването от по-дългия престой на открито, изискват редовно почистване. За разлика от студените месеци, в които ползването на киселини има благоприятен ефект и кожата засиява моментално, през лятото ритуалите за чиста кожа са по-малко агресивни. Най-добре е да се ползват продукти, които нежно ексфолират, а не травмират кожата, съветват специалисти. Като начало може да се направи почистваща терапия, която включва ензимна детоксикация и прецизно почистване на порите, като в същото време хидратира епидермиса. Ако кожата ви е чувствителна, можете да изберете грижа, която е специално съобразена за нуждите ви.

Нито един скъп крем не може да постигне моменталния озаряващ ефект, какъвто дава кислородната терапия. Тя реенергизира клетъчните функции и разкрива перфектно хидратирана кожа. Чистият кислород е най-добрата храна за епидермиса, при това без никакви странични рискове.

Ако имате проблеми със стари пигменти петна и кожата е посърнала, можете да си направите процедура с витамин C. Тя стимулира производството на колаген, изравнява тена, избистря и овлажнява кожата. Шокова терапия с еластин, колаген и фитоестрогени ще стегне контура на лицето и ще свали няколко години от излъчването ви.

И не забравяйте – кожата има нужда от чиста вода! Не я заменяйте с чай, безалкохолни напитки и айрян, ефектът няма да е същият.

Кислородният апарат има множество приложения, обясняват специалисти. Основното му предимство е, че процедурата е напълно естествена и може да се използва в комбинация с други терапии за лице. По този начин допълнително се подсилва ефекта от съответната процедура. Какъв е ефектът върху кожата?

  • Възстановява увредената кожа;
  • Лекува и дезинфекцира повърхността;
  • Предпазва кожата от развитието на микроорганизми;
  • Намалява бръчките около устата;
  • Намалява бръчките около очите;
  • Профилактика и лечение на акне;
  • Лечение на хиперпигментация;
  •  Лечение на отоци и тъмни кръгове под очите;
  •  Овлажнява сухата и старееща кожа;
  •  Грижа и лечение на скалпа при косопад.

Използването на чист медицински кислород и физиологичен серум прави процедурата напълно безопасна, безболезнена и без странични ефекти като увреда на тъканите или изгаряне. Терапията с кислороден апарат е подходяща при намалена еластичност на кожата, както и след различни медико-естетични процедури – химичен пилинг, запълване и третиране на бръчки чрез мезотерапия, филъри, ботокс и други процедури.

Източник: Стандарт