Луиз Хей: Обръщайте внимание на чувствата си, без да ги съдите

Открийте се за живота и радостта! Пазете здравето на сърцето си от проблеми, като болки в гърдите, сърцебиене, високо кръвно налягане, лошо работещи или блокирани артерии. Осъзнавайте емоциите си и се учете да ги изразявате по начини, които ви помагат да се справяте с тях. Старайте се да определяте какво точно е довело до тях.

Свързаните със сърцето симптоми – дори тези, които изглеждат леки, може да са сериозни, затова посетете лекаря си при какъвто е да е сигнал за проблеми със сърцето. Важно е също да подходите към промяна в поведението и мисловните си модели.

Вслушайте се в посланията, които тялото ви изпраща за емоциите зад здравословните ви проблеми, и след това работете за промяна на усвоените мисловни навици. Например, разстройствата със сърцето се коренят най-общо в продължителни емоционални проблеми, които са втвърдили сърцето и са блокирали щастието и радостта.

Едно хубаво общо утвърждение за противодействие на негативните чувства е

Радост. Радост. Радост. Позволявам радостта любящо да протича през ума и тялото ми, и я изживявам.

Втвърдяването на артериите, или атеросклерозата, идва от намерението за съпротива, втвърдена ограничена нагласа и отказа да се види доброто в живота. Ако имате подобни проблеми, ще ви помогне утвърждението:

Напълно открит съм за живота и радостта. Избирам да виждам с любов.

Смущенията с холрестерола са свързани със страх или с неспособност да приемете щастието. За да отворите запушените канали на радостта, които имат отношение към холестерола, използвайте утвърждението:

Избирам да обичам живота. Каналите на радостта ми са широко отворени. Безопасно е да получавам.

За намаляване на неразрешени и дълготрайни емоционални проблеми, свързани с високото кръвно налягане, прилагайте утвърждението:

Освобождавам се от миналото с радост. Аз съм в покой.

Всичко е наред – Луиз Хей, Мона Лиза Шулц, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net